https://kolorline.hu/Szent László védelmezi a polgárőröket

Szent László védelmezi a polgárőröket

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Huszonkilenc évvel ezelőtt alakult meg az Országos Polgárőr Szövetség. Ennek keretében minden év június 27-én, a polgárőrök védőszentjének napján tartják az Országos Polgárőr Napot. Idén a szokásostól eltérően elmarad az országos ünnep, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel a szövetség döntése értelmében, regionális szinten, hat helyszín kijelölésével, rövid szabadtéri ünnepségek alkalmával tartja meg a jeles napot.

Az Országos Polgárőr Szövetség Regionális Szakmai Napját elsőként régiónkban rendezték meg, június 18-án, Sárospatakon. Az esemény három megye – Borsod – Abaúj – Zemplén, Szabolcs – Szatmár – Bereg és Hajdú – Bihar – részvételével zajlott. A rendezvényen prominens vezetők jelenlétében a régió polgárőreinek adták át az országos elismeréseket és jutalmakat.

Városunkban és térségében ugyancsak jó a kapcsolat a polgárőrség és a helyi, illetve a vidéki önkormányzatok között. A rendőrséggel és a helyi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodás alakítja ki azt a hármas tengelyt, mely kiemelt szerepet játszik a polgárőrség működésében. Szoros együttműködésüket mi sem bizonyítja jobban, mint az a számtalan közös járőrszolgálat, amit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrséggel együtt látnak el. Június 27-én, 17.00 órától 22.00 óráig a két rendfenntartó szerv ismét közösen őrködik Kazincbarcika biztonsága felett. A városi rendőrség és a polgárőrség Múcsony, Jákfalva, Sajókaza, Sajószentpéter, Sajóivánka, Berente polgárőreivel Kazincbarcikán, a  Fő téren, valamint a városi játszóterek környékén tart járőrszolgálatot. Ezen kívül két-három autóval ellenőrzik a herbolyai városrészt.

- El kell mondanom, hogy a Kazincbarcikai Járás területén a koronavírus-járvány idején kimagasló teljesítményt nyújtottak polgárőreink. Kiemelten figyeltek elsősorban az idős korosztályra: ha kellet, bevásároltak, gyógyszert váltottak ki, de egyéb esetekben is vállaltak feladatokat.   A vírus időszakában előfordult, hogy beteget kellett kórházba szállítani, ugyanis a mentősök, a betegszállítók le voltak terhelve, így azokat, akik nem tudtak másként eljutni a kórházba, a polgárőrök vitték. Ugyan a vészhelyzet már elmúlt, s a családok látogathatják idős hozzátartozóikat, ennek ellenére a polgárőrség továbbra is fokozott figyelmet fordít a szépkorú lakosság biztonságára és mindennapjaira – tájékoztatott Tóth János, a polgárőrség Kazincbarcikai Járási koordinátora.

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk