https://kolorline.hu/Szent László védelmezi a polgárőröket

Szent László védelmezi a polgárőröket

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Huszonkilenc évvel ezelőtt alakult meg az Országos Polgárőr Szövetség. Ennek keretében minden év június 27-én, a polgárőrök védőszentjének napján tartják az Országos Polgárőr Napot. Idén a szokásostól eltérően elmarad az országos ünnep, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel a szövetség döntése értelmében, regionális szinten, hat helyszín kijelölésével, rövid szabadtéri ünnepségek alkalmával tartja meg a jeles napot.

Az Országos Polgárőr Szövetség Regionális Szakmai Napját elsőként régiónkban rendezték meg, június 18-án, Sárospatakon. Az esemény három megye – Borsod – Abaúj – Zemplén, Szabolcs – Szatmár – Bereg és Hajdú – Bihar – részvételével zajlott. A rendezvényen prominens vezetők jelenlétében a régió polgárőreinek adták át az országos elismeréseket és jutalmakat.

Városunkban és térségében ugyancsak jó a kapcsolat a polgárőrség és a helyi, illetve a vidéki önkormányzatok között. A rendőrséggel és a helyi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodás alakítja ki azt a hármas tengelyt, mely kiemelt szerepet játszik a polgárőrség működésében. Szoros együttműködésüket mi sem bizonyítja jobban, mint az a számtalan közös járőrszolgálat, amit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrséggel együtt látnak el. Június 27-én, 17.00 órától 22.00 óráig a két rendfenntartó szerv ismét közösen őrködik Kazincbarcika biztonsága felett. A városi rendőrség és a polgárőrség Múcsony, Jákfalva, Sajókaza, Sajószentpéter, Sajóivánka, Berente polgárőreivel Kazincbarcikán, a  Fő téren, valamint a városi játszóterek környékén tart járőrszolgálatot. Ezen kívül két-három autóval ellenőrzik a herbolyai városrészt.

- El kell mondanom, hogy a Kazincbarcikai Járás területén a koronavírus-járvány idején kimagasló teljesítményt nyújtottak polgárőreink. Kiemelten figyeltek elsősorban az idős korosztályra: ha kellet, bevásároltak, gyógyszert váltottak ki, de egyéb esetekben is vállaltak feladatokat.   A vírus időszakában előfordult, hogy beteget kellett kórházba szállítani, ugyanis a mentősök, a betegszállítók le voltak terhelve, így azokat, akik nem tudtak másként eljutni a kórházba, a polgárőrök vitték. Ugyan a vészhelyzet már elmúlt, s a családok látogathatják idős hozzátartozóikat, ennek ellenére a polgárőrség továbbra is fokozott figyelmet fordít a szépkorú lakosság biztonságára és mindennapjaira – tájékoztatott Tóth János, a polgárőrség Kazincbarcikai Járási koordinátora.

 

További híreink

Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ közleménye az idősotthonok látogatási rendjéről

Dátum: 2020. júl 13. 13:25

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben szigorú biztonsági szabályok betartásával van lehetőség a látogatásra.

Lakossági tájékoztató az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltásáról

Dátum: 2020. júl 13. 11:17

Tisztelt Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmaradt Tompeti és Barátai produkcióra, illetve a későbbi időpontra halasztott programokra: a Kassai Thália Színház Légy jó mindhalálig előadására, Prof. dr. Bagdy Emőke, Pszichofitness: kacagj, kocogj, lazíts, érints, segíts! című előadására, a Zorán koncertre, valamint a Hadart Színház Oscar című előadására szóló jegyek július 17-éig még visszaválthatók. Az előre megvárásolt jegyek és bérletek az új időpontokra is érvényesek.

Barcika Szolg Kft. – Közlemény melegvíz-szolgáltatás szüneteltetéséről

Dátum: 2020. júl 13. 09:56

Tisztelt Felhasználóink! A Barcika Szolg Kft. értesíti a város melegvíz-szolgáltatást igénybe vevő felhasználóit, hogy a fűtőerőmű egyes berendezéseinek karbantartása, valamint a városi távhővezeték rendszeren tervezett munkavégzés miatt az alábbi időpontokban a távhőszolgáltatással összefüggő használati melegvíz-szolgáltatás a teljes városban szünetel.

Veszélytelen fürdőzés - Szabályok és tanácsok

Dátum: 2020. júl 12. 08:00

Itt a vakáció, megérkezett a meleg is. Gyermekek és szüleik hűsölnek a strandokon, tavaknál és a nyílt vizek mellett.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk