https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon!  – 2020. április 5.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 5.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Edelényi Járási Hivatal tájékoztatása alapján Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló, vagyis hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 22 fő.

Járványügyi elkülönítés (fertőző beteg otthonában történő elkülönítése) alatt álló személyek száma: 1 fő.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 64 és 66. paragrafusa tesz különbséget a járványügyi megfigyelés és elkülönítés fogalmai között. A vírusos megbetegedések megállapítása nem egy egzakt és rövid folyamat, erre vonatkozóan a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje ad bővebb iránymutatást a szakembereknek.

Az iránymutatást itt olvashatják:
https://www.nnk.gov.hu/index.php/component/content/article/140-koronavirus-tajekoztatok/567-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban-2020-03-16?Itemid=135


Lemondanak képviselői keretükről a választókerületi képviselők

Szitka Péter polgármester javaslatára a lakosság által megválasztott, választókerületi képviselők: Klimon István, Harda Attila, Bukó Géza, Pásztor László, Molnár Zoltán, Riespler Pál, Lövey Zoltán, Pétervári György, dr. Pásztor Gábor, dr. Perjési Zsolt lemondanak a költségvetésben rendelkezésre álló képviselői keretükről, hogy a helyi koronavírus-járvány elleni védekezést további 14 millió forint átcsoportosításával tudják segíteni.

A koronavírus elleni védekezés leghatékonyabb formája az emberi, fizikai kontaktok megszüntetése, vagyis ha otthon maradunk. Ez az egyetlen megoldás, hogy biztosan megvédjük magunkat és a családunkat.

A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Kérjük, a jó idő ellenére, kerüljék a csoportos összejöveteleket, találkozókat mind zárt térben, mind szabadtéren!

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk