https://kolorline.hu/Jó ütemben halad a temető felújítása

Jó ütemben halad a temető felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata saját forrásból március 16-án kezdte el a temető felújítási munkálatait. Az elmúlt időszakban a villamos hálózat felújítása megtörtént, a kivitelező cég szakemberei kicserélték a bekötő kábeleket, nyolc ledes kandelábert telepítettek, valamint a ravatalozó, a szociális épület és a garázs elektromos vezetékei is megújultak.

Látványos szakaszához érkezett a kazincbarcikai temető ravatalozó épületének felújítása. A kivitelező cég elbontotta a megdőlt harangtornyot, aminek az új alapzata már el is készült. Szintén lebontották a ravatalozó épületének tetőszerkezetét, miközben a szakemberek megkezdték a technikai helyiség átalakítását, valamint a mozgáskorlátozott wc kialakítását és a már meglévő vizesblokk felújítását.

ravatalozó
Fotók: Bodó József

 A ravatalozóhoz kapcsolódva a régi teraszt lebontották, helyette egy jóval nagyobb fedett nyitott előteret alakítanak ki, aminek a tetejébe úgynevezett átvilágító ablakok kapnak helyet.
A ravatalozó nem csak kívülről újul meg és kap új burkolatot. A belső tér új vakolást kap, valamint a padlózatot is kicserélik a szakemberek, illetve a mennyezetre szintén átvilágító ablakok kerülnek.

ravatalozó

A beruházás kapcsán az épületben kicserélik a nyílászárókat, a vizesblokkok elektromos fűtést kapnak, az egyéb helyiségekben pedig ventillátorok biztosítják majd a megfelelő szelőztetést.
A kivitelező cég november elejére tervezi a munkálatok befejezését, így várhatóan a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára egy korszerű, megújult épületegyüttes környezetében emlékezhetnek szeretteikre a temetőbe látogatók.
A beruházás időszakában a temető területe munkaterületté vált, így ez fokozottan érinti a gyalogos és a gépkocsiforgalmat egyaránt. A munkafolyamatok a személyautóval való be-, illetve kihajtás jelentős mértékű korlátozását teszik szükségessé, bizonyos ciklusokban pedig a teljes tiltását. Az autós forgalom teljes beszüntetését a balesetek elkerülése indokolja, ez esetben a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket sem engedik be a temető területére.

ravatalozó

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a kivitelező cég a szertartásokra érkezők szíves türelmét és megértését kéri a munkálatok befejezéséig.

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk