https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 20.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 20.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma 29 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma 1 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Normál működési rend tér vissza a bölcsődékben, óvodákban, digitális és felzárkóztatási jellegű oktatás az iskolákban

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma bejelentette, hogy május 25-étől visszatér a normál működési rend a vidéki óvodákban, bölcsődékben. Az iskolákban marad a digitális oktatás,  emellett felzárkóztatási jellegű oktatást terveznek. A téma kapcsán kormányrendelet még nem került kiadásra, amint ez megtörténik, az önkormányzat a helyi intézkedésekkel kiegészítve haladéktalanul információt ad a lakosságnak. Kérjük, folyamatosan figyeljék a kolorline.hu hírportált!


Modern video laryngoscope beszerzésével támogatja az önkormányzat a kórházat

A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. vezetőségének kérésére újabb segítségnyújtás érkezik Kazincbarcika Város Önkormányzat részéről a járványügyi helyzetre való tekintettel. A városvezetés videó laringoszkóp készlet beszerzésével támogatja az orvosok jövőbeli életmentő munkáját. Az eszköz kiváló segítséget nyújt a légút pontos, precíz biztosításában a beteg lélegeztetésének során.
A monitorral ellátott eszköz azon műtétek kritikus pontjainál is segítséget nyújt, ahol teljes izomellazításra van szükség. Az eszköz könnyen kezelhető, mivel anatómiailag különbözőek a betegek, így nagyban megkönnyíti a tubus behelyezését, hiszen jól láthatóvá válik a hangrés, ezáltal könnyebb az intubálás, amikor lélegeztető csövet vezetnek a légcsőbe, és altatógéppel összekapcsolva lélegeztetik a betegeket.
A műszer fajtáját, a szállítás, rendelés folyamatát, ahogyan azt a korábbi beszerzések és támogatások során is minden alkalommal, az önkormányzat részletesen egyezteti a kórház vezetőivel.


Szállítói probléma miatt későbbre halasztották a haltelepítést, ezáltal változik a horgásztilalom ideje is

A Barcika Park Nonprofit Kft. által meghirdetett május 20-i haltelepítés szállítói probléma miatt meghiúsult. Előreláthatólag a telepítés új időpontja május 21., a horgásztilalom így május 21-én 5 órától május 22. 5 óráig tart majd.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk