https://kolorline.hu/Újra megteltek a kazincbarcikai játszóterek

Újra megteltek a kazincbarcikai játszóterek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ismét gyermekzsivaj töltötte meg a városi játszótereket. Sok családnak felüdülést jelent, hogy engedélyezték a játszóterek látogatását, de nem szabad elfelejteni, hogy a járvány még nem ért véget, továbbra sem lehetünk felelőtlenek.

A Magyar Kormány döntése alapján, ismét látogathatóak a közterületek, a parkok, és a játszóterek, viszont fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A játszótereken is tartani szükséges a másfél méteres védőtávolság. A játszótéri eszközök használata fokozottan fertőzésveszélyes még akkor is, ha az eszközök fertőtlenítését az önkormányzat folyamatosan végzi, így még inkább figyeljünk a gyerekekre.

Megkérdeztünk egy kazincbarcikai anyukát, Kis Szabinát, hogy ő és óvodás kisfia hogyan alkalmazkodtak a kialakult helyzethez.

A koronavírus előtt sokszor jártatok játszótérre a kisfiaddal? Sokat voltatok a szabadban?

Ha otthon voltam, akkor mindig igyekeztünk a szabadban tölteni egy kis időt. Sokat jártunk játszótérre, vagy biciklizni. A gyerekeknek, és nekünk szülőknek is fontos a mozgás, és az csak pluszt élményt jelent, ha ezt együtt végezhetjük.

Mennyire volt nehéz otthon, amikor a járvány miatt, tiltottá vált a játszóterek látogatása?

A kijárási korlátozás kezdetekor körülbelül két hétig nem is vittem le a fiamat, csak az erkélyen levegőzött. Ezt elég nehezen bírta szegény, de próbáltam sok itthoni feladattal lekötni. Sokat játszottunk együtt, próbáltuk kreatív módon lekötni a figyelmét. Később kijártunk a Csónakázó tóhoz bicajozni, persze csak amikor szabad volt, és akkor sem órák hosszára. Kacsákat is etettünk, ezt nagyon élvezte a kisfiam. Amikor kint voltunk, mindig ügyeltem arra, hogy megtartsuk a távolságot mindenkitől, és itthon mindig a kézmosás az első.

Mennyivel könnyebb így otthon, hogy már látogathatóak a kazincbarcikai játszóterek? Örül a kisfiad annak, hogy újra lemehetek a szabadba játszani?

Sokkal könnyebb így, hogy már levihetem a fiam a játszótérre. Elég aktív kisfiú, így sokszor nehézkes volt az esti alvás. Viszont most már estére mindig jól kifárad és hamar elalszik. A kisfiam nagyon boldog, hogy végre lent lehet és csúszdázhat, hintázhat, homokozhat kedvére.

Mennyire vagytok elővigyázatosak? Mire figyeltek oda a játszóterek látogatása alkalmával?

Természetesen mindig figyelek arra, hogy ne nyúljon az arcához vagy a szájához játék közben, mindig elmondom neki, hogy erre vigyázzon, de már nagyon ügyesen ő is odafigyel. Amikor haza érünk az első feladatunk mindig az alapos kézmosás.

Mit tapasztalsz, más anyukák mennyire figyelnek a távolságtartásra, illetve a kézfertőtlenítésre?

A játszótéren azt látom, hogy a szülők nem tartják a távolságot, együtt üldögélnek a padokon és beszélgetnek. Olyan szülőt sem láttam még, aki kézfertőtlenített volna a téren. Úgy viselkednek, mint a karantén előtt.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk