https://kolorline.hu/„MARADJ OTTHON - De mégis mozdulj ki, utazz velünk a virtuális világba”

„MARADJ OTTHON - De mégis mozdulj ki, utazz velünk a virtuális világba”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az EduSenior Karantén Képzési Program: „Maradj Otthon - De mégis mozdulj ki , utazz velünk a virtuális világba" képzés tematikája – 2020. április 01. Miskolc Tartalma: A képzés az idősödő és időskorú emberek részére kíván virtuális utazási élményeket nyújtani szakszerű idegenvezetéssel - OTTHONI körülmények között.

Lehetőséget kíván adni a magyar és néhány külföldi ország városainak, történelmi, egyházi, kulturális és természeti értékeinek a bemutatására. Mindezeket egy előre elkészített "virtuális utazási programterv” alapján. Az egyes utak megtételéhez otthoni kutató-kereső munkát kell végezni, illetve a meglévő saját, vagy család tagjaik tapasztalataira, korábbi valóságos útjaik emlékeire támaszkodni. A tartalmi tematika kérdéseire a választ útikönyvekből, útleírásokból lehet megkeresni a saját könyvtár vagy a Google kereső segítségével a számítógépen.

Módszer: Egyéni, otthoni kutatás, olvasás, esetlegesen kisebb digitális közösségek létrehozásával kommunikáció egy-egy kérdés kifejtésében. Konzultációs lehetőség - e-mail segítségével az Utazási Iroda vezetőjével, munkatársaival a 3.koregyeteme.miskolc@gmail.com segítségével.

Tanulmányi idő: Az időbeosztás alapján 2020. április 01. – 2020. június 24.

Certifikáció kiosztása a járvány helyzettől függően egy később meghatározott időben.

Tananyag és szakirodalom: A tanulmányi időre összeállított Programterv alapján otthoni kutató munka saját könyvtárban, vagy a Google kereső segítségével a számítógépen - egyéni munkával, esetlegesen családi konzultációkkal, nyugdíjas társakkal való kommunikáció segítségével.

Résztvevők köre: A Maradj Otthon mozgalom karantén lakói, az otthon maradást fegyelmezetten betartó magyar állampolgárok, nemtől, iskolai végzettségtől független, az utazás, a turizmus iránt érdeklődő idősödő vagy időskorú Társaink, aki a jelentkezési határidőn belül jelentkezik a tematikában megadott módon.

Jelentkezési határidő: 2020. április 15-e, az első kérdésekre adott válaszokkal együtt. A jelentkezés elküldése megelőzheti a kérdésre adott válaszok beküldésének határidejét.

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, életkor, e-mail elérhetőség, lakhely, iskolai végzettség.

A kérdésekre adott válaszok beküldése: A kérdésekre rövid, konkrét, 3-5 mondatos válaszokat várunk. Örömmel fogadjuk a saját - rövid - élményszerű leírásokat, benyomásokat is - ha vannak. Terjedelme: maximum 1 A/4-es gépelt oldal.

Záró beszámoló: Formáját tekintve egy meseszerű, élményként is megélt beszámoló, maximum 2-3 A/4-es oldal. Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagysággal, 1,5 sortávolsággal. Javasolt cím: „Ha én egyszer ezt a klubomban elmesélem”. Lehet unokának, barátnak, klubtagoknak „mesélni”, „élménybeszámolót” tartani.

Értékelés, zárása a képzésnek: Az Alapítók értékelik a beszámolókat és a záró dolgozatot. Ennek eredményeként a sikeresen teljesítők a 3.Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány elnöke és az EuroMiskolc Travel Utazási Iroda vezetője aláírásaival Certifikációt (tanúsítványt) kapnak. A Certifikáció átadására – reményeink szerint – vírusmentes és ünnepélyes keretek között kerül sor.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk