https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 18.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 18.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma 33 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma 1 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Ismét több száz ember COVID-19 szűrése valósulhat meg Kazincbarcikán

Kazincbarcika Város Önkormányzata a napokban az eddigieken túl újabb 700 db tesztet adott át a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. laboratóriumának, hogy folytatódhasson a COVID-19 szűrés a városban.


Lezárult a Semmelweis Egyetem által szervezett COVID-19 központi tesztelés Kazincbarcikán

A KSH által kiválasztott 59 kazincbarcikai lakosból összesen 32 fő vett részt a Semmelweis Egyetem által szervezett reprezentatív szűrésen. Az eredményekről minden résztvevő kap tájékoztatást.


Az egész országra vonatkozó, új intézkedések léptek és lépnek hatályba a következő napokban

1. Május 18-ától az egész országban megszűnt a kijárási korlátozás, kinyithatnak az üzletek, kávézók, cukrászdák.

2. Vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedések:

  • Május 18-ától megnyithatnak a vendéglátó üzletek, az éttermek, a kávézók, a cukrászdák, a büfék, a presszók belső (zárt) terei. Az ételek és az italok belső helyiségekben és teraszokon is elfogyaszthatók, az 1.5 méteres védőtávolság betartása továbbra is kötelező.
  • A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

3. A szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések

  • A szálláshelyek fogadhatnak vendéget, és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett a vendéglátó üzletekre (ld: fentebb) vonatkozó intézkedések betartásával.

4. 2020. június 1. napjától megtarthatók a temetések, esküvők, lagzik, de a létszám nem haladhatja meg a 200 főt. A házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható. A védőtávolság betartása kötelező.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk