https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 28.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 28.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 55 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Lezárult a bentlakásos idősellátó intézmények dolgozóinak és lakóinak tesztelése Kazincbarcikán

Kazincbarcika Város Polgármesterének döntése alapján 1000 db COVID-19 gyorstesztet szerzett be Kazincbarcika Város Önkormányzata. Ezáltal megkezdődött a városi idősellátó intézmények dolgozóinak és lakóinak szűrése. A múlt héten Szitka Péter polgármester 300 db tesztet adott át dr. Bássler Beátának, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. orvosigazgatójának, hogy a laboratórium munkatársai megkezdhessék a munkát. Az I.-II. sz. Idősek Otthona, az Időskorúak Gondozóháza lakóinak és dolgozóinak tesztelése is lezárult, mindannyiuk esetében negatív az eredmény. A Muskátli Nyugdíjasház esetében szintén minden teszt negatív eredményt mutatott (ld. április 27-i közlemény). A szigorú intézkedések betartása az idősek védelme érdekében továbbra is kiemelt feladat az intézményeknél.


Leállítja a fűtést a Barcika Szolg Kft., a szolgáltatás további igénybevételére írásos kérelem alapján május 15-éig van lehetőség

Mivel a napi átlaghőmérsékletek az elmúlt hétvégén és e hét elején meghaladták a szolgáltatási szerződésekben rögzített értékeket, a Barcika Szolg Kft. 2020. 04. 29-én szerdán leállítja a fűtésszolgáltatást Kazincbarcika távhőszolgáltatással ellátott épületeiben. Azok a társasházak, melyek továbbra is igénybe kívánják venni ezt a szolgáltatást, társasházi képviselőjük útján jelezhetik igényüket írásban, meghatározva abban a szolgáltatás leállításának napját, amely legkésőbb 2020. május 15-e lehet.

A fentiek egyaránt igazak az intézményekre és egyéb felhasználókra is.

Az írásbeli igényeket az alábbi elérhetőségeken juttathatják el:
- 3700 Kazincbarcika, Liget u. 2. sz levél útján,
- Faxon a 06-48/512-166-os számra,
- E-mailben a tavho@barcikaszolg.hu; titkarsag@barcikaszolg.hu címek valamelyikére küldve.


Az önkormányzat a Borsod Állatvédő Alapítvánnyal való együttműködés révén oldja meg a kóbor állatok kérdését

Kazincbarcika Város Önkormányzata a koronavírus-járvány idején is kiemelt figyelmet fordít a városban felmerülő feladatok, problémák megoldására. A kóbor állatok befogása tekintetében komoly előrelépés történt az elmúlt hetekben. Az önkormányzat a Borsod Állatvédő Alapítvánnyal együttműködésben oldja meg a kérdést. A Kazincbarcika város közigazgatási területén befogott kóbor állatokat az alapítvány rudabányai telephelyén átveszi, azokat elhelyezi, ellátásukról, állatorvosi felügyeletükről a hatályos állatvédelmi jogszabályok szerint gondoskodik.


A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.

Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra, és ezért otthon maradnak.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk