https://kolorline.hu/Látványos változások kezdődnek a Lini István téren

Látványos változások kezdődnek a Lini István téren

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzatának a jövőt érintő, kiemelt városfejlesztési tervei még 2017-ben bemutatásra kerültek a városlakóknak, többek között a Kolorhétben is olvashattak róla. A városvezetés észszerű, jól kidolgozott koncepcióját a térség országgyűlési képviselője, Demeter Zoltán is támogatja, korábban szerkesztőségünknek elmondta, hogy különösen örül annak, hogy Kazincbarcikának ennyire erős és határozott tervei vannak, a projektek nagy részében már pozitív támogatói döntés született, bízik benne, hogy a többi esetben is hasonló eredmény várható.

A következő néhány hónapban az ún. barnamezős beruházás keretében európai uniós, állami és jelentős önkormányzati forrás bevonásával zajlik majd a Lini István tér rehabilitációja.

Több mint százmillió forint megtakarítás - Elkezdődött a Lini István tér rehabilitációja

Kazincbarcika Város Önkormányzata a gazdaságossági és hatékonysági szempontokat figyelembe véve, nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett a munka elvégzésére, mely iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés. Tavaly november 27-éig a Hámán Kató úti bontási munkákhoz kapcsolódóan nyolc, a Lini téri ingatlanokra kilenc gazdasági szereplő jelezte érdeklődését. Végül hét ajánlat érkezett a határidő lejártáig.
A beérkezett ajánlatok közül mind minőségben, mind pedig költségekben a legkedvezőbb tervezetet beadó céggel megkötötte a szerződést a város. Számszerűsítve mindez 101 millió forint megtakarítást jelent Kazincbarcikának az előzetesen becsült költségekhez képest.
– Fontos kiemelni, hogy a hatékony közbeszerzési eljárás nélkül, melynek részeként a környezetvédelmi szempontokat is értékelték – nem biztos, hogy sor kerülhetett volna ilyen sikeres szerződéskötésre. Már a második és a harmadik legkedvezőbb ajánlat is 23,6 és 41,7 millió forinttal több volt, mint a nyertes vállalkozásé, ráadásul érkeztek be olyan ajánlatok, amelyek meghaladták a rendelkezésünkre álló költségvetési fedezetet – árulta el a városfejlesztésért felelős Novák Péter.
Kazincbarcika képviselő-testülete már most az idei útfejlesztéseket figyelembe véve írta ki a tendert, hogy a bontásokból származó építőanyagot újra fel tudja használni. A keletkezett törmeléket az önkormányzat a későbbiekben újra hasznosíthatja például szilárd burkolat nélküli, zúzalékos utak javítására, illetve útalapként, amely beruházások költsége így szintén jelentősen csökken majd.

Lebontják a romos csarnokot

csarnok

nyomda
Fotók: Bartók Alexandra

Régi vágyuk válhat valóra a városban élőknek, hiszen a Lini István téren található, leromlott csarnoképület bontása a napokban megkezdődik.
Az önkormányzat kiemelt fontosságú feladatai között tartja számon a városképet romboló, frekventált területen lévő volt munkacsarnok és irodaépület bontását. Az évek során az ingatlan állaga leromlott, a tartószerkezet veszélyessé vált, az épületen belül nagy mennyiségben illegális hulladék halmozódott fel, és előfordult, hogy esetenként „átmeneti szállónak” használták azokat. A jelenlegi állapotok már méltatlanok, hiszen a nagy forgalmú terület környezetében általános iskola, bevásárló központ, városi autóbusz-állomás, sportpálya, társasházak és lakóházak találhatók.
A munkálatok kezdetével a városlakók azt érzékelhetik, hogy mennyire eltökélt az önkormányzat a fejlesztés megvalósítását illetően.

csarnokbelső
Fotó: Bartók Bence

Új közösségi tér épül


Az önkormányzat európai uniós támogatással, a barnamezős területek rehabilitációját biztosító projektjének részeként a Lini István tér teljes megújítását tűzte ki célul. A beruházás során fejlesztik többek között a közműveket; új csapadékvízcsatornát, tér- és díszkivilágítást építenek ki; járdákat, parkolókat létesítenek; az ebtartók örömére pedig egy új kutyafuttatót alakítanak ki; valamint a zöldfelületeken intenzív növényesítést végeznek. A közel egy hektáron multifunkciós sportpálya, műfüves pálya, extrém sportpark, kültéri asztalitenisz asztalok, lábteniszpálya, interaktív sporteszközök, és egy vadonatúj futókör várja majd a városlakókat, a sportolni vágyókat és az extrém sportolókat.

Lini tér látványterve

További híreink

Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ közleménye az idősotthonok látogatási rendjéről

Dátum: 2020. júl 13. 13:25

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben szigorú biztonsági szabályok betartásával van lehetőség a látogatásra.

Lakossági tájékoztató az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltásáról

Dátum: 2020. júl 13. 11:17

Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt Tompeti és Barátai produkcióra, illetve a későbbi időpontra halasztott programokra: a Kassai Thália Színház Légy jó mindhalálig előadására, Prof. dr. Bagdy Emőke, Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására, a Zorán koncertre, valamint a Hadart Színház Oscar című előadására szóló jegyek július 17-éig még visszaválthatók. Az előre megvárásolt jegyek és bérletek az új időpontokra is érvényesek.

Barcika Szolg Kft. – Közlemény melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2020. júl 13. 09:56

Tisztelt Felhasználóink! A Barcika Szolg Kft. értesíti a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy a fűtőerőmű egyes berendezéseinek karbantartása, valamint a városi távhővezeték rendszeren tervezett munkavégzés miatt az alábbi időpontokban a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz-szolgáltatás a teljes városban szünetel.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk