https://kolorline.hu/Húsvét – megnéztük mi fogyott a legjobban a piacon

Húsvét – megnéztük mi fogyott a legjobban a piacon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Teljesen átalakultak a vásárlási szokások a koronavírus-járvány miatt. Csak bizonyos időpontokban vásárolhatunk be, áruhiányt nem tapasztaltunk. Zöldség, gyümölcs, hentesáru is akadt bőven a Városi Piaccsarnok pultjain. A húsvét előtti napokban a sonka, a füstöltkolbász, a friss zöldségek és a tojás volt a sláger.

Piaci látogatásunk alkalmával azt tapasztaltuk, hogy a vásárlók az ilyenkor megszokotthoz képest, kevesebbet vásárolnak egy-egy termékből. Húsból, zöldségből, pékáruból kevesebb is elég, hiszen a járványveszély miatt elmaradnak a családi húsvétolások.
Ebben az időszakban vannak úgynevezett slágertermékek, főleg azok, amik ilyenkor az ünnepi asztalra kerülnek.

piac
Fotók: Bodó József

Kínálat van bőven, az áruk szépek és frissek, árak tekintetében minimális emelkedés volt felfedezhető. Nincs olyan család, ahol ne fogyasztanának tojást, így a legtöbben ezt keresték.
– A kisebb tojások darabját már 40 Ft is be lehetett szerezni, viszont találtunk olyat kereskedőt is, aki a friss óriás tojások darabját 55 Ft-ért árulta.
Zöldségből, gyümölcsből is volt választék bőven, igazi tavaszi vitaminbombaként szolgálhat nem csak ebben az időszakban.

piac

– A zöldhagymák csomóját 100 és 250 Ft között árulták, a zöldpaprika kilójáért 750 és 1100 Ft között kértek. Egyre ismertebb és elterjedtebb a spenót, ezzel is találkoztunk kilója megközelítette a 2000 Ft-ot.

piac

A legtöbben a házi füstölt húskészítményeket keresték, választék ezekből is volt. Kolbász, sonka, szalámi, szalonna mind-mind megtalálható volt a hűtőpultokban.
– A füstölt kötözött sonka kilónkénti ára átlagosan 3000 Ft volt, láttunk füstölt tarját 2000 Ft-ért, a hurka és a kolbász ára 1200 és 1800 Ft között mozgott, a házi kolbászt pedig 3000 Ft-ért mérték.

A húsvéti hidegtálakra előszeretettel vásárolták a háziasszonyok az uborkát, a retket és a paradicsomot. Választék ezekből is volt bőven.
– Az uborka darabja 200 és 400 Ft között mozgott, a paradicsom kilóját 500 és 650 Ft között lehetett megvásárolni.
Húsvétkor elmaradhatatlan a finom szép sárga házi tyúkhúsleves. Az ehhez szükséges alapanyagokat szintén be lehetett szerezni a Városi Piaccsarnokban.
– Répát és zöldséget 150 és 450 Ft között vásárolhattuk meg, a hagyma kilója 300 Ft, a burgonyáé pedig 360 Ft volt.
Sok helyen már földiepret is árulnak, viszont ezeknek még elég borsos az áruk: 1200 Ft kilója.

Szerző: Bodó József

 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk