https://kolorline.hu/Tour de Hongrie - A negyedik szakasz célállomása Kazincbarcika

Tour de Hongrie - A negyedik szakasz célállomása Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszi időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei magyar körverseny. A Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget. Kazincbarcika idén harmadik alkalommal szerepel az útvonalban, a negyedik szakasz célállomásaként szeptember elsején.

A magyar körversenyen Kazincbarcika először 2018-ban szerepelt a verseny célállomásaként. Tavaly a városunkból rajtoló harmadik szakasz végén magyar győztest avattak, Lovassy Krisztián személyében. Idén, szeptember 1-jén, a negyedik etap célállomásaként szerepel a város a Tour de Hongrie térképén.

Az első szakasz az Esztergom környéki körpályán kezdődik és ide is érkeznek vissza a versenyzők. Ez az etap 118 kilométer hosszú, ahol három kört tesz majd meg a mezőny. A második szakasz Debrecenből indul, és Hajdúszoboszlón ér véget. Ezen a távon 158 kilométert tesznek majd meg a kerékpárosok. A harmadik etapban Karcagról indulva, 182 kilométert tekernek a versenyzők amig beérkeznek a harmadik szakasz célállomására, Nyíregyházára.

A Sárospatakról startoló 171 kilométer hosszú negyedik szakasz célállomása Kazincbarcika. A Tour de Hongrie versenyzői délben indulnak Sárospatakról. Szerencset, Edelényt és Múcsonyt érintve, körülbelül fél háromra ér a mezőny először Kazincbarcikára.

A körverseny kazincbarcikai helyszíne miatt hajnaltól késő estig az Építők útja, a Jószerencsét út és a Szabó Ervin utca közötti szakaszokon útlezárásra kell számítani. A Tour de Hongrie mezőnye kétszer halad át a városon, a 26-os útról az Egressy út, a Jószerencsét út, az Építők útja, és a Tardonai út útvonalán, majd a második kör végén zárul a verseny az Építők útján a befutóval. A részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást, valamint az érintett szakaszokat térképen is feltüntetjük majd.

A Tour de Hongrie záró szakasza, a királyetap, Miskolc és a Kékestető között helyezkedik el. A táv 188 kilométer lesz, de a versenyzőknek kétszer is fel kell tekerniük a Kékesre.

TDH Kazincbarcika

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk