https://kolorline.hu/Végéhez közeledik az Építők útjai rendház kialakítása

Végéhez közeledik az Építők útjai rendház kialakítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Építők útján hónapok óta zajló épületfelújítás lassan a végéhez ér.

A Don Bosco Szalézi Társasága 2018-ban vásárolta meg a 17-19. számú háztömb észak-keleti szárnyát és kötött megállapodást Kazincbarcika Város Önkormányzatával az ingatlan és az azt övező környezet teljes rendbetételére. A modern és új helyiségekkel kibővített házban kap majd otthont a kazincbarcikai szalézi közösség, a római katolikus plébánia, valamint az ifjúságnevelés. Ez az új helyszín, a város központjához és más szalézi intézményekhez is közel helyezkedik el – a Don Bosco Kollégium szomszédságában –, így néhány perces sétával elérhető a Don Bosco Sportközpont, a Szent Család templom, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium illetve a Don Bosco Általános Iskola és Szakiskola is.


Fotók: Bodó József

- Küldetésünk az ifjúság oktatása és nevelése, s ebben a felújított épületben korszerű és modern környezetben folytathatjuk a már megkezdett munkánkat. Az új hittantermek és speciális közösségi terek, -  melyek kialakításra kerültek - még több lehetőséget fognak adni arra, hogy mi szaléziak, minél jobban szolgálhassuk a város ifjúságát és közösségét.

A teljes felújítás nemcsak az épületet érinti, hanem annak közvetlen környezetét is. A kivitelezési munkák befejezése a létesítmény tekintetében 2020. június végére várható. A környezet rendbetétele ezt követően kezdődik meg. Biztosak vagyunk abban, hogy a felújítás befejezése után a már most is gyönyörű Völgy-park ezáltal  még szebbé és rendezettebbé válik- tájékoztatott Vitális Gábor SDB c. apát, plébános.

 

További híreink

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk