https://kolorline.hu/Terülj, terülj asztalkám!

Terülj, terülj asztalkám!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 18-ától megnyithattak a vendéglátó üzletek, az éttermek belső terei is az egészségügyi ajánlások betartásával. Kíváncsiak voltunk, hogy mi, vendégek, hogyan éltünk ezzel a lehetőséggel Kazincbarcikán, illetve a vendéglátók miként készültek a zárt éttermi részeik biztonságossá tételére.

Strand Étterem

Az asztalok elhelyezése nagy kihívást jelentett az éttermekben, hiszen a minimum 1,5 méteres távolságot biztosítani kell. A régóta áhított hangulatot végre újra átélhetjük, így az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik kihasználjuk, hogy visszatérhetünk a kedvenc helyeinkre egy-egy finom fogásra, ahol már nagyon vártak minket. Éppen ezért mindent megtettek azért, hogy az ételeken és a kifogástalan kiszolgáláson kívül a biztonságunkról is gondoskodjanak.
– Nálunk kesztyű és maszkot is biztosítunk a vendégeknek, ha szükségük lenne rá, mi pedig a kollégáimmal maszkban dolgozunk. Kézfertőtlenítőket és higiéniai törlőkendőket helyeztünk el a teraszunkon és a vendégterekben is, amit vendégeink előszeretettel használnak is, valamint virucid hatású habszappan van a mellékhelyiségeinkben. A vendégek távozása után minden alkalommal fertőtlenítjük az általuk használt tárgyakat, többek között a székeket, kilincseket, terminált – mondta el Lukács Lívia étteremvezető, aki örömmel tette hozzá, hogy kezdenek visszatérni a vendégeik bentre is.
– A héten meg „lightosabb” volt a forgalom, de szépen jönnek vissza a foglalások, amelyek elmaradtak – osztotta meg tapasztalatait Lívia.

Ambrózia

Hasonlóan növekvő forgalmat észlelt Pelyhéné Koós Henrietta, étteremtulajdonos is, aki úgy látja a vendégei fenntartás nélkül térnek be hozzájuk.
– Ha szép idő van, nem tudnak ellenállni a terasznak, kerthelységnek, de a hűvös van nyugodtan beülnek az emberek a belső tereinkbe is. Mi becsületesen eltávolítottuk az asztalokat egymástól, hogy legyen bőven tér. A higiénia nálunk mindig is kiemelt fontosságú volt, a kézmosókban klinikai kézfertőtlenítők vannak, amit rendszeresen használnak is vendégeink. A kollégáink maszkban dolgoznak, ahogy azt a törvény elő is írja. Bár közel 30%-kal kevesebb lett a székek, asztalok száma, de nem baj, jó ez így, hiszen így biztonságos – árulta el Henrietta.

További híreink

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

Megtartják a ballagásokat

Dátum: 2020. jún 03. 15:35

Június 15-éig tart az általános iskolai tanév, de van lehetőség gyermekfelügyeletre és szülői hozzájárulással felzárkóztatásra is a kazincbarcikai iskolákban. A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagiskoláiban június 2-ától a tanév végéig szülői kérésre összesen 120 gyermek, pedagógusi behívásra csaknem 200 diák tért vissza az iskolapadba.

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 03. 13:39

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Dolgoznak a hiba elhárításán

Dátum: 2020. jún 02. 16:48

A kazincbarcikai távhős lakások jelentős részét érinti az Irinyi János Református Oktatási Központ és az Egressy út 8. szám között, az Egressy út alatt húzódó 200 milliméter átmérőjű csővezeték lyukadása.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk