https://kolorline.hu/Taxisok a védekezésért

Taxisok a védekezésért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Páratlan kezdeményezést indítottak a magyar taxisok mindazoknak az egészségügyi dolgozóknak – elsősorban orvosoknak ás ápolóknak – akik oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-fertőzés elleni harcban. A fővárosi taxisok hozták létre a „Taxisok a védekezésért” nevű csoportot, amelyhez számosan csatlakoztak az ország különböző részeiből. A felhívásra a Kazincbarcikán működő taxisok közül is jelentkeztek.

- Nagyjából három hete kerestem meg a csoportot, ahonnan tájékoztatást kaptam a csatlakozás és a szállítás feltételeiről. Ennek tükrében vállaljuk, hogy a nap bármely szakában Kazincbarcika területén ingyen fuvarozzuk az orvosokat és az ápolókat. Különösen érvényes ez a tüdőgondozás területén, valamint a felnőtt, illetve e gyermeksürgősségi ellátásban dolgozókra. Vidéki alkalmazottak esetén üzemanyagárban tudjuk a munkahelye és a lakása között szállítani az igénylőket. A cél az, hogy azoknak az orvosoknak, valamint ápolóknak, akik egy esetleges hosszú műszak után nem akarnak autóba ülni, mert fáradtak, vagy vidékre nem tudnak tömegközlekedéssel hazamenni, megkönnyítsük a közlekedését. A barcikai kórházon kívül ezt felajánlottuk az edelényi Koch Róbert Kórház részére. Ha ők vállalják a felelősséget, hogy akár ketten-hárman beülnek az autóba, úgy is elvisszük őket, de az egyenkénti szállítást is meg lehet oldani. Egyébként az a tapasztalatom, hogy a dolgozók nagyon óvatosak, szinte minden esetben szájmaszkban és kesztyűben szállnak be az autóba. Különben mi szintén minden egyes utas után lefertőtlenítjük a kilincset kívül – belül, az ablakot, a kárpitot a biztonsági övet, külön a csatját. A nap végén végzünk egy komplett nagytakarítást, és három-öt naponként ózonnal fertőtlenítünk végig. Ezen kívül működik a taxi - szolgáltatás, de ha tudunk segíteni, akkor nagyon szívesen.– nyilatkozta Balogh Roland, a Roland Taxi tulajdonosa.

Ugyancsak vállalta ezt a szolgáltatást a Kolor Taxi. Jaskó Dánieltől a vállalkozás vezetőjétől megtudtuk, hogy működésük első pillanatától kezdve segítik a város lakóit, amiben csak tudják.

- Az időseknek elmegyünk bevásárolni, sőt, több gyermekét egyedül nevelő anyuka gyerekeit hoztuk - vittük iskolába, óvodába, így teljesen természetes volt csatlakozásunk a csoporthoz, hiszen a jelmondatunk is ez: „Tégy jót és veled is jó dolgok fognak történni!'' – fűzte hozzá a vállalkozó.

A városban szolgáltatást nyújtó Taxi 60 az előző két taxishoz hasonlóan Barcika belterületén szintén ingyen szállítja a sürgősségi ellátásban tevékenykedő orvosokat és az ápolókat, vidéken pedig üzemanyagárban tudnak fuvart vállalni- tudtuk meg Antal Katalintól, a vállalkozás vezetőjétől.

További híreink

Nem sikerült a győzelem a Kazincbarcikai KSE női kézilabdacsapatának (frissítve)

Dátum: 2022. nov 27. 19:15

Az Ungvár KC diadalmaskodott szombaton a Don Bosco Sportcsarnokban, az NB II Észak-kelet csoportjában a KKSE ellen.

Adventi játszóházak Kazincbarcikán

Dátum: 2022. nov 27. 08:36

Ünnepi videón a Gyermekek Háza - Kézművesház adventi programsora

Annyi az adventi program, hogy csak kapkodjuk a fejünket

Dátum: 2022. nov 26. 19:41

Kisfilmünkben heti bontásban a részletek, egy stand up comedy bónusszal

Szolgálat közben mentettek életet a barcikai rendőrök

Dátum: 2022. nov 26. 11:00

A leghősiesebb tettet hajtotta végre két járőr pénteken Kazincbarcikán. Egy üzletben rosszul lett férfit élesztettek sikeresen újra.

KolorTV élőben

Programajánló

Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítás-megnyitó

Mezey István Művészeti Központ udvara

II. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

Városi Mikulás-ünnepség I.

Mezey István Művészeti Központ

Mesés kalandozás a Mikulás-vonattal Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Mikulás-kocogás

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk