https://kolorline.hu/Taxisok a védekezésért

Taxisok a védekezésért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Páratlan kezdeményezést indítottak a magyar taxisok mindazoknak az egészségügyi dolgozóknak – elsősorban orvosoknak ás ápolóknak – akik oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-fertőzés elleni harcban. A fővárosi taxisok hozták létre a „Taxisok a védekezésért” nevű csoportot, amelyhez számosan csatlakoztak az ország különböző részeiből. A felhívásra a Kazincbarcikán működő taxisok közül is jelentkeztek.

- Nagyjából három hete kerestem meg a csoportot, ahonnan tájékoztatást kaptam a csatlakozás és a szállítás feltételeiről. Ennek tükrében vállaljuk, hogy a nap bármely szakában Kazincbarcika területén ingyen fuvarozzuk az orvosokat és az ápolókat. Különösen érvényes ez a tüdőgondozás területén, valamint a felnőtt, illetve e gyermeksürgősségi ellátásban dolgozókra. Vidéki alkalmazottak esetén üzemanyagárban tudjuk a munkahelye és a lakása között szállítani az igénylőket. A cél az, hogy azoknak az orvosoknak, valamint ápolóknak, akik egy esetleges hosszú műszak után nem akarnak autóba ülni, mert fáradtak, vagy vidékre nem tudnak tömegközlekedéssel hazamenni, megkönnyítsük a közlekedését. A barcikai kórházon kívül ezt felajánlottuk az edelényi Koch Róbert Kórház részére. Ha ők vállalják a felelősséget, hogy akár ketten-hárman beülnek az autóba, úgy is elvisszük őket, de az egyenkénti szállítást is meg lehet oldani. Egyébként az a tapasztalatom, hogy a dolgozók nagyon óvatosak, szinte minden esetben szájmaszkban és kesztyűben szállnak be az autóba. Különben mi szintén minden egyes utas után lefertőtlenítjük a kilincset kívül – belül, az ablakot, a kárpitot a biztonsági övet, külön a csatját. A nap végén végzünk egy komplett nagytakarítást, és három-öt naponként ózonnal fertőtlenítünk végig. Ezen kívül működik a taxi - szolgáltatás, de ha tudunk segíteni, akkor nagyon szívesen.– nyilatkozta Balogh Roland, a Roland Taxi tulajdonosa.

Ugyancsak vállalta ezt a szolgáltatást a Kolor Taxi. Jaskó Dánieltől a vállalkozás vezetőjétől megtudtuk, hogy működésük első pillanatától kezdve segítik a város lakóit, amiben csak tudják.

- Az időseknek elmegyünk bevásárolni, sőt, több gyermekét egyedül nevelő anyuka gyerekeit hoztuk - vittük iskolába, óvodába, így teljesen természetes volt csatlakozásunk a csoporthoz, hiszen a jelmondatunk is ez: „Tégy jót és veled is jó dolgok fognak történni!'' – fűzte hozzá a vállalkozó.

A városban szolgáltatást nyújtó Taxi 60 az előző két taxishoz hasonlóan Barcika belterületén szintén ingyen szállítja a sürgősségi ellátásban tevékenykedő orvosokat és az ápolókat, vidéken pedig üzemanyagárban tudnak fuvart vállalni- tudtuk meg Antal Katalintól, a vállalkozás vezetőjétől.

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk