https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 25.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. május 25.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma 38 fő. Járványügyi elkülönítés alatt senki nem áll.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Megnyitottak a városban működő óvodák, bölcsődék. Az egészségvédelmi szabályok betartását fokozottan ellenőrzik

Ma reggeltől visszatértek a normál működési rendhez a városban működő óvodák, bölcsődék. Az előzetesen közzétett szigorú egészségvédelmi szabályok betartását az intézmények munkatársai már az érkezéskor ellenőrizték. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák és Tagintézményeiben a reggeli testhőmérséklet méréskor két gyermeknél észleltek az óvónők hőemelkedést többszöri, kontrollált méréssel. Az érintett gyermekeket hazaküldték. Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetősége nyomatékosan megkér minden szülőt, hogyha gyermekénél hőemelkedést, lázat, légúti megbetegedésre utaló jeleket észlel, a többi gyermek, a szülők, dolgozók egészségét tiszteletben tartva, felelős szülőként döntsön, és gyermekét ne vigye be az intézménybe. Nyilvánvaló, hogy a szülők számára nagy terhelés volt az elmúlt időszak, a gyermekfelügyeletet a veszélyhelyzetben otthon kellett megoldani, és most könnyítést jelent, hogy újra megnyitottak a létesítmények, mégis fontos, hogy fokozottan vigyázzunk egymásra, más családokra, hiszen a koronavírus nem tűnt el.
A Kazincbarcikai Összevont Óvodák és Tagintézményei továbbra is minden érkezéskor többszöri, kontrollált méréssel fogja ellenőrizni a gyermekek testhőmérsékletét.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák és Tagintézményei, az I-II. számú Bölcsőde, valamint az IJROK Eszterlánc Tagóvoda egészségvédelmi szabályai:

  • Valamennyi tagintézményben minden felnőtt személynek – kísérőknek és a dolgozóknak is – kötelező a szájmaszk használata.

  • Egy gyermeket csak egy hozzátartozó kísérhet be az intézményekbe, illetve vihet el az intézményekből.

  • Nem mehet óvodába vagy bölcsődébe az a gyermek, akinek hőemelkedése vagy felsőlégúti megbetegedésre utaló tünetei vannak (köhögés, orrfolyás, torokfájás).

  • Megérkezéskor a lábbeliken fertőtlenítést végeznek.

  • Az utolsó gyermek távozását követően fertőtlenítik a csoportszobákat, a közös használatú helyiséget, közlekedőket, valamint hetente több alkalommal „ködképzéses” felület és levegőfertőtlenítés történik az intézményekben.

  • Az időjárástól függően elsősorban szabadtéri foglalkozásokat tartanak majd, ezért több, réteges öltözködést lehetővé tévő váltóruhát kell biztosítani.

  • A gyermek érkezéskor viselt ruházatát átöltözés után külön zsákban kell elhelyezni, a nedves, szennyezett ruházatot haza kell vinni.

  • Külön zsákban kell tárolni a gyermekek alváshoz használt ruháit és játékait, melyet a gyermekek csak alváshoz vehetnek igénybe.

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda is visszatér a normál működési rendhez

  • Az óvodalátogatáshoz szülői nyilatkozat nem szükséges.

  • Egy gyermekkel egy fő kísérő szülő tartózkodhat az óvoda épületében.

  • Az óvodába lépéskor a főbejáratnál kihelyezett pumpás kézfertőtlenítő folyadék használata kötelező a szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

  • A gyermeket kísérő szülők csakis szájmaszkban léphetnek be az óvoda területére, és minimális kontakt mellett adhatják át, illetve vehetik át gyermeket.

  • Törekedni kell az egymás közötti legalább 1-1,5 m távolság megtartására.

  • Lázas vagy egyéb felső légúti megbetegedésben szenvedő (náthás, köhög) gyermek nem mehet a közösségbe, a többi gyermek védelmében.

  • Az időjárástól függően előnyben részesítik a szabadtéri foglalkozásokat, ezért több, réteges öltözködést lehetővé tévő váltóruhát szükséges biztosítani.

  • Az óvodában továbbra is folyamatos a fertőtlenítés

  • Az átfertőzés elkerülése érdekében otthonról a váltóruha és óvodás zsák kivételével nem vihető az intézménybe egyéb eszköz, tárgy.

  • Az utolsó gyermek távozását követően fertőtlenítik a csoportszobákat, a közös használatú helyiséget, közlekedőket.

  • Aki továbbra sem kívánja óvodában vinni a gyermekét, erről nyilatkozatot kell kiállítania és eljuttatnia az intézmény vezetőjéhez.


Az elmaradt kulturális programok új időpontban kerülnek megrendezésre, a megvásárolt jegyek szükség esetén visszaválthatók

A koronavírus járványra való tekintettel Kazincbarcika Város Önkormányzata már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt felfüggesztette az önkormányzat megbízásából szervezett kulturális események megrendezését. Előre láthatólag a kormány döntése értelmében augusztus 15-éig semmilyen rendezvény nem tartható az esküvőkön kívül.

Amennyiben a helyzet lehetővé teszi, úgy az elmaradt programokat az alábbi időpontokban szervezi meg a Barcika Art Kft.:

Hadart Színház: Oscar
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. szeptember 15. (kedd) 19:00 óra - Thália bérlet
2020. szeptember 16. (szerda) 19:00 óra - Múzsa bérlet

Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor, Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical, a Kassai Thália Színház vendégjátéka
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. október 07. (szerda) 19:00 óra - Thália bérlet
2020. október 08. (csütörtök) 19:00 óra - Múzsa bérlet

Prof. Dr. Bagdy Emőke - Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadása
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. október 19. (hétfő) 18:00 óra

Zorán-koncert
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ
2020. október 22. 19:00 óra

A programokra megváltott jegyek, bérletek az új időpontban érvényesek.

Jegyvisszaváltás lehetősége: június 2-ától minden hétköznap a Mezey István Művészeti Központ jegypénztárában 15.00-18.00 óra között.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk