https://kolorline.hu/Indul a Diákolimpia Game Time: próbáld ki magad!

Indul a Diákolimpia Game Time: próbáld ki magad!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus - járvány miatt március 11-én félbeszakadt Diákolimpia idei versenysorozatának népszerűsítése a célja a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Diákolimpia GameTime online játéknak.

A fenti időpontig a versenyek mindössze 20%-ában sikerült bajnokot avatni. Éppen ezért a hiány pótlására a Magyar Diáksport Szövetség a versenysorozat félbeszakítása óta azon dolgozott, hogy a jelenlegi korlátozásokhoz igazodva a lehetőségekhez mérten kárpótolja a sportoló és versenyezni szerető diákokat. Az új, online formában működő, otthon is teljesíthető challenge-eket tartalmazó, Diákolimpia GameTime néven futó programot nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport – hirdették meg. A kihívások a Diákolimpia III-IV. korcsoportjának (11-14 év) az életkorához igazodnak, így a játékban hivatalosan ez a korosztály tud részt venni. Az egyes kategóriákban három nehézségi fokozatban 9-9 kihívást kell teljesíteni a diákoknak a tanév végéig folyamatosan, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program www.gametime.diakolimpia.hu. weboldalára.  A projekthez örömmel csatlakoztak az érintett sportági szakszövetségek, valamint a sportágak legismertebb hazai képviselői. A kézilabda kihívásokat Háfra Noémi és Lékai Máté, a futball gyakorlatokat többek között Vincze Ottó, Juhász Roland, Nagy Ádám, a kosárlabda challengeket Studer Ágnes, a röplabdát Szakmáry Gréta, a tornát Böczögő Dorina, az atlétika feladatokat Baji Balázs, az asztalitenisz kihívásokat Majoros Bence válogatott sportolók mutatják be, a multisport kihívások közzétételére pedig Dombi Rudolf kajakozó olimpiai bajnok vállalkozott. A programot az MDSZ saját közösségi média csatornáin népszerűsíti: a Diákolimpia Facebook oldalán, az MDSZ YouTube csatornáján, és a fiataloknak szóló DO60 Instagram és Tiktok csatornákon. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg. A részletes program a részvételi szabályzattal együtt a www.gametime.diakolimpia.hu oldalon olvasható. A legigyekvőbb résztvevő diákok, illetve a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok sportszer és sportruházat díjazásban részesülnek.

 

Forrás és fotó: http://www.mdsz.hu/hirek-hu/mdsz-hu-hu/2020/05/11/startol-a-diakolimpia-gametime-a-felbeszakadt-diakolimpia-szezonban-online-jatekot-indit-az-mdsz/?fbclid=IwAR2gRLCHCHDqF7Wy0T1S_CNmjr7wBizF8i4VcU5_82YhzrGNvHBoda02xGU

További híreink

Energiahatékony és esztétikus – megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2024. szept 08. 17:57

Végéhez közeledik a Rózsa úti rendelő felújítása. A beruházás révén hamarosan megújult környezet várja az 5. számú háziorvosi körzethez tartozókat. Az energiahatékonyságot szolgálja majd a napelem, az újfajta fűtési és hűtési rendszer, a következő körben pedig új bútorok és eszközök segítik a gyógyító munkát. A körzet néhány héten belül visszakapja régi helyét.

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Dátum: 2024. szept 08. 09:07

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

Jó ütemben halad a munka — korszerűsödik és megújul az Egressy

Dátum: 2024. szept 07. 18:00

Az ütemtervnek megfelelően halad az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása. A projekt jelentős energetikai fejlesztéseket és esztétikai újításokat tartalmaz, amelyek a város egyik ikonikus épületének megújulását célozzák.

Tanévnyitó a BorsodChemben — duális képzés gyakorlati tudással

Dátum: 2024. szept 07. 11:37

Ünnepélyes tanévnyitón köszöntötték a BorsodChem duális képzési programjában résztvevő középiskolásokat és egyetemi hallgatókat. A vegyipari óriásnál már 75 fiatal tölti a program keretében a gyakorlati idejét, és tanulja a szakmát a legkorszerűbb és legmodernebb körülmények között. A vállalat nem titkolt célja, hogy a duális képzés résztvevői végzésük után a BorsodChem munkavállalóivá válhassanak.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk