https://kolorline.hu/Bringával a Lázbérci – víztározóhoz

Bringával a Lázbérci – víztározóhoz

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Barangoló szervezésében a Lázbérci – víztározóhoz tekertek a sport szerelmesei, május 30-án.

Bár az égiek nem voltak kegyesek a csapathoz, hiszen jócskán esőre álló időben kellett megtenniük a 36 km-es távot Tardonán keresztül, egy fárasztó emelkedő teljesítésével, a bringások nem adták fel. Igaz, nem a versenyzés volt a cél, kirándulós tempóban, nagyjából 15km/h sebességgel haladva teljesítették a rajt - cél távolságot.


Fotók: Nagy Attila

- Kazincbarcikáról indulva, nagyjából három és fél óra alatt tettük meg az oda - vissza utat. Két nagyon ügyes gyermek is jött a felnőtt csoporttal. A víztározónál tartottunk egy kellemes pihenőt, hogy aztán újult erővel pattanjunk a nyeregbe. Valahogy mindig sikerült elkerülnünk az esőt az út során, aminek szívből örült a kis csapatunk – árulta el Nagy Attila, a kazincbarcikai Sportélet Egyesület vezetője.


A túra teljesítéséért kapott ajándékkártya

Ugyan most csoportos túrát tettek, ám aki kevésnek ítéli meg a 36 km-t, lehetőség van arra, hogy ezen felül egyénileg körülbringázza a tavat. A víztározó környéke egyébként is remek túracélpont lehet. Ugyanis az Upponyi-hegységben lévő, festői szépségű, meredeken lefutó erdős hegyoldalakkal övezett, Y-alakú mesterséges tó 77 hektáron terül el, Uppony és Dédestapolcsány között, az Upponyi-szoros folytatásában, a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozó Lázbérci Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területén, 200 méteres tengerszint feletti magasságban. A tározó Uppony felőli részén meredek sziklafalak, törmeléklejtők, továbbá barlangok, valamint jellegzetes „kőgombák” láthatók. A védett természeti területek a jelzett turista utakon gyalogosan szabadon látogathatók. Egyes fajok élőhelyeinek megközelítését a természetvédelmi kezelő időszakosan korlátozhatja. Kerékpárral - a közutakon kívül - csak a külön jelzéssel ellátott turistautakon szabad közlekedni. A természetvédelmi jogszabályok betartását a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai ellenőrzik, akik szükség esetén helyszíni bírság kiszabására is jogosultak.

 

Forrás: Wikipédia, pecatavak.hu

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk