https://kolorline.hu/Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Útjavítás-és útfejlesztés Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A veszélyhelyzet és az önkormányzati források jelentős elvonása ellenére zajlanak a tervezett útjavítások és útfejlesztések Kazincbarcikán.

Kazincbarcika város közigazgatási területén a képviselő-testület által elfogadott éves költségvetési terv szerint az elmúlt napokban megkezdődtek az útkarbantartási-és javítási munkálatok.

- A veszélyhelyzet és az ehhez kapcsolódó helyi, önkormányzati források jelentős elvonása ellenére a kritikus útszakaszok javítási munkálatait megrendeltük. A felső-barcikai városrészen többek között a Hadak útja, a Lórántffy Zsuzsanna, a Budai Nagy Antal, a Bercsényi, a Táncsics, a Kacsó Pongrác és a Kossuth Lajos u. egyes szakaszain a kátyúzás már zajlik, többnyire be is fejeződött, a belvárosi szakaszok ezután következnek. – nyilatkozta Klimon István alpolgármester.

Az útjavításokon kívül a 2020-ra tervezett közlekedési infrastruktúra-és útfejlesztési munkák is haladnak.

Az önkormányzat évek óta dolgozik azon, hogy a városban a zúzottköves, nem szilárd burkolatú utakat megszüntesse, így például a közelmúltban szilárd burkolattal látta el a Kölcsey utcát a lakók megelégedésére, a Herbolya-Régi telepen már korábban megvalósult az utak aszfaltozása -az ivóvíz és szennyvíz bevezetése mellett- így is segítve a hátrányos helyzetben élők életkörülményeinek javítását.

Kazincbarcika Város Önkormányzata elsősorban azon utak felújítását végzi el, ahol minden közmű kiépítése megtörtént, hogy az újonnan épült utakat később ne kelljen felbontani. A nem szilárd burkolatú, hegyoldali, dűlőkben található, zártkerti ingatlanokhoz vezető szakaszok felújítására nem kerül sor, mivel a belterületi lakóingatlanok megközelítése a legfontosabb az önkormányzat számára.

2020-as tervek szerint az Ádám-völgy felé vezető Vadvirág utca azon részein történik a napokban útfejlesztés, ahol már a teljes útszakasz önkormányzati tulajdonban van.

A Vadvirág utca egy mindösszesen több mint ezer méter hosszúságú, szilárd burkolat nélküli út a Tardona patak mentén. Egyes szakaszai már Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában vannak, de vannak olyan részei is az útnak, amely több magánszemély birtokában van. Kazincbarcika Város Önkormányzata az egész útra vonatkozóan elkészíttette az engedélyes és kiviteli terveket.

Ezt követően az önkormányzat megkereste a magántulajdonosokat, hogy amennyiben az út burkolásához szükséges területet átadják az önkormányzat részére, akkor az vállalja, hogy a tervek alapján az út felújítását, burkolását megvalósítja.

- Teljes utcát érintő útfelújítás esetében az önkormányzat városfejlesztési csoportja írásos megkeresést küld a lakóknak, akik a megadott határidőn belül szintén írásos nyilatkozat formájában, melyet a megkeresés mellékleteként küldünk, járulhatnak hozzá a lakóhelyük megközelítését segítő út felújításához. A Vadvirág utca esetében az ottlakók egyrésze az önkormányzat többszöri megkeresésére nem reagált vagy csereingatlan fejében járult volna hozzá az átadáshoz, így bizonyos szakaszokat a lakossági hozzájárulás hiányában nem tudunk megújítani. – nyilatkozta a városfejlesztési ügyekért felelős Novák Péter.

A városi infrastruktúra-fejlesztés ebben az évben a Lini István teret is érinti, ahol a barnamezős beruházás keretében fejlesztik többek között a közműveket; új csapadékvízcsatornát, tér- és díszkivilágítást építenek ki; járdákat, parkolókat létesítenek; az ebtartók örömére pedig egy új kutyafuttatót alakítanak ki; valamint a zöldfelületeken intenzív növényesítést végeznek. A közel egy hektárnyi területen multifunkciós sportpálya, műfüves pálya, extrém sportpark, kültéri asztalitenisz asztalok, lábteniszpálya, interaktív sporteszközök, és egy vadonatúj futókör várja majd a városlakókat, a sportolni vágyókat és az extrém sportolókat.

Amennyiben a központi kormányzat további forrásokat nem von el az önkormányzattól, úgy az Építők útja 11-19. melletti területen is várható közlekedési infrastruktúra-fejlesztés, a Mátyás király út – Pollack Mihály úti körforgalom kialakításának és a 26-os-Attila út és 26-os-Bercsényi út körforgalmasításának előkészítése is megkezdődhet majd.

 

További híreink

Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ közleménye az idősotthonok látogatási rendjéről

Dátum: 2020. júl 13. 13:25

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben szigorú biztonsági szabályok betartásával van lehetőség a látogatásra.

Lakossági tájékoztató az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltásáról

Dátum: 2020. júl 13. 11:17

Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt Tompeti és Barátai produkcióra, illetve a későbbi időpontra halasztott programokra: a Kassai Thália Színház Légy jó mindhalálig előadására, Prof. dr. Bagdy Emőke, Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására, a Zorán koncertre, valamint a Hadart Színház Oscar című előadására szóló jegyek július 17-éig még visszaválthatók. Az előre megvárásolt jegyek és bérletek az új időpontokra is érvényesek.

Barcika Szolg Kft. – Közlemény melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2020. júl 13. 09:56

Tisztelt Felhasználóink! A Barcika Szolg Kft. értesíti a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy a fűtőerőmű egyes berendezéseinek karbantartása, valamint a városi távhővezeték rendszeren tervezett munkavégzés miatt az alábbi időpontokban a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz-szolgáltatás a teljes városban szünetel.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk