https://kolorline.hu/Véget ért a vásárlási idősáv

Véget ért a vásárlási idősáv

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendkívüli jogrend végetértével, döntött a kormány azokról az intézkedésekről, amiket továbbra is fent kell tartani, illetve amikre már nincs szükség a védekezés érdekében. Az idősek vásárlási idősávja megszűnt, így 9 és 12 óra között már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak majd az élelmiszerüzletetekben, drogériákban, piacokon és gyógyszertárakban. A maszk viselése továbbra is kötelező.

Volt, akinek problémát jelentett, de volt, aki könnyen alkalmazkodott az elmúlt időszak vásárlási idősávjához. Megkérdeztünk néhány kazincbarcikai lakost, mik a tapasztalatai, és hogyan érez az idősávok megszüntetését illetően.

Megkerestük Ignéczi Pétert, üzlettulajdonost, hogy mondja el véleményét a témában.

Üzlettulajdonosként érezte e a hatását az idősávok bevezetésének?

Szerintem jó ötlet volt az idősávok bevezetése, igaz sokan morgolódtak miatta. Ennek akkor lett volna nagy jelentősége, ha több a fertőzött Kazincbarcikán. De szerencsére, nem volt!

Mennyire örül ön, illetve a vásárlók az idősávok megszüntetésének?

Az én üzletembe már márciustól bevezettem, hogy egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat a vásárlótérben (ezt még most is betartatom), így nálam az időkorlát okafogyottá vált. Személy szerint a maszkviselés eltörlésének, jobban örültem volna.

Pelle Anna az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjét is megkérdeztük.

Mennyire örül annak, hogy megszüntették a vásárlási idősávokat?

Az sem zavart, amikor behozták az idősávos korlátozást, sőt ez sem. Ha keresem megtalálom, hogy most éppen minek örülhetek. Most márpedig annak, hogy bármikor kiugorhatok a boltomba, amikor eszembe jut, hogy mi kellene még, és hogy mehetek fiatalabb barátaimmal együtt.

Okozott önnek nehézséget, kellemetlenséget az idősávok megléte?

Nem, sőt örülök neki, mert úgy rendeztem át az életem, hogy 9 óra előtt, ha csak nagyon nem volt rá szükség ki sem tettem a lábam a lakásból. Ez pedig ezután is így lesz. Kicsit kényelmesebben élek így.

Szabó Eszter családanya is összefoglalta, hogyan érinti a vásárlási idősávok megszüntetése.

Mennyire örül annak, hogy vége az idősávos vásárlásnak, okozott önnek problémát?

Mire mindenki hozzászokott ahhoz, hogy mikor mehet be a piacra, élelmiszerboltba, gyógyszertárba, addigra megszüntetik a korlátozásokat. Én, az idősek védelmében ezt a korlátozást, igaz, hogy szűkíteném, de meghagynám. Szűkíteném úgy, hogy 10-12-ig vásárolhatnának az előbb megnevezett helyeken, mert előrejelzések szerint ez a vírus, és vele a helyzet, visszatérhet az életünkbe. Legyünk felkészültek, és óvatosak! Vigyázzunk egymásra!

Mennyivel lesznek egyszerűbbek a mindennapok az intézkedés megszűnésével?

A mindennapjainkban nem hoz változást, mivel reggelente lemegyünk kenyérért, és munka után vásárolunk be az élelmiszerboltba. Így számunkra ez semmilyen nehézséget nem okoz, ha fennáll, ha nem. Velem is előfordult, mint gondolom sok mindenkivel, hogy az idősek sávjában mentem be a boltba, de ezt észrevéve, rögtön ki is siettem.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk