https://kolorline.hu/Folyamatos ügyeletet tartanak

Folyamatos ügyeletet tartanak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményegységei otthoni munkavégzés melletti ügyeleti szolgáltatást biztosítanak. A szükséges védőeszközök mint a szájmaszk, gumikesztyű, fertőtlenítő szerek rendelkezésre állnak az ügyeleti, illetve egyéb szakmai feladatokat ellátó munkatársak részére.

A központi irányítás tekintetében naponta munkaidőben egy munkatárs fogadja a telefonos, elektronikus, illetve a személyes megkereséseket. Folyamatos az adminisztrációs, munkaügyi, intézményirányítással kapcsolatos ügymenet. A munkatársak otthonukból, illetve – szükség esetén – a központban végzik ilyen irányú tevékenységüket – emelte ki István Zsolt igazgató.

A Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál az ügyeleti rendszer 2020. március 16-ai bevezetését követően egy, szükség esetén két munkatárs látja el a napi ügyeleti feladatokat. A megszokottakhoz képest némileg csökkent a kliensforgalom, de vannak azonban folyamatosan, valamint szükség szerint végzendő feladatok: beérkező jelzések kivizsgálása, gondnoksági ügyek, személyes segítségkérések, egyéb ügyintézések. A családsegítők otthonukban, vagy az intézményegységben, valamint – szükség esetén – kliensekkel együtt végzik segítő, illetve adminisztrációs munkájukat.

A megbízási szerződéssel ellátott tevékenységeket felfüggesztették. Ezek: jogi tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, családterápia.

A Család és Gyermekjóléti Központnál két munkatárs végez ügyeleti tevékenységet a viszonylag nagy ügyforgalom miatt, mely során több hívás érkezik: adomány, élelmiszer, szájmaszk, fertőtlenítő szerek hozzáférése után érdeklődnek, de előfordulnak hívások kapcsolattartási ügyek elmaradása, gyermekláthatás elmaradása, veszélyeztetettség miatt is tette hozzá az igazgató.

Az óvodai és iskolai szociális segítők az EMMI által kiadott iránymutatás alapján kezdték átszervezni a tevékenységüket, amely során elsősorban internetes formában próbálják elérni a segítségre szorulókat, tanulás, korrepetálás esetén.

Az esetmenedzserek otthonukban végzik adminisztrációs feladataikat. A kapcsolattartásokat lehetőség szerint telefonon vagy a szolgálatokon keresztül próbálják lebonyolítani, de vannak esetek, melyek személyes jelenlétet, családlátogatást is igényelnek, ennek során a járványügyi szabályokat betartják.

További híreink

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk