https://kolorline.hu/Megelőző intézkedések a hajléktalan-ellátásban

Megelőző intézkedések a hajléktalan-ellátásban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett hajléktalan-ellátás esetében 2020. március 9-étől látogatási tilalom, 2020. március 16-ot követően kijárási korlátozás került bevezetésre. Mind a Nappali Melegedő, mind pedig az Éjjeli Menedékhely esetében rendkívül komoly erőfeszítések történnek, a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében, amelyek lényegesen túlmutatnak a megszokott, „hétköznapi” tevékenységeken.

A hajléktalan-ellátásban is napi szinten követik a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai a rendeleteket, ajánlásokat, állásfoglalásokat, illetve az Operatív Törzs tájékoztatóit – hangsúlyozta István Zsolt igazgató, majd hozzátette, hogy a fertőzés kivédése érdekében több intézkedés is történt az elmúlt időszakban.

Ilyen például a látogatási tilalom szigorú betartása az Éjjeli Menedékhelyen és a Nappali Melegedőben, kijárási tilalom szigorú betartatása a betegszobában és a lábadozókban.

Az ellátottak csak szakorvosi ellátás, személyes ügyek intézése vagy pedig munkába járás miatt – amit munkáltatói igazolással kell bizonyítani - hagyhatják el az intézményegységet.

Az ellátottak részére, folyamatosak a felvilágosító rendezvények és beszélgetések, valamint e-recept segítségével heti egy alkalommal szociális munkás váltja ki a szükséges gyógyszereket.

Az intézményben fokozott higiéniai intézkedéseket léptettek életbe, miszerint belépésnél hőmérőzés és kötelező kézfertőtlenítés történik. Ezen kívül 2 óránként megtörténik a kilincsek és kapcsolók fertőtlenítése, az intézményegység padlójának napi kétszeri felmosása, a törölközők 90 fokon, az ágyneműk 60 fokon történő mosása, vasalása, fertőtlenítő kézmosók kihelyezése és folyamatos adagolása a fürdőkben. A zsúfoltság elkerülése miatt napközben az Éjjeli Menedékhely is nyitva tart.

Az ellátottak többsége megérti a helyzet súlyosságát és együttműködően betartják a szabályokat, azonban vannak néhányan, akik önkéntesen távoztak az intézményből. Ezek a kliensek azóta sem keresték fel a hajléktalan-ellátást. Sajnos ők a legveszélyezettebb csoportba tartoznak, jelenlétükre a rendvédelmi szervek figyelmét is felhívták emelte ki István Zsolt.

A hajléktalan-ellátás intézménye rendelkezik a jogszabályoknak megfelelő „Izolációs terv”-el, amely az esetleges fertőzések elkerülésére, illetve izolálására vonatkozó rendelkezéseket, protokollokat tartalmazza.

Ennek értelmében kinevezésre került a járvánnyal összefüggő feladatokért felelős személy, valamint az infekciókontroll, illetve az ápolási feladatok oktatásáért felelős személy.

Kijelölésre és berendezésre kerültek azok a helyiségek, melyek vészhelyzet esetén elkülönítőként funkcionálhatnak. Beszerzésre kerültek speciális védőeszközök, melyek egy esetleges fertőzésveszélyes helyzetben alkalmazandók.

További híreink

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A Derkovits tér és a Paál László utca következik

Dátum: 2024. máj 07. 22:22

A kivitelező technikai fennakadásának megszűnésével május 9-től újabb városrészben kerül új aszfalt az útra. A Derkovits tér — Paál László utcák külső ívének teljes megújulása fennakadásokkal jár majd a közlekedésben, ami miatt a kivitelező és az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk