https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 20.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 20.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma 29 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma 1 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Normál működési rend tér vissza a bölcsődékben, óvodákban, digitális és felzárkóztatási jellegű oktatás az iskolákban

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma bejelentette, hogy május 25-étől visszatér a normál működési rend a vidéki óvodákban, bölcsődékben. Az iskolákban marad a digitális oktatás,  emellett felzárkóztatási jellegű oktatást terveznek. A téma kapcsán kormányrendelet még nem került kiadásra, amint ez megtörténik, az önkormányzat a helyi intézkedésekkel kiegészítve haladéktalanul információt ad a lakosságnak. Kérjük, folyamatosan figyeljék a kolorline.hu hírportált!


Modern video laryngoscope beszerzésével támogatja az önkormányzat a kórházat

A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. vezetőségének kérésére újabb segítségnyújtás érkezik Kazincbarcika Város Önkormányzat részéről a járványügyi helyzetre való tekintettel. A városvezetés videó laringoszkóp készlet beszerzésével támogatja az orvosok jövőbeli életmentő munkáját. Az eszköz kiváló segítséget nyújt a légút pontos, precíz biztosításában a beteg lélegeztetésének során.
A monitorral ellátott eszköz azon műtétek kritikus pontjainál is segítséget nyújt, ahol teljes izomellazításra van szükség. Az eszköz könnyen kezelhető, mivel anatómiailag különbözőek a betegek, így nagyban megkönnyíti a tubus behelyezését, hiszen jól láthatóvá válik a hangrés, ezáltal könnyebb az intubálás, amikor lélegeztető csövet vezetnek a légcsőbe, és altatógéppel összekapcsolva lélegeztetik a betegeket.
A műszer fajtáját, a szállítás, rendelés folyamatát, ahogyan azt a korábbi beszerzések és támogatások során is minden alkalommal, az önkormányzat részletesen egyezteti a kórház vezetőivel.


Szállítói probléma miatt későbbre halasztották a haltelepítést, ezáltal változik a horgásztilalom ideje is

A Barcika Park Nonprofit Kft. által meghirdetett május 20-i haltelepítés szállítói probléma miatt meghiúsult. Előreláthatólag a telepítés új időpontja május 21., a horgásztilalom így május 21-én 5 órától május 22. 5 óráig tart majd.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk