https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Közbiztonságáért díj – Személyesen mutatott példát

Kazincbarcika Város Közbiztonságáért díj – Személyesen mutatott példát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Képviselő-testülete Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat adományoz évente egyszer azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek, akik a város közrendje, közbiztonsága fenntartásának, jobbításának érdekében kiemelkedő színvonalú munkát végeznek, vagy rendkívüli helyzetekben kimagasló teljesítményt nyújtva eredményesen állnak helyt. Idén a szakmai kuratórium javaslata alapján a képviselő-testület a posztumusz díjat Tündik Csaba r. alezredesnek, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság néhai bűnügyi osztályvezetőjének ítélte oda.

Tündik Csaba r. alezredes az általános iskolai tanulmányokat követően Miskolcon az I. számú Szakközépiskolában érettségizett 1988-ban. 1993-ban végezte el a tiszthelyettes iskolát, majd 1999-ben a Rendőrtiszti Főiskolán bűnügyi tiszt szakon diplomát szerzett. 2009. évben rendészeti szakvizsgát tett, 2011. évben pedig elvégezte a rendészeti vezetőképzőt.
Rendőri pályáját 1992. június 1-jén kezdte a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon járőr beosztásban, majd 1996. évtől ugyanitt nyomozóként dolgozott. 2004. november 30-tól 2006. december 31-ig az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály állományába került kiemelt főnyomozói beosztásba. 2007. január 1-jétől ismét a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot először a Bűnügyi Osztály Vagyonvédelmi Alosztályán alosztályvezetőként, majd 2008. november 16-tól megbízás alapján, 2010. január 01-től pedig a bűnügyi osztály kinevezett osztályvezetőjeként, egyben a kapitányságvezető helyetteseként egészen tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig, 2019. április 10-ig.
A beosztotti és parancsnoki állomány szakmai hozzáértését, vezetői, irányítói képességét egyaránt nagymértékben tisztelte és elismerte. Vezetése alatt szinte teljes mértékben újraszerveződött a bűnügyi állomány, melynek oka a különösen nagymértékű fluktuáció volt.

Nagyrészt személyéhez köthető az újonnan érkezett kollégák kiválasztása, részükre a szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadása, melynek köszönhetően mára ismételten teljes létszámban működő, fiatal, lelkes, megfelelően képzett és a napi munkavégzéshez szükséges szakmai gyakorlatot szerzett bűnügyi állománya van a kapitányságnak.

Tündik Csaba r. alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon vezetői beosztásban eltöltött évei alatt folyamatosan azon fáradozott, hogy a kapitányság területén a bűnügyi szakterület eredményes munkájának köszönhetően a lakosság szubjektív közbiztonságérzete növekedjen. Az irányítása alá tartozó bűnügyi állomány egy szakmai és emberi tulajdonságait tekintve egyaránt kimagasló vezetőtől tanulhatott. A kapitányság teljes személyi állománya részére személyesen igyekezett példát mutatni szakmai elhivatottságból, lelkiismeretességből, munkához való hozzáállásból, emberségből.

A kapitányság, bűnügyi mutatóit tekintve 2019. évben az elmúlt 10 év legjobb eredményeit teljesítette.
Ez Tündik Csaba r. alezredes személyének is nagyban köszönhető, aki haláláig személyesen vett részt ebben, ezt követően pedig az általa „felnevelt” bűnügyi állomány - de a kapitányság teljes személyi állománya is – azon fáradozott, hogy folytassa a vele, közösen megkezdett munkát, ezzel tisztelegve és állítva méltó emléket szeretett és nagyrabecsült vezetőjüknek, Tündik Csaba r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi osztályvezetőnek.

További híreink

Központi felvételi – jó, ha tudod!

Dátum: 2021. jan 16. 10:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az általános iskolások számára a központi írásbeli vizsgát 2021. január 23-án, 10.00 órától tartják. Mivel az egészségügyi vészhelyzet továbbra is fennáll, különleges szabályok szerint tervezik megtartani a vizsgát. Az iskola kéri, hogy mindenki maradéktalanul tartsa be a szabályokat.

Brexit – mi változott?

Dátum: 2021. jan 16. 08:00

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Dátum: 2021. jan 15. 15:07

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Hirdetmény Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakások bérbeadásáról

Dátum: 2021. jan 15. 10:54

Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízása alapján a Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. jelen pályázat kiírásával bérbeadásra meghirdeti a 3700 Kazincbarcika, Bercsényi utca 14. szám alatti fiatalok garzonházában lévő 4 db önkormányzati tulajdonú bérlakást az alábbiak szerint:

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk