https://kolorline.hu/Jó ütemben halad a temető felújítása

Jó ütemben halad a temető felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata saját forrásból március 16-án kezdte el a temető felújítási munkálatait. Az elmúlt időszakban a villamos hálózat felújítása megtörtént, a kivitelező cég szakemberei kicserélték a bekötő kábeleket, nyolc ledes kandelábert telepítettek, valamint a ravatalozó, a szociális épület és a garázs elektromos vezetékei is megújultak.

Látványos szakaszához érkezett a kazincbarcikai temető ravatalozó épületének felújítása. A kivitelező cég elbontotta a megdőlt harangtornyot, aminek az új alapzata már el is készült. Szintén lebontották a ravatalozó épületének tetőszerkezetét, miközben a szakemberek megkezdték a technikai helyiség átalakítását, valamint a mozgáskorlátozott wc kialakítását és a már meglévő vizesblokk felújítását.

ravatalozó
Fotók: Bodó József

 A ravatalozóhoz kapcsolódva a régi teraszt lebontották, helyette egy jóval nagyobb fedett nyitott előteret alakítanak ki, aminek a tetejébe úgynevezett átvilágító ablakok kapnak helyet.
A ravatalozó nem csak kívülről újul meg és kap új burkolatot. A belső tér új vakolást kap, valamint a padlózatot is kicserélik a szakemberek, illetve a mennyezetre szintén átvilágító ablakok kerülnek.

ravatalozó

A beruházás kapcsán az épületben kicserélik a nyílászárókat, a vizesblokkok elektromos fűtést kapnak, az egyéb helyiségekben pedig ventillátorok biztosítják majd a megfelelő szelőztetést.
A kivitelező cég november elejére tervezi a munkálatok befejezését, így várhatóan a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára egy korszerű, megújult épületegyüttes környezetében emlékezhetnek szeretteikre a temetőbe látogatók.
A beruházás időszakában a temető területe munkaterületté vált, így ez fokozottan érinti a gyalogos és a gépkocsiforgalmat egyaránt. A munkafolyamatok a személyautóval való be-, illetve kihajtás jelentős mértékű korlátozását teszik szükségessé, bizonyos ciklusokban pedig a teljes tiltását. Az autós forgalom teljes beszüntetését a balesetek elkerülése indokolja, ez esetben a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket sem engedik be a temető területére.

ravatalozó

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a kivitelező cég a szertartásokra érkezők szíves türelmét és megértését kéri a munkálatok befejezéséig.

További híreink

Kolorcity Kazincbarcika SC – Megszakadt a veretlenségi sorozat

Dátum: 2020. okt 28. 13:44

Megszakadt a Kolorcity Kazincbarcika SC utóbbi négy mérkőzése óta tartó veretlenségi sorozata. A Vitelki legénység vasárnap hazai pályán a Szombathelyi Haladástól kapott ki 0:1-re.

Nyilas Misi Ösztöndíj Program – A tehetség kincs!

Dátum: 2020. okt 28. 12:12

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2020/2021 tanévben is meghirdeti a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot. A Program keretében rendszeres anyagi támogatást biztosítanak magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló, olyan kiemelkedően tehetséges magyar tanulók számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 27.

Dátum: 2020. okt 27. 14:45

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Kazincbarcikai Fedett Uszoda – változik az ünnepi hétvége nyitvatartása

Dátum: 2020. okt 27. 10:39

Ezúton tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy az Észak-keleti Liga Kupa Területi Utánpótlás Vízilabda-bajnokság miatt 2020. október 30-án (pénteken) változik az uszoda nyitvatartása.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk