https://kolorline.hu/Szigorú intézkedések mellett indítják újra a járóbeteg ellátást a Kazincbarcikai Kórházban

Szigorú intézkedések mellett indítják újra a járóbeteg ellátást a Kazincbarcikai Kórházban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Miután az emberi erőforrások minisztere április 30-án, az egészségügyi intézmények vezetőihez intézett levelében lehetőséget adott a járóbeteg ellátás fokozatos újraindítására, a Kazincbarcikai Kórház a járványügyi helyzetnek megfelelő intézkedések mellett szintén megkezdte a járóbetegek ellátását.

Fontos tudni, hogy a sürgősségi ellátások kivételével, a járóbeteg ellátások csak telefonos előjegyzés alapján vehetők igénybe. Az időbeni elkülönítés és a személyes kontaktus csökkentése érdekében a  nem sürgős ellátásokra óránként négy beteget tudnak előjegyezni. A kórház felhívja a betegek figyelmét, hogy a korábban előjegyzett és a járvány miatt elmaradt előjegyzési sorrendet a jelenlegi mérsékelt betegszám miatt nem tudja tartani. Emellett nélkülözhetetlen, hogy a kezelőorvossal történő személyes konzultációt telefonos egyeztetés előzzön meg.

A szakorvosi javaslatok mind a gyógyszerek, mind a gyógyászati segédeszközök tekintetében a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig fennállnak, így ezekért nem kell bemenni a kórházba.

Az utasítás értelmében bizonyos előjegyzett ellátások csak NEGATÍV COVID TESZT vizsgálati eredmény birtokában vehetők igénybe. Az egynapos műtéti ellátások, illetve az endoscopos (tükrözéses) vizsgálatok előtt kötelező a COVID PCR vizsgálat elvégzése, melyet térítésmentesen végeznek. Aki olyan vizsgálatra kér előjegyzést, ahol a negatív COVID PCR vizsgálati eredmény szükséges, az alábbiak szerint kell eljárnia:

- COVID PCR tesztelésre minden hétfőn és csütörtökön 09.00 – 12.00 óra között van lehetőség a kórházban. A mintavételre jelentkezőket a Beléptetési ponton eligazítják. A vizsgálathoz előjegyzett időpont, beutaló, valamint a személyes iratok szükségesek. A COVID PCR teszteredményt a kórház kapja meg, melyről telefonon tájékoztatja a betegeket.

 

rendelési idő

Forrás és bővebb információ: http://www.barcikakorhaz.hu/hu/hirek/a-kazincbarcikai-korhaz-tajekoztatoja-a-jarobeteg-ellatas-ujrainditasarol-es-a-szakrendelesek-rendelesi-idejerol

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk