https://kolorline.hu/Első hét az iskolában

Első hét az iskolában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Június másodikától oktatási céllal is használhatók lettek az iskolaépületek. Szigorú szabályok mellett a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola valamennyi tagintézménye, valamint a Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Református Általános Iskola is kinyitott.

Az iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik. Azonban június másodikától, ha az intézmény és a pedagógusok szükségét látják, kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést már tudnak szervezni az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért, felzárkóztató jelleggel.

A Pollack Mihály Általános Iskola és tagintézményeiben két részre lehet osztani azoknak a gyerekek táborát, akik már látogatják az intézményeket – árulta el Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezető. Egyrészt vannak azok a tanulók, akik számára a szülők kérték a felügyeletet. Ők körülbelül százan vannak. Elsősorban az alsó tagozatos szülők voltak azok, akik éltek a lehetőséggel. Persze ez a felügyelet nem csupán megőrzést jelent, hanem a tanító nénik, személyesen foglalkoztatják a gyerekeket, tanulnak velük. Másrészt, vannak azok a diákok, akiket azért hívtak be személyesen, mert nem volt elég jegyük, vagy a tanulástámogatás érdekében, szükségük volt a felzárkóztatásra. Ők körülbelül kétszázan vannak az iskola intézményeiben.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk