https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 27.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 27.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 56 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 1 fő.

Megkezdődött az idősellátó intézmények dolgozóinak és lakóinak tesztelése Kazincbarcikán

Kazincbarcika Város Polgármesterének döntése alapján 1000 db COVID-19 gyorstesztet szerzett be Kazincbarcika Város Önkormányzata. Ezáltal megkezdődött a városi idősellátó intézmények dolgozóinak és lakóinak szűrése. A múlt héten Szitka Péter polgármester 300 db tesztet adott át dr. Bássler Beátának, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. orvosigazgatójának, hogy a laboratórium munkatársai megkezdhessék a munkát. A Muskátli Nyugdíjasház bentlakói, a dolgozók és a szerződéses jogviszonyban álló orvos tesztelése is lezárult, mindannyiuk esetében negatív az eredmény.


Szigorú intézkedésekkel zajlik a városi érettségi, a ballagások idén elmaradnak
Kazincbarcika Város Polgármestere minden érettségizőnek, pedagógusnak maszkot juttat el

Kazincbarcika Város Polgármesterének döntése értelmében egyszer használatos maszkkal segíti az önkormányzat a koronavírus elleni védekezést az írásbeli érettségi vizsgákon. A pedagógusok és a diákok egyaránt célszerű, ha viselik, ezáltal sokkal kisebb az esély a megfertőződésre.

Több bejáratot is használnak majd a Surányiban

Az Ózdi SZC Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma emelt szintű vizsgaközpont is, ahol például angol nyelvből az iskola tanulóin kívül plusz 82 érettségiző fog írásbelizni. Lombeczkiné Budai Margit igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint négy végzős osztály több mint 70 tanulója készül a vizsgára. A koronavírus-járvány terjedésének lelassítása érdekében a szabályokat és az óvintézkedéseket betartva 10, erre a célra elkülönített tanteremben tervezik a vizsgákat, ahol egyszerre maximum 9-10 tanuló fog tartózkodni, a diákok több bejáraton keresztül közelíthetik meg az iskolát, és a Kréta-rendszer segítségével előre kiküldik az érintett érettségizőknek, hogy melyik terembe kell menniük, ezzel is elkerülve a csoportosulásokat. Az emelt szintű angol érettségi tekintetében az adott napon csaknem 20 tanteremben, több mint 150 diák lesz jelen a vizsgán. Az iskola ígérete szerint külön fognak figyelni a kézfertőtlenítésre, a bejáratoknál és a termekben is elhelyeznek erre alkalmas készítményeket.

Nem kell külsős pedagógus segítségét igénybe venni a Szaléziben

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban 4 végzős osztály 116 tanulója fog majd vizsgázni. Erre a célra 12-13 termet jelöltek ki, a diákok felügyeletét házon belül meg tudják majd oldani. Az intézmény diákjait itt is előzetesen értesítik majd, hogy ki melyik teremben kap helyet, amit a kézfertőtlenítés után azonnal meg kell keresni és elfoglalni. A termeket már be is rendezték, úgy, hogy a diákok között meglegyen a másfél méteres távolság. Balla Árpád igazgató tájékoztatása szerint egy helyi gyógyszertártól 100 db maszkot is kaptak, így lesz lehetőségük a diákoknak is és a pedagógusoknak is használni ezeket kiegészítve az önkormányzattól kapottakkal.

Maszk és kesztyű az Irinyiben

Az Irinyi János Oktatási Központ 5 végzős osztálya 149 fővel készül az idei írásbeli vizsgákra. Győri Ágnes igazgatóhelyettes összefoglalta az intézkedéseket, miszerint 15-16 teremben zajlik majd az írásbeli. Ebben az intézményben is több bejáraton keresztül érkezhetnek a tanulók az érettségire, a tantermeket pedig a kötelező kézfertőtlenítés után foglalhatják el. Az iskolában is úgy alakították ki a termeket, hogy a diákok között meglegyen a másfél méteres távolság. A fenntartó hozzájárulásával és saját forrásból maszkokat és kesztyűket vásároltak, ezt egészíti majd ki az önkormányzat által biztosított maszk, így kérik a felügyelő pedagógusokat és a diákokat, hogy használják is azokat.

Fertőtlenítették a tantermeket a Don Boscoban

Molnár-Gál Béla, a Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy az intézményben 22 fő fog írásbeli érettségizni. A tanulókat 3 teremben fogják majd szétültetni. Molnár-Gál Béla kiemelte, hogy az érintett tantermeket már fertőtlenítették, így minden adott a vizsgák megtartásához.

Kisebb csoportokban engedik csak haza a diákokat a Deákból

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziuma is készül az írásbeli érettségi vizsgákra. Az intézményben 2 végzős osztály 31 fővel vág neki a megmérettetésnek. Az intézkedések részeként különösen ügyelnek a fertőtlenítők, folyékony szappanok, kéztörlők kihelyezésére a mosdókban, emelte ki Mészáros Gáborné igazgató. Az érettségiző diákokat a terembeosztásról a Kréta-rendszeren előzetesen értesítik, így a csoportosulások megelőzhetőek lesznek. A termekben fertőtlenítik majd a padokat, székeket, az ajtók kilincseit, a vizsgák végén arra is nagy hangsúlyt fordítanak, hogy a tanulókat ötösével engedjék csak haza és arra kérik majd őket, hogy telefonon, vagy más egyéb módon osszák meg egymással a vizsgák tapasztalatait, ne pedig az iskola előtt csoportosulva.

Legfontosabb érettségi vizsgaidőpontok:

  • május 4. 9 óra: Magyar nyelv és irodalom

  • május 5. 9 óra: Matematika

  • május 6. 9 óra: Történelem

  • május 7. 9 óra: Angol nyelv

  • május 8. 9 óra: Német nyelv

  • május 21-ig bezárólag zajlik majd a többi tantárgy érettségije, utoljára spanyol és olasz nyelvből

A középszintű írásbeli érettségiket május 22-26-án lehet megtekinteni és észrevételezni, az emelt szintűeket pedig május 28-a és 29-e között. Az egyedileg eldöntött szóbeli vizsgák időpontja június 4-e és 16-a között lesz.


Elmarad a Majális Kazincbarcikán

A sokak által közkedvelt városi Majális a koronavírus-járvány miatt elmarad.


A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Pályaavató ünnepség

Dátum: 2020. aug 06. 18:41

Újra itthon játssza hazai mérkőzéseit a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgócsapata. Az elő itthoni összecsapás augusztus 16-án lesz, aminek a helyszíne az új Kolorcity Aréna. A Pécsi MFC elleni mérkőzésre már nem csak a helyszínen, hanem elővételben online, vagy augusztus 6-tól a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában is lehet jegyeket váltani.

Útlezárás – Lini tér fejlesztése

Dátum: 2020. aug 06. 18:38

Egésznapos útlezárásra kell készülni augusztus 10-én hétfőn a volt hegesztőbázis közvetlen környezetében, ugyanis újabb szakaszához érkezett a barnamezős beruházás keretében a Lini István tér rehabilitációja.

KÉTKERÉKEN, SZÍNESEN!

Dátum: 2020. aug 05. 14:50

KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT KAZINCBARCIKAI LAKÓÉPÜLETRE TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSÉRE 2020.

Az ÉRV ZRT. lakossági tájékoztatója a szennyvízbekötésről

Dátum: 2020. aug 05. 12:38

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. az alábbiakra hívja fel a szennyvízbekötést tervező és terveztető, illetve a szennyvízbekötéssel már rendelkező felhasználók figyelmét.

KolorTV élőben

Programajánló

Vers és zene bűvöletében

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk