https://kolorline.hu/Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Ismét lehet pályázni elektromos autó vásárlására

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újra kiírták a pályázatot a villanyautó vásárlásra. A fogyasztói kör szélesítése mellett a pályázat célja a jobb elérhetőség megteremtése, valamint a klíma- és környezetvédelem is.

Egyre több helyen lehet találkozni villanyautóval, sokan választják ezt a fajta közlekedési eszközt. Sőt ma már a zöld autók mellett robogók, buszok is közlekednek városszerte, hiszen a városi forgalomban az egyik legideálisabb környezetkímélő közlekedési eszköz. Viszont az innovatív technológiájuk miatt a villanyautók ára jóval a klasszikus üzemű autók felett van. Ezért is érdemes áttekinteni az újra kiírt pályázat feltételeit.

A megújult feltételek szerint a támogatás sávosan elérhető. 11 millió forint véltelárig maximum 50%, de legfeljebb 2,5 millió forint, 11 és 15 millió forint között maximum 500 ezer forint támogatás pályázható. A támogatást magánszemélyek, cégek, egyéni vállalkozók, önkormányzatok egyaránt igénybe vehetik. Az autóra vonatkozó két legfontosabb kritérium, hogy kizárólag tisztán elektromos, új gépkocsi lehet.

Az elmúlt időszakban Kazincbarcika Város Önkormányzata, kettő darab elektromos autó töltőt telepített a Jószerencsét út 1/A szám alatt, valamint a Munkácsy téren. A számtalan funkcióval felszerelt, Smart töltőoszlopok használata az üzembe helyező ELMÜ-ÉMÁSZ szerint rendkívül biztonságos, és a töltési pontonként 22 kW-os töltési teljesítménynek köszönhetően hatszor gyorsabban töltik fel az elektromos járműveket, mint a háztartásokban dugaszolóaljzat segítségével végzett töltés esetében. A töltési folyamat egyszerű és kényelmes, amelyet a Plug & amp; Charge (Csatlakozz & amp; Tölts) választásával, internet segítségével, illetve a telefonos hotline-on vagy alkalmazáson keresztül is el lehet indítani majd.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk