https://kolorline.hu/Jó ütemben halad a temető felújítása

Jó ütemben halad a temető felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata saját forrásból március 16-án kezdte el a temető felújítási munkálatait. Az elmúlt időszakban a villamos hálózat felújítása megtörtént, a kivitelező cég szakemberei kicserélték a bekötő kábeleket, nyolc ledes kandelábert telepítettek, valamint a ravatalozó, a szociális épület és a garázs elektromos vezetékei is megújultak.

Látványos szakaszához érkezett a kazincbarcikai temető ravatalozó épületének felújítása. A kivitelező cég elbontotta a megdőlt harangtornyot, aminek az új alapzata már el is készült. Szintén lebontották a ravatalozó épületének tetőszerkezetét, miközben a szakemberek megkezdték a technikai helyiség átalakítását, valamint a mozgáskorlátozott wc kialakítását és a már meglévő vizesblokk felújítását.

ravatalozó
Fotók: Bodó József

 A ravatalozóhoz kapcsolódva a régi teraszt lebontották, helyette egy jóval nagyobb fedett nyitott előteret alakítanak ki, aminek a tetejébe úgynevezett átvilágító ablakok kapnak helyet.
A ravatalozó nem csak kívülről újul meg és kap új burkolatot. A belső tér új vakolást kap, valamint a padlózatot is kicserélik a szakemberek, illetve a mennyezetre szintén átvilágító ablakok kerülnek.

ravatalozó

A beruházás kapcsán az épületben kicserélik a nyílászárókat, a vizesblokkok elektromos fűtést kapnak, az egyéb helyiségekben pedig ventillátorok biztosítják majd a megfelelő szelőztetést.
A kivitelező cég november elejére tervezi a munkálatok befejezését, így várhatóan a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára egy korszerű, megújult épületegyüttes környezetében emlékezhetnek szeretteikre a temetőbe látogatók.
A beruházás időszakában a temető területe munkaterületté vált, így ez fokozottan érinti a gyalogos és a gépkocsiforgalmat egyaránt. A munkafolyamatok a személyautóval való be-, illetve kihajtás jelentős mértékű korlátozását teszik szükségessé, bizonyos ciklusokban pedig a teljes tiltását. Az autós forgalom teljes beszüntetését a balesetek elkerülése indokolja, ez esetben a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket sem engedik be a temető területére.

ravatalozó

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a kivitelező cég a szertartásokra érkezők szíves türelmét és megértését kéri a munkálatok befejezéséig.

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk