https://kolorline.hu/Ismét várja a gyerekeket a Don Bosco Barcika Tanoda

Ismét várja a gyerekeket a Don Bosco Barcika Tanoda

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A diákok iskolán kívüli tanulását segítő Don Bosco Barcika Tanoda a járványügyi helyzet miatti bezárását követően, két hónapos szünet után, május 20-ától ismét megnyitotta kapuit a gyermekek előtt.

A harmincnégy tanulót ellátó intézmény újraindítását 4-5 fős kiscsoportokban kezdik meg. A cél az, hogy a hátralévő időben a nebulók be tudjanak kapcsolódni a digitális oktatásba.

-  Az a tapasztalatunk, hogy a tanodás gyerekek többsége nem tudott csatlakozni a digitális oktatáshoz, ezért döntöttünk úgy, hogy kiscsoportos formában segítjük őket az elmaradt feladatok megoldásában. Ezek a gyerekek eddig papíralapon kapták meg a tananyagot, melynek hatékonysága az elkövetkezendő időben fog megmutatkozni. Pozitív, hogy a középiskolás korosztálynak nincsenek ilyen jellegű problémái, ők könnyedén megbirkóztak az online oktatás nehézségeivel. A mai napra már terveztünk nekik egy kis szabadtéri játékot is, a Tanoda udvarán, amit pizzázással zárunk. Természetesen minden egészségvédelmi előírást betartunk, ami az intézmények számára elő van írva ebben a helyzetben – tájékoztatott Molnár Mariann, szakmai vezető.


Segítség a rászorulóknak   Fotó: Molnár Mariann engedélyével

A szakember kérdésünkre elárulta, hogy a vészhelyzet idején nagyfokú karitatív tevékenységet is folytattak. Tartós élelmiszerrel, pékáruval és különféle zöldáruval látták el a rászoruló családokat, heti két alkalommal, melyben a Don Bosco Barcika Tanoda mellett a kazincbarcikai görögkatolikus parókia is nagy szerepet vállalt.

- Amennyire lehetőségeink és adományaink engedik ezt a karitatív tevékenységet a jövőben is szeretnénk folytatni - tette hozzá Molnár Mariann.

 

Indexfotó: Tanodások ünnepi műsora az intézmény bezárása előtt

 

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk