https://kolorline.hu/Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újra kiírták a pályázatot a villanyautó vásárlásra. A fogyasztói kör szélesítése mellett a pályázat célja a jobb elérhetőség megteremtése, valamint a klíma- és környezetvédelem is.

Egyre több helyen lehet találkozni villanyautóval, sokan választják ezt a fajta közlekedési eszközt. Sőt ma már a zöld autók mellett robogók, buszok is közlekednek városszerte, hiszen a városi forgalomban az egyik legideálisabb környezetkímélő közlekedési eszköz. Viszont az innovatív technológiájuk miatt a villanyautók ára jóval a klasszikus üzemű autók felett van. Ezért is érdemes áttekinteni az újra kiírt pályázat feltételeit.

A megújult feltételek szerint a támogatás sávosan elérhető. 11 millió forint véltelárig maximum 50%, de legfeljebb 2,5 millió forint, 11 és 15 millió forint között maximum 500 ezer forint támogatás pályázható. A támogatást magánszemélyek, cégek, egyéni vállalkozók, önkormányzatok egyaránt igénybe vehetik. Az autóra vonatkozó két legfontosabb kritérium, hogy kizárólag tisztán elektromos, új gépkocsi lehet.

Az elmúlt időszakban Kazincbarcika Város Önkormányzata, kettő darab elektromos autó töltőt telepített a Jószerencsét út 1/A szám alatt, valamint a Munkácsy téren. A számtalan funkcióval felszerelt, Smart töltőoszlopok használata az üzembe helyező ELMÜ-ÉMÁSZ szerint rendkívül biztonságos, és a töltési pontonként 22 kW-os töltési teljesítménynek köszönhetően hatszor gyorsabban töltik fel az elektromos járműveket, mint a háztartásokban dugaszolóaljzat segítségével végzett töltés esetében. A töltési folyamat egyszerű és kényelmes, amelyet a Plug & amp; Charge (Csatlakozz & amp; Tölts) választásával, internet segítségével, illetve a telefonos hotline-on vagy alkalmazáson keresztül is el lehet indítani majd.

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk