https://kolorline.hu/Az Idővár kreatív oldala

Az Idővár kreatív oldala

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ember évezredes vágya az alkotás iránti szenvedély. Ez világunk mozgatórugója, az álmok megvalósításának záloga, az önkifejezés lényege. A kreativitás nem jelent mindig „világmegváltó” dolgokat, legtöbb esetben az önmagunk és a környezetünk számára való örömszerzés célja. Gondoljunk be, milyen nagyszerű érzés valami újat, szokatlant kipróbálni, elsajátítani!

A teremtés akarása a lényünkből fakadó képesség, melynek „előhívása” az élet bármelyik szakaszában lehetséges. Így vannak ezzel az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai is. Az önmegvalósítás útját keresve, újabbnál újabb technikákat és ötleteket merítenek, melynek köszönhetően ez a fantáziagazdagság csodálatos munkák születését eredményezi. Alkotásaikat igyekeznek a nagyközönség elé tárni. Legutóbb  Nagybarcán, a Tollas Tibor Emlékházban tartottak interaktív kiállításmegnyitót, július 5-én.


Fotó: Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

A klub négy tagja, Kovács Istvánné és Görögh Lászlóné amigurumi, Lőw Ferencné és Horváth Mihályné patchwork és egyéb, textilből készült munkáit vitte el a tárlatra. Biztosan sokan felkapják a fejüket az amigurumi kifejezés olvastán: vajon mi lehet? Ez egy japán technika, mely horgolt, illetve kötött játékot jelent, mely 2003-ban indult hódító útjára, ami azóta is töretlen. Leginkább állatokat készítenek ezzel a technikával. Az eredeti japán figurák aránytalanul nagy fejjel és bájos arccal rendelkeznek, de az egyre szélesebb körű terjedésnek köszönhetően ez már nem számít alapkövetelménynek. A foltvarrás minden bizonnyal nem szorul mélyebb bemutatásra, hiszen hazánkban évek óta nagy népszerűségnek örvend. 


Fotó: Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

A hétvégi tárlatot Csikász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékház vezetője nyitotta meg. A jó hangulatú rendezvényen az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai és a megjelent érdeklődők – kicsik és nagyok egyaránt – együtt vetették bele magukat a kézműveskedés örömeibe.


Fotó: Csikász Gáborné

A kiállítássorozat tovább folytatódik, július 26-án és augusztus 15-én ismét találkozhatnak a klub alkotóival. A mostanit pedig július 18-ig tekinthetik meg, Nagybarcán.

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk