https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 7.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 7.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 51 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 2 fő.

COVID-19 tesztgépet szerzett be Kazincbarcika Város Önkormányzata

Május 7-én érkezett meg Kazincbarcikára a QIAstat-Dx Analyzer 1.0 típusú gép, mellyel laboratóriumi körülmények között COVID-19 tesztelés is végezhető. A gép beszerzését Kazincbarcika Város Önkormányzata finanszírozta.
Kazincbarcika Város Polgármestere március eleje óta, ahogyan a vírus az országban megjelent, folyamatosan egyeztetett a városi egészségügyi intézményekkel, szakemberekkel, hogy milyen formában van lehetősége Kazincbarcikának a tesztgép beszerzésére, üzemeltetésére, valamint az  egészségügyi cégek beszállítóival az eszközök megrendelésének menetéről, lehetséges időpontjáról.
A beszerzési folyamat nagyon hosszadalmas és bonyolult volt, hiszen a magas árak mellett világszinten hiánycikknek számít a gép és a teszt is.
A tesztgépen kívül a Meishan városból érkező védőfelszerelésekből 1000 db egyszer használatos maszkot és 200 db gyorstesztet is adott át Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester.
Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy folytatódhasson a legveszélyeztetettebb társadalmi csoportok intézményi szűrése.
A jelenlegi, Nemzeti Népegészségügyi Központ protokollja szerint a teszteléseket meghatározott eljárásrend alapján a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. laboratóriumának munkatársai végezhetik. Stratégiai partnerségüket, szakmai együttműködésüket, segítségüket és áldozatos munkájukat ezúton is köszönjük!


Újabb adag védőfelszerelést osztott az önkormányzat

Kazincbarcika Város Önkormányzata a koronavírus elleni védekezést segítve újabb 400-400 db egyszer használatos szájmaszkot és kézfertőtlenítőt juttatott el a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai számára.
Az egészségügyi alapellátásban 50 db védőruha, 1700 db sebészeti szájmaszk és 500 db FFP 2-es szájmaszk került kiosztásra.


Köszönjük, hogy figyelnek magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk