https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Heti közlekedési helyzet

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Heti közlekedési helyzet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt héten öt esetben rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Négy esetben járművezetés ittas állapotban vétség és egy esetben közúti közlekedési baleset vétség elkövetése miatt.

Sajóivánka belterületén vontak intézkedés alá a járőrök egy mucsonyi lakos által vezetett tehergépjárművet. Az alkoholszondás ellenőrzés eredményeként kiderült, hogy a járművezető előzőleg alkoholt fogyasztott. A gépjárművezetőt előállították  és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrkapitányságon.

Kurityán és Felsőnyárád közötti útszakaszon intézkedtek a járőrök egy kurityáni lakos tulajdonát képező gépjárművel szemben. Az alkoholszondás ellenőrzést követően megállapítást nyert, hogy a vezetője ittas állapotban van. A sofőrt előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, azonban a hitelesített légalkoholmérő berendezésen érvénytelen fújásokat produkált, ezért átszállították az orvosi ügyeletre, vér és vizelet mintavételre. Jelenleg ebben az ügyben is a vegyészszakértő véleményére várunk. A gépjárművezető egyébként cselekmény elkövetésekor a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, így járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vettük a gépjárművezetőt.

Kazincbarcika, Egressy Béni tér 1. szám előtti útszakaszról érkezett bejelentés gyalogos elütésről. A helyszínen megállapításra került, hogy a gyalogoson nincs sérülés, illetve anyagi kár sem keletkezett az autóban, így közlekedési baleset miatt nem történt intézkedés. A gépjárművezető azonban az alkoholteszteren pozitív eredményt produkált, így előállításra került a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra. Ott a hiteles légalkoholmérő berendezést nem tudta kifújni, ezért átszállításra került az orvosi ügyeletre kétszeri vérvételre. Az ügyben jelenleg a vérmintákra kirendelt vegyészszakértő véleményére várunk.

Ugyancsak Kazincbarcika belterületén került sor intézkedésre egy kazincbarcikai lakos gépjárművezetővel szemben. A kézi légalkoholteszteren a személy pozitív eredményt produkált, ezért előállították  a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol a hitelesített légalkoholmérő kifújását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezen kívül a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén öt közlekedési baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni a rendőrök, melyek közül kettő járt személyi sérüléssel.

Vadna belterületén egy budapesti lakos által vezetett személygépjármű úgy kezdte meg egy másik gépjármű előzését, hogy az a balra kanyarodást már majdnem befejezte, így a gépjármű bal hátuljának ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az okozó gépjárművezetőt előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol a meghallgatását követően a szabálysértési hatóság pénzbírságot és járművezetéstől eltiltást szabott ki a balesetet okozóra.

 Kazincbarcika, Herbolyai út 6. szám előtti gyalog-és kerékpárúton a kerékpárosok közlekedésére szolgáló sávban a Mátyás Király út irányából az Akácfa út irányába közlekedett egy helyi lakos a kerékpárjával, amikor is az előtte azonos irányba, de szabálytalanul a kerékpárosok közlekedésére szolgáló sávban közlekedő miskolci lakos gyalogost hátulról fellökte. A gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a balesetben, így a kerékpáros ellen büntetőeljárást indítottak, melyet illetékesség hiánya miatt áttettek a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Kazincbarcika, Hadak útja 2. szám előtt a 26-os számú főút 21.500 méterszelvényében a Jószerencsét út irányából közlekedve a Kenyérgyári út előtt az útpadkára lehúzódva állt meg egy egri lakos az általa vezetett járműszerelvénnyel. Elindulást követően a Kenyérgyári útra történő jobbra bekanyarodást a jármű sajátosságait figyelmen kívül hagyva hajtotta végre, aminek következtében a pótkocsi jobb hátsó sarokrésze nekiütközött az útpadkán kiépített beton villanyoszlopnak, amely ennek következtében kitört.

 Kazincbarcika, Jószerencsét út és az Egressy Béni út kereszteződésében a Mátyás Király út irányából az Építők útja felé közlekedett egy ismeretlen személy, ismeretlen hatósági jelzésű személygépjárművel. A kereszteződésben kiépített körforgalomból történő kihajtása közben az ismeretlen járművezető nem biztosított elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen a Hadak útja irányából a Fő tér felé áthaladni szándékozó, de azon az elütés előtt visszaforduló kazincbarcikai lakos gyalogosnak. Ennek következtében az ismeretlen személy járműve elejével elütötte a gyalogost, aki a jármű motorháztetejéről az úttestre esve azonnal felállt, s az elindulási járdaszigetre visszasétált, majd kézzel intett a járművezetőnek, hogy tovább haladhat. A gyalogos 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a balesetben.

Sajószentpéter belterületén található kapubejáró igénybevételével kívánt visszafordulni a Széchenyi utca irányából közlekedve egy helyi lakos az általa vezetett személygépjárművel. Ezen manőver során a járművével az enyhén lejtős viszonyú kapubejárón lefulladt, s annak elejével, figyelmetlenségéből adódóan nekigurult egy vaskeretes, falécezésű kapunak.

 

További híreink

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

Progresszív Digitális Témahét a Tompa Mihály iskolában

Dátum: 2024. ápr 22. 08:19

Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája idén 9. alkalommal csatlakozott a Digitális Témahét nevű országos digitális pedagógiai mozgalomhoz. Az április 8-tól 16-ig tartó program címeres témája pedig kiváló alkalomszerűen Kazincbarcika kerek 70 éves születésnapja lett, köré épített kreatív feladatokkal az alsósok számára.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk