https://kolorline.hu/Ismét várja a gyerekeket a Don Bosco Barcika Tanoda

Ismét várja a gyerekeket a Don Bosco Barcika Tanoda

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A diákok iskolán kívüli tanulását segítő Don Bosco Barcika Tanoda a járványügyi helyzet miatti bezárását követően, két hónapos szünet után, május 20-ától ismét megnyitotta kapuit a gyermekek előtt.

A harmincnégy tanulót ellátó intézmény újraindítását 4-5 fős kiscsoportokban kezdik meg. A cél az, hogy a hátralévő időben a nebulók be tudjanak kapcsolódni a digitális oktatásba.

-  Az a tapasztalatunk, hogy a tanodás gyerekek többsége nem tudott csatlakozni a digitális oktatáshoz, ezért döntöttünk úgy, hogy kiscsoportos formában segítjük őket az elmaradt feladatok megoldásában. Ezek a gyerekek eddig papíralapon kapták meg a tananyagot, melynek hatékonysága az elkövetkezendő időben fog megmutatkozni. Pozitív, hogy a középiskolás korosztálynak nincsenek ilyen jellegű problémái, ők könnyedén megbirkóztak az online oktatás nehézségeivel. A mai napra már terveztünk nekik egy kis szabadtéri játékot is, a Tanoda udvarán, amit pizzázással zárunk. Természetesen minden egészségvédelmi előírást betartunk, ami az intézmények számára elő van írva ebben a helyzetben – tájékoztatott Molnár Mariann, szakmai vezető.


Segítség a rászorulóknak   Fotó: Molnár Mariann engedélyével

A szakember kérdésünkre elárulta, hogy a vészhelyzet idején nagyfokú karitatív tevékenységet is folytattak. Tartós élelmiszerrel, pékáruval és különféle zöldáruval látták el a rászoruló családokat, heti két alkalommal, melyben a Don Bosco Barcika Tanoda mellett a kazincbarcikai görögkatolikus parókia is nagy szerepet vállalt.

- Amennyire lehetőségeink és adományaink engedik ezt a karitatív tevékenységet a jövőben is szeretnénk folytatni - tette hozzá Molnár Mariann.

 

Indexfotó: Tanodások ünnepi műsora az intézmény bezárása előtt

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk