https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Heti közlekedési helyzet

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Heti közlekedési helyzet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt héten öt esetben rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Négy esetben járművezetés ittas állapotban vétség és egy esetben közúti közlekedési baleset vétség elkövetése miatt.

Sajóivánka belterületén vontak intézkedés alá a járőrök egy mucsonyi lakos által vezetett tehergépjárművet. Az alkoholszondás ellenőrzés eredményeként kiderült, hogy a járművezető előzőleg alkoholt fogyasztott. A gépjárművezetőt előállították  és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrkapitányságon.

Kurityán és Felsőnyárád közötti útszakaszon intézkedtek a járőrök egy kurityáni lakos tulajdonát képező gépjárművel szemben. Az alkoholszondás ellenőrzést követően megállapítást nyert, hogy a vezetője ittas állapotban van. A sofőrt előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, azonban a hitelesített légalkoholmérő berendezésen érvénytelen fújásokat produkált, ezért átszállították az orvosi ügyeletre, vér és vizelet mintavételre. Jelenleg ebben az ügyben is a vegyészszakértő véleményére várunk. A gépjárművezető egyébként cselekmény elkövetésekor a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, így járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vettük a gépjárművezetőt.

Kazincbarcika, Egressy Béni tér 1. szám előtti útszakaszról érkezett bejelentés gyalogos elütésről. A helyszínen megállapításra került, hogy a gyalogoson nincs sérülés, illetve anyagi kár sem keletkezett az autóban, így közlekedési baleset miatt nem történt intézkedés. A gépjárművezető azonban az alkoholteszteren pozitív eredményt produkált, így előállításra került a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra. Ott a hiteles légalkoholmérő berendezést nem tudta kifújni, ezért átszállításra került az orvosi ügyeletre kétszeri vérvételre. Az ügyben jelenleg a vérmintákra kirendelt vegyészszakértő véleményére várunk.

Ugyancsak Kazincbarcika belterületén került sor intézkedésre egy kazincbarcikai lakos gépjárművezetővel szemben. A kézi légalkoholteszteren a személy pozitív eredményt produkált, ezért előállították  a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol a hitelesített légalkoholmérő kifújását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezen kívül a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén öt közlekedési baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni a rendőrök, melyek közül kettő járt személyi sérüléssel.

Vadna belterületén egy budapesti lakos által vezetett személygépjármű úgy kezdte meg egy másik gépjármű előzését, hogy az a balra kanyarodást már majdnem befejezte, így a gépjármű bal hátuljának ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az okozó gépjárművezetőt előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol a meghallgatását követően a szabálysértési hatóság pénzbírságot és járművezetéstől eltiltást szabott ki a balesetet okozóra.

 Kazincbarcika, Herbolyai út 6. szám előtti gyalog-és kerékpárúton a kerékpárosok közlekedésére szolgáló sávban a Mátyás Király út irányából az Akácfa út irányába közlekedett egy helyi lakos a kerékpárjával, amikor is az előtte azonos irányba, de szabálytalanul a kerékpárosok közlekedésére szolgáló sávban közlekedő miskolci lakos gyalogost hátulról fellökte. A gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a balesetben, így a kerékpáros ellen büntetőeljárást indítottak, melyet illetékesség hiánya miatt áttettek a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Kazincbarcika, Hadak útja 2. szám előtt a 26-os számú főút 21.500 méterszelvényében a Jószerencsét út irányából közlekedve a Kenyérgyári út előtt az útpadkára lehúzódva állt meg egy egri lakos az általa vezetett járműszerelvénnyel. Elindulást követően a Kenyérgyári útra történő jobbra bekanyarodást a jármű sajátosságait figyelmen kívül hagyva hajtotta végre, aminek következtében a pótkocsi jobb hátsó sarokrésze nekiütközött az útpadkán kiépített beton villanyoszlopnak, amely ennek következtében kitört.

 Kazincbarcika, Jószerencsét út és az Egressy Béni út kereszteződésében a Mátyás Király út irányából az Építők útja felé közlekedett egy ismeretlen személy, ismeretlen hatósági jelzésű személygépjárművel. A kereszteződésben kiépített körforgalomból történő kihajtása közben az ismeretlen járművezető nem biztosított elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen a Hadak útja irányából a Fő tér felé áthaladni szándékozó, de azon az elütés előtt visszaforduló kazincbarcikai lakos gyalogosnak. Ennek következtében az ismeretlen személy járműve elejével elütötte a gyalogost, aki a jármű motorháztetejéről az úttestre esve azonnal felállt, s az elindulási járdaszigetre visszasétált, majd kézzel intett a járművezetőnek, hogy tovább haladhat. A gyalogos 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a balesetben.

Sajószentpéter belterületén található kapubejáró igénybevételével kívánt visszafordulni a Széchenyi utca irányából közlekedve egy helyi lakos az általa vezetett személygépjárművel. Ezen manőver során a járművével az enyhén lejtős viszonyú kapubejárón lefulladt, s annak elejével, figyelmetlenségéből adódóan nekigurult egy vaskeretes, falécezésű kapunak.

 

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk