Erősítsük immunrendszerünket
Ezekben a napokban, hetekben különösen fontos, hogy odafigyeljünk magunkra. Nem csupán azért, mert hazánkban is megjelent a koronavírus, hanem, hogy kiküszöböljük az egyéb, esetleges megfázással járó betegségeket.
Figyeljünk a táplálkozásra
Az immunerősítés egyik alapköve a helyes táplálkozás. A bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. A bélflóra nemcsak a táplálékok lebontásában vesz részt, hanem képes a nemkívánatos baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben megvédeni, illetve számunkra nélkülözhetetlen vitaminokat is termel.
Fogyasszunk vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket
Fotók: hazipatika.com
A bélflóra megóvása érdekében együnk naponta élőflórás joghurtot és rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt, mint például a cékla, a retek, a brokkoli, vagy az alma. Ugyancsak javasolt a zöldpaprika fogyasztása, mely kiemelkedő C- és A-vitamint tartalmaz. A fokhagyma, amellett, hogy erősíti az immunrendszerünket, vírus- és gombaölő hatásáról is ismert. Érdemes grépfrútot fogyasztani, mert citrusféle lévén, kiemelkedő a C-vitamin tartalma, de kálium is található benne. Emellett szintén gomba-, vírus- és baktériumölő hatással bír.
Akinek van otthon zöld tea, mértékkel nyugodtan fogyaszthatja, hiszen a benne levő anyagok élettanilag igen előnyösek: C-, D-, K-vitamint, és B2 vitamint, valamint az ásványi anyagok közül rezet, fluoridot és alumíniumot, antioxidáns hatású polifenolokat tartalmaz, melyek a méregtelenítést segítik elő.
Természetesen a testmozgás és a friss levegőn való tartózkodás is hozzátartozik a egészségünk megóvásához, de ezekben a hetekben kerüljük a személyes kontaktust. A lakásban, halk zene mellett végzett gyakorlatok is segítik a test jótékony ellazulását!
Forrás: webbeteg.hu, napidoktor.hu
Indexfotó: horvathrozi.hu