https://kolorline.hu/Taxisok a védekezésért

Taxisok a védekezésért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Páratlan kezdeményezést indítottak a magyar taxisok mindazoknak az egészségügyi dolgozóknak – elsősorban orvosoknak ás ápolóknak – akik oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-fertőzés elleni harcban. A fővárosi taxisok hozták létre a „Taxisok a védekezésért” nevű csoportot, amelyhez számosan csatlakoztak az ország különböző részeiből. A felhívásra a Kazincbarcikán működő taxisok közül is jelentkeztek.

- Nagyjából három hete kerestem meg a csoportot, ahonnan tájékoztatást kaptam a csatlakozás és a szállítás feltételeiről. Ennek tükrében vállaljuk, hogy a nap bármely szakában Kazincbarcika területén ingyen fuvarozzuk az orvosokat és az ápolókat. Különösen érvényes ez a tüdőgondozás területén, valamint a felnőtt, illetve e gyermeksürgősségi ellátásban dolgozókra. Vidéki alkalmazottak esetén üzemanyagárban tudjuk a munkahelye és a lakása között szállítani az igénylőket. A cél az, hogy azoknak az orvosoknak, valamint ápolóknak, akik egy esetleges hosszú műszak után nem akarnak autóba ülni, mert fáradtak, vagy vidékre nem tudnak tömegközlekedéssel hazamenni, megkönnyítsük a közlekedését. A barcikai kórházon kívül ezt felajánlottuk az edelényi Koch Róbert Kórház részére. Ha ők vállalják a felelősséget, hogy akár ketten-hárman beülnek az autóba, úgy is elvisszük őket, de az egyenkénti szállítást is meg lehet oldani. Egyébként az a tapasztalatom, hogy a dolgozók nagyon óvatosak, szinte minden esetben szájmaszkban és kesztyűben szállnak be az autóba. Különben mi szintén minden egyes utas után lefertőtlenítjük a kilincset kívül – belül, az ablakot, a kárpitot a biztonsági övet, külön a csatját. A nap végén végzünk egy komplett nagytakarítást, és három-öt naponként ózonnal fertőtlenítünk végig. Ezen kívül működik a taxi - szolgáltatás, de ha tudunk segíteni, akkor nagyon szívesen.– nyilatkozta Balogh Roland, a Roland Taxi tulajdonosa.

Ugyancsak vállalta ezt a szolgáltatást a Kolor Taxi. Jaskó Dánieltől a vállalkozás vezetőjétől megtudtuk, hogy működésük első pillanatától kezdve segítik a város lakóit, amiben csak tudják.

- Az időseknek elmegyünk bevásárolni, sőt, több gyermekét egyedül nevelő anyuka gyerekeit hoztuk - vittük iskolába, óvodába, így teljesen természetes volt csatlakozásunk a csoporthoz, hiszen a jelmondatunk is ez: „Tégy jót és veled is jó dolgok fognak történni!'' – fűzte hozzá a vállalkozó.

A városban szolgáltatást nyújtó Taxi 60 az előző két taxishoz hasonlóan Barcika belterületén szintén ingyen szállítja a sürgősségi ellátásban tevékenykedő orvosokat és az ápolókat, vidéken pedig üzemanyagárban tudnak fuvart vállalni- tudtuk meg Antal Katalintól, a vállalkozás vezetőjétől.

További híreink

A gyors intézkedésnek köszönhetően nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Dátum: 2022. máj 16. 19:21

Ma délután az épülő vízi komplexum mellett felhalmozott faapríték tüzet kapott, ami nagy füsttel járt. A kazincbarcikai tűzoltóság azonnal kiérkezett a helyszínre, és megkezdte az oltást.

Győzelem a KKSE női csapatánál

Dátum: 2022. máj 16. 13:50

A Kazincbarcikai KSE női csapata az NB II. Északkeleti csoportjának 21. fordulójában május 14-én a Kállósemjéni SZSE csapatát fogadta a Kazinczy Tornacsarnokban.

Május 18-ától 31-éig változik a Fitt Barcika órarendje

Dátum: 2022. máj 16. 10:46

Május 18-a, szerda és május 31-e, kedd között az Egressy Béni Művelődési Központ klubhelyiségében tartott forgalkozások helyszíne átkerül a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermébe.

Hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszöntötte a kismamákat a Nébih

Dátum: 2022. máj 15. 08:00

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika – Jóga 40 felett

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Kangoo jumps

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Fitt Barcika – Kismama torna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Hastánc

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Gerinctorna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk