https://kolorline.hu/A közszolgálati tisztviselők ünnepe

A közszolgálati tisztviselők ünnepe

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére ez a nap a köztisztviselők napja legyen Magyarországon.

Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal ezen a néven.  2011. június 20-án az országgyűlés július 1-jét egyben a kormánytisztviselők napjává is nyilvánította, ezáltal vált a nap a közszolgálati tisztviselők (a köztisztviselők és a kormánytisztviselők) közös ünnepévé. Egy helyi önkormányzati rendeletnek köszönhetően a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban hivatalosan is munkaszüneti nap július 1-je.

Ez alkalomból évente a Kazincbarcika Város Önkormányzat által alapított, Kazincbarcika Város Közszolgálatáért díjat adományozzák, melyet idén Tomcsák Andrea, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági és Jogi Osztályának hagyatéki ügyintézője kapott.

Tomcsák Andrea 1990. december 4-én került a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Társadalompolitikai Osztályára, ahol először munkaviszonyban, majd 1991. június 1-jétől köztisztviselői jogviszonyban adminisztrátorként dolgozott.  A képesítés megszerzését követően, 2007. június 1-jétől ügykezelői feladatokat látott el a Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Osztályán, később pedig a Hivatal Hatósági Osztályán.

A kitüntetettnek, illetve valamennyi, közhivatalban dolgozónak gratulálunk és további sikereket kívánunk!

 

 

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk