https://kolorline.hu/Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Már átadásra kerültek a Fő téri és az Eötvös téri játszóeszközök. A kalandvár és a hajó egyaránt elnyerte a gyermekek tetszését, hiszen amint lehetőség adódott rá, ismét gyermekzsivaj töltötte be az érintett területeket. Ez nem is csoda, hiszen a Fő téren egy giga méretű kalandvárat vehettek birtokba a gyerekek, ahol a mászókával, csúzdákkal színesített játszóelem igazi, mesebeli izgalmakat rejteget a 3-14 év korúak számára. Az Eötvös téri hatalmas hajó szintén közkedvelt, a játszóeszköz, 8 hidat, 10 mászóelemet, 26 játszópanelt, 5 tetővel fedett szakaszt, 3 csúszdát és 6 tornyot tartalmaz.

A völgyparki játszótéren hamarosan átadják a Nautilus fantázianevű játszóeszközt, már csak a játék tanúsítványára várnak. A gyermekek védelme érdekében, itt is gumi burkolatot létesítettek a játszóeszköz alatt. Ez a gumiborítás kissé kinyúlik az út irányában, így a városvezetőség úgy látta jónak, ha erre a szakaszra kerítést is rendelnek, annak érdekében, hogy óvják a gyermekeket attól, hogy véletlenül az útra szaladjanak. A Nautilus közel 5 méter magas eszköz, belső és külső játékelemeket, csúszdát és ügyességi alkotórészt is tartalmaz, ahol a gyerekek önfeledten, biztonságban játszhatnak majd.

A kertvárosi játszótéren szintén elkészült a Flóra nevű játék, ezesetben is csak a tanúsítványra várnak, hogy átadhassák azt a kicsik számára. A játszóeszköz két részre osztható. Központi elemét egy lépcsősorral ellátott komplex csúszdákkal kiegészített torony alkotja, amely meghatározó látványa a megújuló játszótérnek. A toronyhoz csatlakozik egy stílusában illeszkedő lépcsőkkel, kis csúszdákkal, mászófelületekkel ellátott, részben árnyékolt mászóvár is. A játszótéren lévő multi sportpálya palánkját, hálóját, és kerítését építik a napokban, majd a munkálatok befejezése után, a jelenlegi műfüves pálya burkolatát is kicserélik.

 

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk