https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 47 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Ismét kérhető időpont a kórházi laboratóriumi vizsgálatokra

A Kazincbarcika Kórház Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján 2020. június 4-től előjegyzéssel működik a Központi Laboratórium. Időpont kérhető minden nap 7.00-11.00 óra között a 06 20 400 3743-as telefonszámon.


Szigorú egészségvédelmi előírások mellett június 8-tól újra látogathatók a bentlakásos idősellátó intézmények

2020. június 8-tól az alábbi feltételek kötelező betartása mellett ismét biztosított a látogatás az idősellátó intézményekben

  • - szájmaszk viselése,
  • - kézfertőtlenítés (biztosított),
  • - 2 méteres védőtávolság betartása,
  • - 15 perc látogatási idő,
  • - fertőzésmentes egészségügyi állapot.

A látogatás elsősorban az intézmények udvarán lehetséges, rossz idő esetén a kijelölt

helyiségben. Amennyiben az ellátott állapota indokolja, akkor a szobában is lehetséges, de a többágyas szobában maximum 1 fő látogató tartózkodhat. A korlátozások enyhítésével egyidőben ismét van lehetőség csomagok leadására, de kizárólag fertőtlenített csomagok esetében.


Hamarosan Herbolyáról is indulnak autóbuszok Miskolcra. Július 1-jétől új Volánbusz menetrend lép életbe.

2020. július 1-jétől jelentős változást tartalmazó új menetrend bevezetésére kerül sor a Volánbusz Zrt. Miskolc-Kazincbarcika-Ózd vonalat érintő járatai tekintetében. A cél az, hogy a térségében egy elővárosi színvonalú, a jelenleginél egyenletesebb, a térségi települések és Miskolc között kiszámíthatóbb kapcsolat jöjjön létre.

A menetrendváltozás elsősorban az alábbi viszonylatokat érinti.

Kazincbarcika – Putnok – Ózd – Budapest
Miskolc – Nyíregyháza
Miskolc – Kazincbarcika – Putnok – Ózd – Salgótarján
Berettyóújfalu – Debrecen – Miskolc – Ózd
Miskolc – Sajószentpéter – Kondó – Varbó
Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika
Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika – Putnok – Ózd
Kazincbarcika – Sajószentpéter – Kondó – Varbó
Sajószentpéter – Alacska

A tervezett módosítások bevezetésével az alábbiak szerint változik a menetrend.

Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika – Putnok – Ózd viszonylaton egyenletesebb,  a jelenleginél jelentősen gyakrabban induló buszjáratok jönnek létre, valamint a meglévő járatok összekapcsolásával/meghosszabbításával biztosított lesz a közvetlen eljutás Ózd és Nyíregyháza között.

  • Csúcsidőben 60 perc helyett jellemzően 30 percenként indulnak a járatok. A reggeli időszakban új expressz megállási rendű járat indul Ózd sűrűn lakott Béke lakótelepi városrészéből Miskolc felé.
  • A jövőben ezen járatok a helyi közlekedésben résztvevő járatokat hatékonyan kiegészíthetik.
  • A hétvégén egyenletesebben és több járat indul a megyeszékhely és Ózd között.
  • Ózd és Debrecen között Putnok, Kazincbarcika érintésével a jövőben munkaszüneti napokon és a hetek utolsó iskolai előadási napján indul járat.
  • Munkaszüneti napokon egy órával később 14.30-kor, míg Debrecenből a hetek utolsó iskolai előadási napján 15.50-kor indul járat, az ingázó diákok többsége számára a jelenleginél kedvezőbb fekvésben.
  • Ózd és Nyíregyháza között munkanapokon új eljutási lehetőséget biztosít a Volánbusz Zrt.
  • Ózd, Ruhagyártól 5.15-kor, míg Nyíregyházáról 14.15-kor indul új járat a két várost összekapcsolva.
  • Az eddig Kazincbarcika – Ózd és Budapest, illetve egyes Ózd és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok meghosszabbított útvonalon, már Miskolctól indulnak, ezáltal jelentősen javulnak a térségi települések közötti közvetlen kapcsolatok, ugyanakkor a járat Miskolcról Budapestre, illetve Budapestről Miskolcra való utazásra nem vehető igénybe.

Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika vonalon egyenletesebb és kiszámíthatóbbjárati közlekedés jön létre

  • Kiszámíthatóbb menetrendet vezet be a cég ütemes jellegű indulásokkal, egységes megállóhely kiosztással.
  • Csúcsidőszakban több, Kazincbarcika és Miskolc között megállás nélkül haladó céljárat indul, ezzel elősegítve az ingázást.
  • Új járatok indulnak Kazincbarcika Herbolyai városrész és Miskolc között munkanap csúcsidőszakban, csökkentve az átszállási kényszert a Vájár utca és Herbolya, tervtáró környékéről.
  • A jövőben ezen járatok a helyi közlekedésben résztvevő járatokat hatékonyan kiegészíthetik.
  • Új útvonalon, már nem csak az Építők útjáról, hanem a Mátyás király útjáról is indítanak közvetlen járatokat Miskolc felé Kazincbarcikáról.
  • Új járatok indulnak Kazincbarcika és Miskolc, Tiszai pályaudvar között pénteki és vasárnapi napokon, felváltva a vonatokkal, így biztosítva Miskolcon óránként vasúti csatlakozást Budapest, Nyíregyháza, Sátoraljaújhely felé.
  • Új járat indul Kazincbarcikáról Miskolc, Egyetemváros felé, érintve a Megyei Központi Kórház Csabai kapui részlegeit is.
  • Új éjszakai járat indul pénteki és szombati éjszakákon 23.59-kor Miskolc, Tiszai pályaudvarról (vasúti csatlakozást követően) Kazincbarcika felé, mely által már 0.15-kor is biztosított lesz Miskolc belvárosából Kazincbarcika felé a biztonságos hazajutás.

Miskolc – Sajószentpéter – Alacska / Varbó útvonalon több közvetlen buszjárat indul

  • Új Miskolc – Sajószentpéter – Alacska vonalat hoznak létre, ahol jellemzően iskolai időszakban indulnak közvetlen járatok Miskolc-Alacska, illetve Alacska-Miskolc relációban.
  • Bővül a Miskolc és Varbó között közlekedő járatok száma.
  • Sajószentpéter és Miskolc között az Alacskáról, illetve Varbóról induló járatok a jelenleginél sűrűbben egészítik ki a kazincbarcikai, illetve ózdi járatokat, ezzel kedvezőbb kiszolgálást biztosítva Sajószentpéternek is.

A Kazincbarcikáról és Ózdról a környező települések felé induló csatlakozó vonalak menetrendje - a Miskolc-Kazincbarcika-Ózd tengelyen kialakított új ütemes menetrendhez igazodva - kismértékben változik.

A menetrendekben további kismértékű módosítások várhatóak a Wanhua Borsodchem Zrt- műszakrendjének változásához történő igazodás érdekében.

Menetrendek letölthetők itt


Megtartják az általános iskolai ballagásokat a Pollack Mihály Általános Iskolában és a kazincbarcikai tagintézményeiben.

2020. június 15-ig folytatódik a digitális munkarend az általános iskolákban. Június 2-től a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola valamennyi tagintézménye, valamint a Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Református Általános Iskola is kinyitott.
 

A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben megtartják a ballagásokat szigorú biztonsági előírások betartásával. Minden intézményben egyszerre csak egy nyolcadikos osztály ballaghat, minden gyermek 2 fő felnőttet, hozzátartozót vihet magával. 100 főnél nem tartózkodhat több ember 1-1 ballagáson. A nyolcadikos tanulók búcsúztatását szabad térben az iskolák udvarán tartják majd. A hagyományos értelemben vett tanévzáró ünnepségek elmaradnak, helyettük az osztályfőnökök bizonyítványosztást tartanak külön-külön osztályonként.

Ballagások időpontja:

június 19.

Pollack Mihály Általános Iskola – 08:30 és 10:00 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskola – 10:00 és 11:30 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola – 09:00 és 11:00 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskola – 09:30 és 11:00 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola – 15:00 és 16:00 óra

A Tompa Mihály Református Általános Iskolában még nem született döntés a ballagás megtartásáról.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester

Klimon István alpolgármester

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk