https://kolorline.hu/Az Idővár kreatív oldala

Az Idővár kreatív oldala

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ember évezredes vágya az alkotás iránti szenvedély. Ez világunk mozgatórugója, az álmok megvalósításának záloga, az önkifejezés lényege. A kreativitás nem jelent mindig „világmegváltó” dolgokat, legtöbb esetben az önmagunk és a környezetünk számára való örömszerzés célja. Gondoljunk be, milyen nagyszerű érzés valami újat, szokatlant kipróbálni, elsajátítani!

A teremtés akarása a lényünkből fakadó képesség, melynek „előhívása” az élet bármelyik szakaszában lehetséges. Így vannak ezzel az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai is. Az önmegvalósítás útját keresve, újabbnál újabb technikákat és ötleteket merítenek, melynek köszönhetően ez a fantáziagazdagság csodálatos munkák születését eredményezi. Alkotásaikat igyekeznek a nagyközönség elé tárni. Legutóbb  Nagybarcán, a Tollas Tibor Emlékházban tartottak interaktív kiállításmegnyitót, július 5-én.


Fotó: Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

A klub négy tagja, Kovács Istvánné és Görögh Lászlóné amigurumi, Lőw Ferencné és Horváth Mihályné patchwork és egyéb, textilből készült munkáit vitte el a tárlatra. Biztosan sokan felkapják a fejüket az amigurumi kifejezés olvastán: vajon mi lehet? Ez egy japán technika, mely horgolt, illetve kötött játékot jelent, mely 2003-ban indult hódító útjára, ami azóta is töretlen. Leginkább állatokat készítenek ezzel a technikával. Az eredeti japán figurák aránytalanul nagy fejjel és bájos arccal rendelkeznek, de az egyre szélesebb körű terjedésnek köszönhetően ez már nem számít alapkövetelménynek. A foltvarrás minden bizonnyal nem szorul mélyebb bemutatásra, hiszen hazánkban évek óta nagy népszerűségnek örvend. 


Fotó: Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

A hétvégi tárlatot Csikász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékház vezetője nyitotta meg. A jó hangulatú rendezvényen az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai és a megjelent érdeklődők – kicsik és nagyok egyaránt – együtt vetették bele magukat a kézműveskedés örömeibe.


Fotó: Csikász Gáborné

A kiállítássorozat tovább folytatódik, július 26-án és augusztus 15-én ismét találkozhatnak a klub alkotóival. A mostanit pedig július 18-ig tekinthetik meg, Nagybarcán.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk