https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. március 28.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. március 28.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus elleni védekezés leghatékonyabb formája az emberi, fizikai kontaktok megszüntetése, vagyis, ha otthon maradunk. Ez az egyetlen megoldás, hogy biztosan megvédjük magunkat és a családunkat.

A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.
AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött nincs. Senki nem került elszállításra kórházi karanténba, hatósági házi karanténban jelenleg 10 fő tartózkodik.
A következő napokban jelentős létszámnövekedés lehetséges a házi karantén tekintetében, mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata értelmében minden külföldről érkező állampolgár esetében (pl. kamionsofőrök), akik nem fertőzöttek, kötelező elrendelni a hatósági házi karantént, igazolt fertőzés esetén kórházi karantént.


Járványügyi kórház – Semmelweis Kórház (Miskolc)

A Semmelweis Kórház (Csabai kapu 9-11. szám alatt) járványkórházzá történő átalakítása teljes körűen megtörtént. A kórház teljes ágykapacitása rendelkezésre áll a betegek ellátására. Az intenzív részleget kibővítették, ennek megfelelően külön lélegeztető központot alakítottak ki az esetlegesen lélegeztetésre szoruló betegek számára és a gyermekek esetében is elkülönített lélegeztetési részleg áll rendelkezésre. A telephelyen található műtőkapacitást átalakították és felszerelték annak megfelelően, hogy a jövőben kizárólag a COVID-19 vírusfertőzött betegek ellátása itt történhessen meg, szinte valamennyi műtétes szakma esetében. A kórház működtetési infrastruktúráját megerősítették és minden eddiginél szigorúbb beléptetési rendszert vezettek be annak érdekében, hogy az intézmény területén csakis és kizárólag az arra kijelölt szakszemélyzet, valamint az oda irányított betegek tartózkodjanak. – olvasható a megyei kórház igazgatójának közleményében.


Idősek védelme

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ jelenleg 65 fő olyan idős embert segít a 140 fő ellátottan kívül a bevásárlásban, gyógyszerfelíratásban és beszerzésben, étkeztetésben, akiknek nincs a közelben hozzátartozó vagy hiányzik a segítő környezet.

A Magyar Kormány által meghozott korlátozások a szépkorúak számára:

  1. A 65 év felettiek élelmiszerboltba (beleértve a piacot is) és gyógyszertárba 9.00-12.00 óra között mehetnek.
  2. A 65 év alattiak reggel 9 óráig vagy 12 óra után mehetnek élelmiszerüzletbe (beleértve a piacot is), gyógyszertárba.

A korlátozások betartása mindenkinek saját érdeke, de hatósági ellenőrzések is várhatók.


Éttermi ételek csak elvitelre:

A március 27-én közzétett kormányrendelet értelmében az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban történő helyszíni fogyasztás tilos, ételeket elvitelre lehet vásárolni.


Kérjük, a jó idő ellenére, kerüljék a csoportos összejöveteleket, találkozókat mind zárt térben, mind szabadtéren.

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk