https://kolorline.hu/Magyar védőnők napja – „Védőnők az egészséges, boldog családokért”

Magyar védőnők napja – „Védőnők az egészséges, boldog családokért”

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata a magyar védőnők napja alkalmából köszönti a védőnőket, különösképpen a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat dolgozóit. A helyi szakemberek kiemelkedő munkája országos szinten is példaértékű, tavaly nyáron többek között Miniszter elismerő oklevele kitüntető díjat kaptak kimagasló teljesítményükért.

Ezen a jeles napon Stefánia belga hercegnő védnöksége alatt alakult, 1915-ben Budapesten az Országos Stefánia Szövetség. A szövetség célja az anya- és csecsemővédelem országos hálózatának megszervezése volt, mely a II. világháború után alakult ki, és ma is egyedülálló Európában.
A védőnők az egészségügy sajátos határterületén, önállóan, a különböző társszakmák képviselőivel együttműködve látják el a törvények, módszertani útmutatók és szakmai irányelvek által meghatározott feladataikat. A szolgálat célja a családok egészségének a megőrzése, egészségromlásuk megelőzése. Áldozatos gondozási tevékenységüket a nővédelem, a várandós és gyermekágyas anyák, az újszülöttektől egészen a tizenhat éves korú gyermekek körében végzik. A kazincbarcikai védőnők hét gondozási körben látják el sokrétű feladataikat.
Az anyaságra való felkészülésen, a gyermekágyi időszakban adott segítségnyújtáson és tanácsadáson túl a csecsemők és gyermekek gondozását is figyelemmel kísérik. Meghatározó jelentőséggel vesznek részt az óvodai egészségfejlesztésben, elvégzik a tisztasági szűrővizsgálatokat. Nagy figyelmet fordítanak az oktatási intézménybe nem járó, otthon gondozott tanköteles korú gyermekek gondozására, hiszen fontos feladatuknak tekintik a gyermekek és családjaik védelmét.
Az ő kezdeményezésükre állítanak városunkban is 2013 óta az anyatejes világnapi rendezvénysorozat kapcsán „Születésfát”. 
E sokrétű tevékenységüket, áldozatos munkájukat ezúton köszöni meg Kazincbarcika Város Önkormányzata.

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk