https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 47 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A Magyar Kormány rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a második ütembe érkezett. Minden településen megszűnt a kijárási korlátozás, ezáltal számos, a vírusfertőzés elleni védekezést szolgáló intézkedés is érvényét vesztette. Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Az enyhítő rendelkezések bevezetésével a fertőzés lehetősége minden eddiginél magasabb. Ezért kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Ismét kérhető időpont a kórházi laboratóriumi vizsgálatokra

A Kazincbarcika Kórház Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján 2020. június 4-től előjegyzéssel működik a Központi Laboratórium. Időpont kérhető minden nap 7.00-11.00 óra között a 06 20 400 3743-as telefonszámon.


Szigorú egészségvédelmi előírások mellett június 8-tól újra látogathatók a bentlakásos idősellátó intézmények

2020. június 8-tól az alábbi feltételek kötelező betartása mellett ismét biztosított a látogatás az idősellátó intézményekben

 • - szájmaszk viselése,
 • - kézfertőtlenítés (biztosított),
 • - 2 méteres védőtávolság betartása,
 • - 15 perc látogatási idő,
 • - fertőzésmentes egészségügyi állapot.

A látogatás elsősorban az intézmények udvarán lehetséges, rossz idő esetén a kijelölt

helyiségben. Amennyiben az ellátott állapota indokolja, akkor a szobában is lehetséges, de a többágyas szobában maximum 1 fő látogató tartózkodhat. A korlátozások enyhítésével egyidőben ismét van lehetőség csomagok leadására, de kizárólag fertőtlenített csomagok esetében.


Hamarosan Herbolyáról is indulnak autóbuszok Miskolcra. Július 1-jétől új Volánbusz menetrend lép életbe.

2020. július 1-jétől jelentős változást tartalmazó új menetrend bevezetésére kerül sor a Volánbusz Zrt. Miskolc-Kazincbarcika-Ózd vonalat érintő járatai tekintetében. A cél az, hogy a térségében egy elővárosi színvonalú, a jelenleginél egyenletesebb, a térségi települések és Miskolc között kiszámíthatóbb kapcsolat jöjjön létre.

A menetrendváltozás elsősorban az alábbi viszonylatokat érinti.

Kazincbarcika – Putnok – Ózd – Budapest
Miskolc – Nyíregyháza
Miskolc – Kazincbarcika – Putnok – Ózd – Salgótarján
Berettyóújfalu – Debrecen – Miskolc – Ózd
Miskolc – Sajószentpéter – Kondó – Varbó
Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika
Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika – Putnok – Ózd
Kazincbarcika – Sajószentpéter – Kondó – Varbó
Sajószentpéter – Alacska

A tervezett módosítások bevezetésével az alábbiak szerint változik a menetrend.

Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika – Putnok – Ózd viszonylaton egyenletesebb,  a jelenleginél jelentősen gyakrabban induló buszjáratok jönnek létre, valamint a meglévő járatok összekapcsolásával/meghosszabbításával biztosított lesz a közvetlen eljutás Ózd és Nyíregyháza között.

 • Csúcsidőben 60 perc helyett jellemzően 30 percenként indulnak a járatok. A reggeli időszakban új expressz megállási rendű járat indul Ózd sűrűn lakott Béke lakótelepi városrészéből Miskolc felé.
 • A jövőben ezen járatok a helyi közlekedésben résztvevő járatokat hatékonyan kiegészíthetik.
 • A hétvégén egyenletesebben és több járat indul a megyeszékhely és Ózd között.
 • Ózd és Debrecen között Putnok, Kazincbarcika érintésével a jövőben munkaszüneti napokon és a hetek utolsó iskolai előadási napján indul járat.
 • Munkaszüneti napokon egy órával később 14.30-kor, míg Debrecenből a hetek utolsó iskolai előadási napján 15.50-kor indul járat, az ingázó diákok többsége számára a jelenleginél kedvezőbb fekvésben.
 • Ózd és Nyíregyháza között munkanapokon új eljutási lehetőséget biztosít a Volánbusz Zrt.
 • Ózd, Ruhagyártól 5.15-kor, míg Nyíregyházáról 14.15-kor indul új járat a két várost összekapcsolva.
 • Az eddig Kazincbarcika – Ózd és Budapest, illetve egyes Ózd és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok meghosszabbított útvonalon, már Miskolctól indulnak, ezáltal jelentősen javulnak a térségi települések közötti közvetlen kapcsolatok, ugyanakkor a járat Miskolcról Budapestre, illetve Budapestről Miskolcra való utazásra nem vehető igénybe.

Miskolc – Sajószentpéter – Kazincbarcika vonalon egyenletesebb és kiszámíthatóbbjárati közlekedés jön létre

 • Kiszámíthatóbb menetrendet vezet be a cég ütemes jellegű indulásokkal, egységes megállóhely kiosztással.
 • Csúcsidőszakban több, Kazincbarcika és Miskolc között megállás nélkül haladó céljárat indul, ezzel elősegítve az ingázást.
 • Új járatok indulnak Kazincbarcika Herbolyai városrész és Miskolc között munkanap csúcsidőszakban, csökkentve az átszállási kényszert a Vájár utca és Herbolya, tervtáró környékéről.
 • A jövőben ezen járatok a helyi közlekedésben résztvevő járatokat hatékonyan kiegészíthetik.
 • Új útvonalon, már nem csak az Építők útjáról, hanem a Mátyás király útjáról is indítanak közvetlen járatokat Miskolc felé Kazincbarcikáról.
 • Új járatok indulnak Kazincbarcika és Miskolc, Tiszai pályaudvar között pénteki és vasárnapi napokon, felváltva a vonatokkal, így biztosítva Miskolcon óránként vasúti csatlakozást Budapest, Nyíregyháza, Sátoraljaújhely felé.
 • Új járat indul Kazincbarcikáról Miskolc, Egyetemváros felé, érintve a Megyei Központi Kórház Csabai kapui részlegeit is.
 • Új éjszakai járat indul pénteki és szombati éjszakákon 23.59-kor Miskolc, Tiszai pályaudvarról (vasúti csatlakozást követően) Kazincbarcika felé, mely által már 0.15-kor is biztosított lesz Miskolc belvárosából Kazincbarcika felé a biztonságos hazajutás.

Miskolc – Sajószentpéter – Alacska / Varbó útvonalon több közvetlen buszjárat indul

 • Új Miskolc – Sajószentpéter – Alacska vonalat hoznak létre, ahol jellemzően iskolai időszakban indulnak közvetlen járatok Miskolc-Alacska, illetve Alacska-Miskolc relációban.
 • Bővül a Miskolc és Varbó között közlekedő járatok száma.
 • Sajószentpéter és Miskolc között az Alacskáról, illetve Varbóról induló járatok a jelenleginél sűrűbben egészítik ki a kazincbarcikai, illetve ózdi járatokat, ezzel kedvezőbb kiszolgálást biztosítva Sajószentpéternek is.

A Kazincbarcikáról és Ózdról a környező települések felé induló csatlakozó vonalak menetrendje - a Miskolc-Kazincbarcika-Ózd tengelyen kialakított új ütemes menetrendhez igazodva - kismértékben változik.

A menetrendekben további kismértékű módosítások várhatóak a Wanhua Borsodchem Zrt- műszakrendjének változásához történő igazodás érdekében.

Menetrendek letölthetők itt


Megtartják az általános iskolai ballagásokat a Pollack Mihály Általános Iskolában és a kazincbarcikai tagintézményeiben.

2020. június 15-ig folytatódik a digitális munkarend az általános iskolákban. Június 2-től a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola valamennyi tagintézménye, valamint a Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Református Általános Iskola is kinyitott.
 

A Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben megtartják a ballagásokat szigorú biztonsági előírások betartásával. Minden intézményben egyszerre csak egy nyolcadikos osztály ballaghat, minden gyermek 2 fő felnőttet, hozzátartozót vihet magával. 100 főnél nem tartózkodhat több ember 1-1 ballagáson. A nyolcadikos tanulók búcsúztatását szabad térben az iskolák udvarán tartják majd. A hagyományos értelemben vett tanévzáró ünnepségek elmaradnak, helyettük az osztályfőnökök bizonyítványosztást tartanak külön-külön osztályonként.

Ballagások időpontja:

június 19.

Pollack Mihály Általános Iskola – 08:30 és 10:00 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskola – 10:00 és 11:30 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola – 09:00 és 11:00 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskola – 09:30 és 11:00 óra

Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola – 15:00 és 16:00 óra

A Tompa Mihály Református Általános Iskolában még nem született döntés a ballagás megtartásáról.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester

Klimon István alpolgármester

További híreink

Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ közleménye az idősotthonok látogatási rendjéről

Dátum: 2020. júl 13. 13:25

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben szigorú biztonsági szabályok betartásával van lehetőség a látogatásra.

Lakossági tájékoztató az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltásáról

Dátum: 2020. júl 13. 11:17

Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt Tompeti és Barátai produkcióra, illetve a későbbi időpontra halasztott programokra: a Kassai Thália Színház Légy jó mindhalálig előadására, Prof. dr. Bagdy Emőke, Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására, a Zorán koncertre, valamint a Hadart Színház Oscar című előadására szóló jegyek július 17-éig még visszaválthatók. Az előre megvárásolt jegyek és bérletek az új időpontokra is érvényesek.

Barcika Szolg Kft. – Közlemény melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2020. júl 13. 09:56

Tisztelt Felhasználóink! A Barcika Szolg Kft. értesíti a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy a fűtőerőmű egyes berendezéseinek karbantartása, valamint a városi távhővezeték rendszeren tervezett munkavégzés miatt az alábbi időpontokban a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz-szolgáltatás a teljes városban szünetel.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk