https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 14.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 14.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma 42 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma 1 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján május 4-étől a Pest megyén kívül eső településeken megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés megszűnik. Az, hogy hirtelen visszakapjuk a veszélyhelyzeti előtti életünket, mindenki számára örömtelinek tűnik, azonban fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Környezetbarát, köztéri tisztítógépet vásárolt az önkormányzat

Közterületek tisztítására és fertőtlenítésére alkalmas ipari tisztítógép beszerzése mellett döntött Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az eszköz laboratóriumban végzett tesztjei pozitívnak bizonyulnak a hőálló baktériumok, vírusok ellen. Szintén laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják, hogy a 60 Celsius fokot meghaladó hőkezelés inaktiválja, a gép gőznyomása, a közel 100 fokos gőzhőmérséklet 99.99%-os biztonsággal pusztítja el a vírust.
A Barcika Park Kft. munkatársai a kiemelt közterületek, padok, buszmegállók fertőtlenítését folyamatosan végzik.


COVID-19 tesztelés a hajléktalan szállón

Kazincbarcika Város Önkormányzatának kérésére folyamatosan zajlik a legveszélyeztetettebb társadalmi csoportok szűrése. Május 13-án összesen hatvan ember, a kazincbarcikai Hajléktalanszálló dolgozói és az ellátottak COVID-19 tesztelésére került sor, az eredmény minden esetben negatív lett.


Elrajtolt a virtuális Tour de Hongrie (forrás: Tour de Hongrie weboldal)

Az M4Sport műsorán szerda délután láthatták a nézők a Tour de Hongrie magazin első adását. Az öt részes magazin adásai során találkozhatnak napjaink legjobb magyar kerékpárosaival, akik egy „virtuális versenyben” össze is mérik erejüket. Mind az öt „versenynapon” végigjárják a körverseny idei tervezett útvonalát – félig-meddig virtuálisan, ugyanis egy erre kifejlesztett applikáció segítségével ismert hazai és külföldi kerékpárosok is teljesítenek egy-egy szakaszt az adott napon.
„Nagyon készültünk rá egész télen, hogy majd május tizenharmadikán, a Giro budapesti rajtja után néhány nappal elkezdjük a Magyar Körversenyt. Nagyon vártuk ezt a napot, de az élet másképp alakult, de ez a dátum annyira a fejünkben van, hogy valamit csinálnunk kell ezekben a napokban – mesélt a műsorsorozat ötletének születéséről Eisenkrammer Károly főszervező. – A szurkolók kíváncsiak a verseny hátterére, most egy kicsit más oldalról is megismerhetik napjaink legjobb magyar kerékpárosait, mi pedig ismét a Tour de Hongrie felé irányíthatjuk a figyelmet.”
Az is célja az öt napos magazinsorozatnak, hogy visszatekintsen az elmúlt öt esztendőre.
A Sárospatak-Kazincbarcika virtuális versenyszakasz május 15-én 15:35-kor látható az M4 Sporton.

TDH


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk