https://kolorline.hu/Jó ütemben halad a temető felújítása

Jó ütemben halad a temető felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata saját forrásból március 16-án kezdte el a temető felújítási munkálatait. Az elmúlt időszakban a villamos hálózat felújítása megtörtént, a kivitelező cég szakemberei kicserélték a bekötő kábeleket, nyolc ledes kandelábert telepítettek, valamint a ravatalozó, a szociális épület és a garázs elektromos vezetékei is megújultak.

Látványos szakaszához érkezett a kazincbarcikai temető ravatalozó épületének felújítása. A kivitelező cég elbontotta a megdőlt harangtornyot, aminek az új alapzata már el is készült. Szintén lebontották a ravatalozó épületének tetőszerkezetét, miközben a szakemberek megkezdték a technikai helyiség átalakítását, valamint a mozgáskorlátozott wc kialakítását és a már meglévő vizesblokk felújítását.

ravatalozó
Fotók: Bodó József

 A ravatalozóhoz kapcsolódva a régi teraszt lebontották, helyette egy jóval nagyobb fedett nyitott előteret alakítanak ki, aminek a tetejébe úgynevezett átvilágító ablakok kapnak helyet.
A ravatalozó nem csak kívülről újul meg és kap új burkolatot. A belső tér új vakolást kap, valamint a padlózatot is kicserélik a szakemberek, illetve a mennyezetre szintén átvilágító ablakok kerülnek.

ravatalozó

A beruházás kapcsán az épületben kicserélik a nyílászárókat, a vizesblokkok elektromos fűtést kapnak, az egyéb helyiségekben pedig ventillátorok biztosítják majd a megfelelő szelőztetést.
A kivitelező cég november elejére tervezi a munkálatok befejezését, így várhatóan a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára egy korszerű, megújult épületegyüttes környezetében emlékezhetnek szeretteikre a temetőbe látogatók.
A beruházás időszakában a temető területe munkaterületté vált, így ez fokozottan érinti a gyalogos és a gépkocsiforgalmat egyaránt. A munkafolyamatok a személyautóval való be-, illetve kihajtás jelentős mértékű korlátozását teszik szükségessé, bizonyos ciklusokban pedig a teljes tiltását. Az autós forgalom teljes beszüntetését a balesetek elkerülése indokolja, ez esetben a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket sem engedik be a temető területére.

ravatalozó

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a kivitelező cég a szertartásokra érkezők szíves türelmét és megértését kéri a munkálatok befejezéséig.

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk