Terülj, terülj asztalkám!
Május 18-ától megnyithattak a vendéglátó üzletek, az éttermek belső terei is az egészségügyi ajánlások betartásával. Kíváncsiak voltunk, hogy mi, vendégek, hogyan éltünk ezzel a lehetőséggel Kazincbarcikán, illetve a vendéglátók miként készültek a zárt éttermi részeik biztonságossá tételére.
Az asztalok elhelyezése nagy kihívást jelentett az éttermekben, hiszen a minimum 1,5 méteres távolságot biztosítani kell. A régóta áhított hangulatot végre újra átélhetjük, így az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik kihasználjuk, hogy visszatérhetünk a kedvenc helyeinkre egy-egy finom fogásra, ahol már nagyon vártak minket. Éppen ezért mindent megtettek azért, hogy az ételeken és a kifogástalan kiszolgáláson kívül a biztonságunkról is gondoskodjanak.
– Nálunk kesztyű és maszkot is biztosítunk a vendégeknek, ha szükségük lenne rá, mi pedig a kollégáimmal maszkban dolgozunk. Kézfertőtlenítőket és higiéniai törlőkendőket helyeztünk el a teraszunkon és a vendégterekben is, amit vendégeink előszeretettel használnak is, valamint virucid hatású habszappan van a mellékhelyiségeinkben. A vendégek távozása után minden alkalommal fertőtlenítjük az általuk használt tárgyakat, többek között a székeket, kilincseket, terminált – mondta el Lukács Lívia étteremvezető, aki örömmel tette hozzá, hogy kezdenek visszatérni a vendégeik bentre is.
– A héten meg „lightosabb” volt a forgalom, de szépen jönnek vissza a foglalások, amelyek elmaradtak – osztotta meg tapasztalatait Lívia.
Hasonlóan növekvő forgalmat észlelt Pelyhéné Koós Henrietta, étteremtulajdonos is, aki úgy látja a vendégei fenntartás nélkül térnek be hozzájuk.
– Ha szép idő van, nem tudnak ellenállni a terasznak, kerthelységnek, de a hűvös van nyugodtan beülnek az emberek a belső tereinkbe is. Mi becsületesen eltávolítottuk az asztalokat egymástól, hogy legyen bőven tér. A higiénia nálunk mindig is kiemelt fontosságú volt, a kézmosókban klinikai kézfertőtlenítők vannak, amit rendszeresen használnak is vendégeink. A kollégáink maszkban dolgoznak, ahogy azt a törvény elő is írja. Bár közel 30%-kal kevesebb lett a székek, asztalok száma, de nem baj, jó ez így, hiszen így biztonságos – árulta el Henrietta.