https://kolorline.hu/Beiskolázás a 2020/2021-es tanévben

Beiskolázás a 2020/2021-es tanévben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kialakult járványhelyzet miatt a megszokottól eltérő módon történik a 2020/2021-es tanévre történő beiratkozás a kazincbarcikai általános iskolákban is.

Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola

A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben az idén nem volt lehetőség a népszerű beiskolázási programokat megrendezni, de reméli az iskola vezetése, hogy mindezek ellenére számíthatnak a szülőkre és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola valamelyik tagiskoláját választják gyermekük számára – áll az iskola által kiadott közleményben.

A közlemény alapján az iskola vezetése kéri a szülőket, hogy kövessék figyelemmel a pollackiskola.hu weboldalt, ahol a Beiskolázás menüpontban naprakész információkat találnak az online beiratkozással kapcsolatban. Ezen a felületen informálódhatnak a leendő első osztályos tanítókról, a Kréta rendszerben történő beiratkozás módjáról, a szükséges dokumentumokról, amik a felületről le is tölthetők. A weboldalon megtekinthetőek a tagiskolák bemutatkozó kisfilmjei és a körzethatárok is. (A körzethatárokról a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index linken is tájékozódhatnak.)

Az iskola 2020. április 24-28-ig minden körzetbe tartozó gyermeket automatikusan felvesz, ha nem érkezett jelzés arról, hogy már más iskola felvette.

Ha nem a körzetes általános iskolába szeretné gyermekét beíratni a szülő, szándékát 2020. április 6-24-ig kell bejelenteni az intézményvezető részére az iskolapollack@gmail.com e-mail-címre, vagy a Kréta rendszeren keresztül.

A körzetbe nem tartozó gyermekek felvételéről 2020. május 21-ig dönt az intézményvezető, amiről írásban küldenek értesítést a szülőnek és a kötelező felvételt biztosító általános iskola vezetőjének.

A Kréta rendszeren keresztül a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon lehet beiratkozni, ahová a kitöltött dokumentumok, nyilatkozatok is feltölthetők.További lehetőség, hogy a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat elküldik a iskolapollack@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton a 3700 Kazincbarcika, Pollack Mihály út 29. címre.

Az iskola vezetése kéri, hogy a gyermekek osztályba sorolásának megkönnyítése érdekében a honlapon megtalálható igényfelmérő lapot körültekintően töltsék ki és feltétlenül juttassák vissza az iskolába.További kérdések esetén hívják a 06-48/512-016-os telefonszámot!


Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is a szokásoktól eltérő módon lesz a beiratkozás.

Az általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozat alapján az IJROK Tompa Mihály Általános Iskolájában 2020. április 6. és 24. között szervezi meg az elsősök beiratkozását. A rendelet szerint a szülők nyilatkozatot tehetnek a beiratkozás szándékáról. Az iskola vezetése kéri, hogy a szándéknyilatkozatot letöltve majd kitöltve, elektronikus úton küldjék el a szülők a tompabeiratkozas@gmail.com címre. Online eszközök hiányában a beiratkozás személyesen is történhet az iskola aulájában, a megfelelő higiéniás követelmények betartásával, előzetes telefonos egyeztetés után. 

A későbbiekben a szándéknyilatkozaton megadott e-mail-címre küldik a további információkat a szükséges dokumentumokról, adatokról. (http://www.tompamihaly.tirek.hu/data/attachments/2020/03/30/104721/Sz%C3%A1nd%C3%A9knyilatkozat_2020-2021.docx)

 

 

 

További híreink

Az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban

Dátum: 2021. jan 18. 08:39

A napokban akár -20 Celsius-fokot is jósolnak a meteorológusok, ami életveszélyes is lehet a fedél nélkül élőkre. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Éjjeli Menedékhelye és Nappali Melegedője továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban Kazincbarcikán.

Új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

Dátum: 2021. jan 18. 08:22

Új módszerrel próbálnak pénzt kicsalni a jóhiszemű idősektől idegenek. Mindenki ügyeljen idős rokonaira, ne váljanak áldozattá!

Hamarosan megjelenhet a Tükörcserepek 3.

Dátum: 2021. jan 17. 11:24

Lovas Tiborné neve kazincbarcikaiként 2009 óta még ismerősebben cseng a városlakók számára, hiszen lelkes lokálpatriótaként, a modern kor krónikásaként interjúkat készít a város építésében, gazdasági, kulturális és sportéletének megalapozásában, fejlesztésében fontos szerepet játszó emberekkel. Hamarosan megjelenik a Tükörcserepek 3. kötete, ennek kapcsán kérdezi a szerzőt a Kolorline munkatársa.

Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Dátum: 2021. jan 17. 08:00

Egyre népszerűbb a mentett állatok örökbefogadása hazánkban is, ezt bizonyítja a tavalyi évben megnyílt Borsod Állatvédő Alapítvány Rudabányai telephelye, ahová az ország minden részéről érkeznek örökbefogadók.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk