https://kolorline.hu/A pedagógiai szakszolgálat online segít

A pedagógiai szakszolgálat online segít

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bár a koronavírus-járvány miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében és a Sajószentpéteri Telephelyén a személyes jelenlétet igénylő feladatellátás március 16-ától ugyan szünetel, azonban szolgáltatásaikat online/digitális formában továbbra is biztosítják.

Foglalkozás

A közös munka indulása előtt a szülőnek, gondviselőnek a borsodszakszolgalat.hu honlapon szükséges regisztrálniuk.
– Elmondható, hogy a megyében tagintézményünk felé kiemelkedő számban fejezték ki szándékukat a szülők régi vagy akár új kliensként az együttes tevékenység folytatására, illetve elkezdésére – tudtuk meg Széplaki Ágnes mb. tagintézmény-igazgatótól.
Az intézmény a szolgáltatásait krízis telefonvonallal bővítette klinikai szakpszichológus elérhetőségével, ami a +30/685-3809-es számon hétköznapokon 8-20 óráig hívható (nem csak a koronavírus idején).

Foglalkozás

– Kollégáink nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel keresték és folyamatosan keresik a gyermekek, tanulók számára vonzó, online is alkalmazható különféle érdekes, színes és változatos tananyagokat, gyakorlatokat, feladatokat, feladatsorokat, weboldalakat, linkeket, hogy hétről hétre biztosítsák számukra a fejlődést és egyben fenntartsák az érdeklődésüket. Nehézséget okozott, hogy sajnos nem minden háztartásban van számítógép és internet, így nem mindenhol megoldott az online/digitális tananyag eljuttatása az érintettekhez. Ezekben az esetekben az adott gyermek, tanuló pedagógusai nyújtanak közvetítő szerepet – mondta el az igazgató, aki arról is tájékoztatott, hogy mi a hatékony terápiás munka lényege.

– A feladatok heti rendszerességű kiküldésével nem elégszünk meg, visszacsatolást is kérünk. A kiküldött feladatokat, feladatmegoldásokat visszavárjuk lefotózva, videóval rögzítve, szülői beszámolóval kísérve, hiszen így valósulhat meg az igazi hatékony fejlesztő hatású munka, és itt nyílik lehetőségünk javításra, korrigálásra is – számolt be a munkafolyamatról a szakember, ami a legtöbb esetben sikeresen meg is valósul, azonban néhány esetben azt tapasztalják, hogy az óvodai/iskolai folyamatos leterhelés miatt a szülők némi késlekedéssel vagy egyáltalán nem küldik vissza a megoldott feladatokat. Ez nehezíti a további kölcsönös kommunikációt, az eredményes terápiás tevékenységet.

– Bíztatjuk a Kedves Szülőket és kérjük, hogy továbbra is forduljanak hozzánk bizalommal régi és új klienseink egyaránt! Eddigi támogatásukat és megértésüket tisztelettel köszönjük, jó egészséget kívánunk mindenkinek! – üzeni a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye csapatának nevében Széplaki Ágnes.

Foglalkozás


A pedagógiai szakszolgálat szolgáltatásai az alábbi területeken vehetők igénybe:
- korai fejlesztés és gondozás;
- konduktív pedagógiai ellátás;
- logopédia;
- nevelési tanácsadás (pszichológiai tanácsadás és fejlesztőpedagógiai ellátás);
- gyógytestnevelés;
- tehetséggondozás;
- szakértői bizottsági tevékenység (az új (első) szakértői vizsgálatok ugyan szünetelnek a személyes jelenlét hiánya miatt, de a beérkező vizsgálati kérelmeket továbbra is befogadják)

További híreink

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk