https://kolorline.hu/Tour de Hongrie - A negyedik szakasz célállomása Kazincbarcika

Tour de Hongrie - A negyedik szakasz célállomása Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszi időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei magyar körverseny. A Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget. Kazincbarcika idén harmadik alkalommal szerepel az útvonalban, a negyedik szakasz célállomásaként szeptember elsején.

A magyar körversenyen Kazincbarcika először 2018-ban szerepelt a verseny célállomásaként. Tavaly a városunkból rajtoló harmadik szakasz végén magyar győztest avattak, Lovassy Krisztián személyében. Idén, szeptember 1-jén, a negyedik etap célállomásaként szerepel a város a Tour de Hongrie térképén.

Az első szakasz az Esztergom környéki körpályán kezdődik és ide is érkeznek vissza a versenyzők. Ez az etap 118 kilométer hosszú, ahol három kört tesz majd meg a mezőny. A második szakasz Debrecenből indul, és Hajdúszoboszlón ér véget. Ezen a távon 158 kilométert tesznek majd meg a kerékpárosok. A harmadik etapban Karcagról indulva, 182 kilométert tekernek a versenyzők amig beérkeznek a harmadik szakasz célállomására, Nyíregyházára.

A Sárospatakról startoló 171 kilométer hosszú negyedik szakasz célállomása Kazincbarcika. A Tour de Hongrie versenyzői délben indulnak Sárospatakról. Szerencset, Edelényt és Múcsonyt érintve, körülbelül fél háromra ér a mezőny először Kazincbarcikára.

A körverseny kazincbarcikai helyszíne miatt hajnaltól késő estig az Építők útja, a Jószerencsét út és a Szabó Ervin utca közötti szakaszokon útlezárásra kell számítani. A Tour de Hongrie mezőnye kétszer halad át a városon, a 26-os útról az Egressy út, a Jószerencsét út, az Építők útja, és a Tardonai út útvonalán, majd a második kör végén zárul a verseny az Építők útján a befutóval. A részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást, valamint az érintett szakaszokat térképen is feltüntetjük majd.

A Tour de Hongrie záró szakasza, a királyetap, Miskolc és a Kékestető között helyezkedik el. A táv 188 kilométer lesz, de a versenyzőknek kétszer is fel kell tekerniük a Kékesre.

TDH Kazincbarcika

 

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk