https://kolorline.hu/Gyerekszáj – kazincbarcikai gyerekek a koronavírusról

Gyerekszáj – kazincbarcikai gyerekek a koronavírusról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, hiszen nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek életében is nagy változásokat hozott. Most ők mondják el véleményüket a kialakult helyzetről.

Ez a járvány a gyermekek életét is átformálta. a hétköznapjaikat, a szokásaikat, azt, hogy mit és hol tehetnek, hogy kimehetnek-e a játszótérre, találkozhatnak-e családtagjaikkal, barátaikkal. Óvodás korú gyerekeket kérdeztünk arról, mégis hogyan vélekednek a járvány miatt átalakult életről.

Berzsián – Nem jó ez a koronavírus, mert bezárták az óvodákat, hogy el ne kapjuk a vírust. Nem lehetünk a barátainkkal és nem mehettünk a játszótérre, hogy ne legyünk sokan. A lázunkat is megmérik minden reggel, mert aki lázas nem jöhet be az oviba.

Marcell – Nem szeretem a koronavírust, mert mindig megmérik a lázamat és ennek én nem örülök.

Noa – Szerintem nagyon rossz dolog ez a koronavírus. Nagyon kellene vigyázni, de az emberek nem hordják a maszkot. Nekem azért is rossz ez a helyzet, mert hiányzik az Apukám, nem tud haza jönni a koronavírus miatt. Nagy baj, hogy nincs nyitva az óvodám, nem ölelhetem meg a barátaimat és óvónénit, nem találkozhatunk.

Ádám – Nem szeretem ezt a vírust, mert maszkot kell hordani azt mondta Anya és a sok fertőtlenítőt is unom már. Nekem az benne a nagyon rossz érzés, hogy sok ember meghal és félek, hogy elkapjuk.

Viktória – Nagyon jó, hogy enyhítették a szabályokat és mehetek a barátaimhoz. Nagyon várom, hogy vége legyen és mehessünk együtt a saját óvodánkba.

Dalma – Utálom már nagyon, de nagyon ezt a koronavírust. Vigyázni kell egymásra és maszkot kell hordani, hogy hamar vége legyen.

Hanna – Az a baj, hogy nem lehet együtt lenni a barátaimmal, nem játszhatunk együtt. Nagyon jó, hogy óvónénik küldenek feladatkat, de jobb lenne együtt az oviban. Szeretném már, ha vége lenne és az Apukám haza tudna jönni.

Janka – Én szeretem a koronavírust, mert nem kell kimennem.

Zsombor – Nagyjából jól érzem magam, de nagyon rossz ez a koronavírus, mert nem lehet ölelkezni, érintkezni, távolságot kell tartani. Súlyos esetben vannak az öregek, mert ha elkapják, nagyon betegek lesznek, ezért nem lehet őket meglátogatni. Szeretném, ha vége lenne, hogy a saját csoportomban találkozzak a barátaimmal és óvónénivel.

Lotti – Szerencsére nem vagyok koronavírusos, nagyon betartom az óvintézkedéseket, fertőtlenítek, kezet mosok. Veszélyes ez a vírus, mert nem lehet látni, ezért nagyon kell vigyázni. Nekem nagyon tetszik, hogy az óvónénik feladatokat küldenek a számítógépen, de jól érzem magam már itt az oviban. Kevesen vagyunk most itt, hiányoznak a barátaim, de nagyon jókat tudunk játszani. 5-en vagyunk bent a csoportban, be kell tartani a szabályokat, nem ülünk közel egymáshoz.

Zalán – Nagyon rossz, hogy nem mehetünk oda, ahol sok ember van, nem aludhatok ott a barátaimnál. Nekem az a jó ebben az egészben, hogy van kutyám és őt akkor sétáltatni kell, ha koronavírus van. Nagyon szeretnék már repülővel utazni, de a vírus miatt sajnos nem tehetem.

Hanna – Az a véleményem erről, hogy nem szabad csoportosulni, mert elkapják az emberek és sokan meghalnak emiatt. Hiányoznak a társaim, fel szoktuk hívni egymást telefonon. Senki nem akar koronavírusos lenni, ezért az óvónénik is csak gépen beszélgetnek, feladatoznak, mesélnek nekünk.

Luca – A koronavírus Kínából jött, nem jó nekünk, hogy itt van. Nagyon fontos betartani a 1,5 méter távolságot és fontos az alapos kézmosás, mindenféle fertőtlenítővel. Rossz, mert nem mehetek a boltba és nem vehetek, amit szeretnék. Hiányzik az ovim, a barátaim és sokáig nem volt játszótér. Ez a járvány szerintem nagyon rossz.

További híreink

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk