https://kolorline.hu/Elkezdődött a meghibásodott távhővezetékek cseréje

Elkezdődött a meghibásodott távhővezetékek cseréje

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint ismeretes, május 11-én a kazincbarcikai távhővezeték-rendszer Egressy Béni úti szakaszán a hajnali órákban oly mértékű meghibásodás történt, amely miatt a 300 milliméteres átmérőjű gerincvezetéket ki kellett zárni. A javítási munkálatok elkezdődtek, így hamarosan újraindulhat a melegvíz-szolgáltatás az érintett területen.

távhő
Fotók: Bodó József

Az Egressy út 40. szám előtti és az Egressy út 38. szám mögötti 250 mm-es távhővezetékek lyukadását követően, a Barcika Szolg Kft. szakemberei a feltárások során állapították meg a javításhoz szükséges beszerzendő csőhosszokat.
– Mivel a cégünk csak gyors hibaelhárításra szolgáló mennyiségeket tart raktáron, ám ilyen volumenű munkánál mindig párban cseréljük a csöveket, függetlenül azok állapotától. Emiatt a beszerzés is napokat vesz igénybe. A kivitelezésre szükséges volt ajánlatokat kérni az erre szakosodott vállalkozóktól annak érdekében, hogy a legkedvezőbb költségen valósuljon meg a javítás. Az elmúlt hétre lezajlott a beszerzés és az ajánlatok értékelését követően megtörtént a szerződéskötés is. Az egyik etapban 60 m, míg az Egressy út 38. szám mögött 20 m csövet kell majd összehegeszteni a kivitelezőknek 6 m-es szálakból – tájékoztatott Balla Zoltán energetikai igazgató, aki hozzátette, hogy május 2-ától elsőként az Egressy úti bolt alatti vezetékpár cseréje kezdődött meg. A meghibásodott csöveket több darabban húzták ki a szakemberek, ugyanis a keresztező közművek miatt a munkaárok hossza behatárolt volt.

távhő

A munkálatok alatt a vasbeton védőcsatornát megtisztítják, majd az előkészített csőszálakat behelyezik és szakaszonként behúzzák az üzlet alatti 300 mm-es védőcsőbe, miközben tagonként összehegesztik azokat.
A csőpárcsere ezen a területen várhatóan május 29-ig elkészül, a rendszer feltöltése után újra üzembe vehető lesz ez a szakasz, így a Mesevár Tagóvodában, az I. Sz. Bölcsődében és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában újraindulhat a melegvíz-felhasználás.
Az Egressy út 38. szám mögötti szakasz cseréjére június 2-a és 5-e között kerül sor, majd a területek helyreállítása következik.

távhő

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.