https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Közbiztonságáért díj – Személyesen mutatott példát

Kazincbarcika Város Közbiztonságáért díj – Személyesen mutatott példát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Képviselő-testülete Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat adományoz évente egyszer azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek, akik a város közrendje, közbiztonsága fenntartásának, jobbításának érdekében kiemelkedő színvonalú munkát végeznek, vagy rendkívüli helyzetekben kimagasló teljesítményt nyújtva eredményesen állnak helyt. Idén a szakmai kuratórium javaslata alapján a képviselő-testület a posztumusz díjat Tündik Csaba r. alezredesnek, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság néhai bűnügyi osztályvezetőjének ítélte oda.

Tündik Csaba r. alezredes az általános iskolai tanulmányokat követően Miskolcon az I. számú Szakközépiskolában érettségizett 1988-ban. 1993-ban végezte el a tiszthelyettes iskolát, majd 1999-ben a Rendőrtiszti Főiskolán bűnügyi tiszt szakon diplomát szerzett. 2009. évben rendészeti szakvizsgát tett, 2011. évben pedig elvégezte a rendészeti vezetőképzőt.
Rendőri pályáját 1992. június 1-jén kezdte a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon járőr beosztásban, majd 1996. évtől ugyanitt nyomozóként dolgozott. 2004. november 30-tól 2006. december 31-ig az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály állományába került kiemelt főnyomozói beosztásba. 2007. január 1-jétől ismét a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot először a Bűnügyi Osztály Vagyonvédelmi Alosztályán alosztályvezetőként, majd 2008. november 16-tól megbízás alapján, 2010. január 01-től pedig a bűnügyi osztály kinevezett osztályvezetőjeként, egyben a kapitányságvezető helyetteseként egészen tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig, 2019. április 10-ig.
A beosztotti és parancsnoki állomány szakmai hozzáértését, vezetői, irányítói képességét egyaránt nagymértékben tisztelte és elismerte. Vezetése alatt szinte teljes mértékben újraszerveződött a bűnügyi állomány, melynek oka a különösen nagymértékű fluktuáció volt.

Nagyrészt személyéhez köthető az újonnan érkezett kollégák kiválasztása, részükre a szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadása, melynek köszönhetően mára ismételten teljes létszámban működő, fiatal, lelkes, megfelelően képzett és a napi munkavégzéshez szükséges szakmai gyakorlatot szerzett bűnügyi állománya van a kapitányságnak.

Tündik Csaba r. alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon vezetői beosztásban eltöltött évei alatt folyamatosan azon fáradozott, hogy a kapitányság területén a bűnügyi szakterület eredményes munkájának köszönhetően a lakosság szubjektív közbiztonságérzete növekedjen. Az irányítása alá tartozó bűnügyi állomány egy szakmai és emberi tulajdonságait tekintve egyaránt kimagasló vezetőtől tanulhatott. A kapitányság teljes személyi állománya részére személyesen igyekezett példát mutatni szakmai elhivatottságból, lelkiismeretességből, munkához való hozzáállásból, emberségből.

A kapitányság, bűnügyi mutatóit tekintve 2019. évben az elmúlt 10 év legjobb eredményeit teljesítette.
Ez Tündik Csaba r. alezredes személyének is nagyban köszönhető, aki haláláig személyesen vett részt ebben, ezt követően pedig az általa „felnevelt” bűnügyi állomány - de a kapitányság teljes személyi állománya is – azon fáradozott, hogy folytassa a vele, közösen megkezdett munkát, ezzel tisztelegve és állítva méltó emléket szeretett és nagyrabecsült vezetőjüknek, Tündik Csaba r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi osztályvezetőnek.

További híreink

Pünkösd: a keresztény egyház születésnapja

Dátum: 2020. jún 01. 10:38

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, melynek elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.

Bringával a Lázbérci – víztározóhoz

Dátum: 2020. jún 01. 09:23

A Kazincbarcikai Barangoló szervezésében a Lázbérci – víztározóhoz tekertek a sport szerelmesei, május 30-án.

Folyamatos a munka a kazincbarcikai RG-s közösségben

Dátum: 2020. máj 31. 14:10

A járvány idején sem állt le a kazincbarcikai RG. Folyamatos edzésekkel, akár online, az enyhítéseket követően szabadban, és már teremeben is lehetőség volt az edzések lebonyolítására. Mészáros Judittal beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Dátum: 2020. máj 31. 13:02

Újra kiírták a pályázatot a villanyautó vásárlásra. A fogyasztói kör szélesítése mellett a pályázat célja a jobb elérhetőség megteremtése, valamint a klíma- és környezetvédelem is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk