https://kolorline.hu/Hella már a gimnáziumra készül

Hella már a gimnáziumra készül

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Néhány nap, és a diákok élvezhetik a jól megérdemelt vakációt. Rendhagyó tanévet tudhatnak maguk mögött nem csak a tanulók, hanem a szülők és az oktatási intézmények is. A járványhelyzet szokatlan próbatétel elé állította a gyerekeket, akik sikerrel vették a digitális oktatás akadályait. Bár az elmúlt hónapok a négy fal közé kényszerítették őket, igyekeztek szembenézni az új kihívásokkal. Igaz, mindegyikük másként élte meg a bezártságot. Vannak, akiknek nagyon hiányzott a tanórák személyes kontaktusa, az osztálytársakkal közös együttlét, és vannak, akik pozitívumként élték meg a napirendjükkel való szabad rendelkezést.

Borga Hella, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola végzős tanulója sem tétlenkedett a karanténban. A mindvégig kitűnő kislány szorgalmasan tanult, hogy ez a tendencia nyolcadikban is folytatódjon, és megkapja a hőn áhított Pollack – díjat.


Fotók: Borga András

- Ezt a díjat azok a Pollack Mihály Általános Iskolába járó diákok kapják, akik végig kitűnő eredményt értek el. Emlékszem, amikor kicsi voltam, kitaláltam, hogy ez milyen jó dolog és mennyire szeretném én is megkapni. Remélem, teljesül a kívánságom! – avatott be a vágyaiba Hella.

Az ifjú hölgy versenyszerűen sportol, a Kazincbarcikai Íjász Egyesület tagja, aki korosztályában immár háromszoros országos bajnoknak mondhatja magát. Tanulmányi és sporteredménye alapján iskolája javasolta a Magyarország jó tanulója- jó sportolója kitüntető címre. Nagy meglepetés volt, amikor a postás június 9-én meghozta a Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter aláírásával fémjelzett oklevelet.

- Igazából nem számítottam rá, el is feledkeztem róla, mert még a vírus megjelenése előtt indult a pályázat. Kicsit lefagytam, mikor a borítékot a kezemben tartottam, hirtelen nem tudtam, mihez kezdjek vele, de aztán nagyon örültem és nagyon büszke voltam. – árulta el a tinédzser.

Hella kedvenc tantárgya az angol. Mint mondja, néhány éve jött rá erre. Szívesen nézett angol nyelvű filmeket, melyeket idővel egyre jobban értett. Ez annyira inspirálta, hogy még inkább beleásta magát a nyelv elsajátításába.  

- Tanulmányaimnak köszönhetően felvételt nyertem a Herman Ottó Gimnázium angol-magyar, két tannyelvű szakára. Már nagyon várom! – újságolta boldogan Borga Hella.

 

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk