https://kolorline.hu/A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása látogatási tilalom feloldásáról

A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása látogatási tilalom feloldásáról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása alapján június 17-én délután 16.30 perctől az intézmény valamennyi telephelyén a teljes körű látogatási tilalmat feloldják. A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azok a betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik.

A látogatási rendről:
- Valamennyi telephely minden betegellátó egysége esetében a látogatási idő – egységesen - munkanapokon és munkaszüneti napon is délután 16.30 és 17.30 közötti időpont.

- A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés, maszk viselése).

Kérjük, hogy a látogatók maszkot viselve lépjenek be az épületbe, ha valaki véletlenül otthon felejti az arcmaszkját, annak az intézmény természetesen biztosít egyszer használatos sebészi maszkot.

- Valamennyi beteg esetében a betegellátó épületbe egy beteghez egy látogató léphet be, és a betegellátó osztályon egy beteget - egy időben - egy látogató látogathat s a látogatás időtartama maximum 15 perc. Az 1 órás látogatási idő tartama alatt így a beteg mindennap 4 látogatót fogadhat.

- A látogatások során élelmiszer, ruhanemű és egyéb más csomag behozatalára lehetőség van.

- A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségében, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.

- Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.
A látogatás menetét és a kórházi telepre történő belépést is a járványügyi óvintézkedések lassítani fogják, ezért  a látogatók szíves megértését és együttműködését kérik.

Nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet tartsák be, hiszen a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira.

Bár a Magyar Országgyűlés elfogadta a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, azonban a járványügyi készenlét és az ennek megfelelő biztonsági intézkedések várhatóan tartósan fennmaradnak intézményben.

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk