https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén az alábbi közlekedési balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök, illetve két ittas járművezetővel szemben indult eljárás.

A 26-os főúton egy személygépkocsi vontatókötéllel vontatott egy műszaki hibás gépjárművet. A járműszerelvény a 26-os főút 30 km 208 méterében a főútról balra kívánt bekanyarodni. A kanyarodás során nem vette figyelembe a járműszerelvény hosszát, és nem biztosított elhaladási elsőbbséget a vele szemben és egyenesen haladó személygépkocsinak, amely a vontatott járműnek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés történt.

Rudabányán, az Arany János és a József Attila út kereszteződésében egy kerékpáros nem vette figyelembe az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát, mely során az Arany János útra kihajtott személygépkocsinak ütközött. A kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a kerékpáros az elfogyasztott alkohol miatt nem volt vezetésre képes állapotban. A balesetet térfigyelő kamera rögzítette.

Kazincbarcikán, a Hadak útján a Szemere Bertalan tér irányából, a Széchenyi út felé közlekedett egy személygépkocsi. Vezetője a forgalmi viszonyokat figyelmen kívül hagyva fékezés nélkül az előtte közlekedő járműveknek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés történt.

Kazincbarcikán, a Tardonai út felől a Géza - völgyön keresztül a Herbolyai út felé közlekedő személygépkocsi vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, az intézkedés alól ki akarta vonni magát, mely során a jármű lesodródott az úttestről és vízelvezető ároknak ütközött. A jármű utasa a balesetben könnyű sérülést szenvedett. A járművezető a balesetet követően kiugrott a járműből és elszaladt. Ellene, az elkövetett szabálysértések mellett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Bánhorváti külterületén, a 2506-os számú út, 30 km 700 méter szelvényben, Dédestapolcsány irányából, Bánhorváti felé közlekedő kerékpáros, haladása során az útviszonyokat figyelmen kívül hagyta, melynek következtében elveszítette uralmát járművének irányítása felett és elesett. A baleset következtében személyi sérülés történt.

Múcsony külterületén, a 2606-os számú úton, Múcsony irányából, Kazincbarcika felé közlekedő személygépkocsi vezetője, szerelemféltésből az előtte közlekedő járműnek többször, szándékosan neki hajtott, mely során az egyik ütközés eredményeként a sértett elveszítette uralmát járművének irányítása felett, lehaladt az úttestről, majd oszlopnak ütközött. A járművezető könnyű sérüléseket szenvedett. Az okozó járművezető a baleset helyszínéről távozott, aki ellen közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A 2603. számú út 3110 méterszelvényében, motorkerékpáros nem az útburkolat állapotának megfelelően közlekedett, a nedves úton a járműve megcsúszott, melynek következtében elesett és könnyű sérülést szenvedett.

Kazincbarcikán, a Jószerencsét úton, a Mátyás király út irányából, az Egressy Béni út irányába közlekedő személygépkocsi vezetője a párhuzamos közlekedésre alkalmas Jószerencsét úton a belső sávból a külső forgalmi sávba történő irányváltoztatás során nem biztosított elhaladási elsőbbséget a vele azonos irányban haladó, a külső forgalmi sávban egyenesen közlekedő gépjárműnek, melynek következtében összeütköztek. A baleset következtében a járművekben anyagi kár keletkezett.

Múcsony egyik kereszteződésében egy személygépjármű vezetője jobbra kanyarodás közben nem megfelelő sebességgel közlekedett, ennek következtében kisodródott és egy betonvillanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben és a villanyoszlopban anyagi kár keletkezett. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért ellene büntetőeljárás indult.

Kazincbarcikán, a TESCO áruház parkolójában, egy személygépjármű vezetője a parkolóhelyről hátramenetben történő elindulás során nekiütközött az úttesten mögötte megálló gépjárműnek. A beleset következtében a járművekben anyagi kár keletkezett.

Eljárás indult ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt egy személygépjármű vezetője ellen, aki Kazincbarcikán úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. Előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon engedték. Ugyanezen a napon a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei újra intézkedés alá vonták a járművezetőt, mely során megállapítást nyert, hogy további alkoholfogyasztás következtében nevezett szervezetében a légalkoholszint 1,34 mg/l. Gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették.

Múcsonyban az intézkedő járőrök tetten értek egy személygépjármű vezetőt, aki úgy vett részt a forgalomban, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. Előállítását követően gyanúsítottként került kihallgatásra.

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk