https://kolorline.hu/Egyházi és családi programok az új közösségi házban Felső-Barcikán

Egyházi és családi programok az új közösségi házban Felső-Barcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy felújított közösségi házban tarthatnak családi és más egyéb programokat, összejöveteleket a Kazincbarcika-felsői Református Egyházközség tagjai. A leromlott állapotú régi parasztházat még 2016-ban vásárolták meg, amit négy év alatt sikerült felújítani.

A Kazincbarcika-felsői Református Egyházközség régi vágya vált valóra a közösségi ház felújítása kapcsán, hogy ne csak a templomba találkozzanak a tagok, hanem kötetlenebb formában családi napokon, összejöveteleken is részt vehessenek. Az említett események kiváló helyszíne lehet a közösségi ház és a hozzá kapcsolódó közösségi terek.
A felújítási munkálatok 2016 decemberében kezdődtek, majd 2017-ben és 2018-ban két részletben új tetőt kapott a ház. A vakolás és a nyílászárók cseréje után megtörtént a térkövezés és az udvar kialakítása is.

közösségi ház
Fotó: Bodó József

– A közösségi házat a Tiszáninneni Református Egyházkerület segítségével sikerült megvásárolni. A felújítási munkálatokat szintén az egyházkerület és a magyar állam is támogatta egy sikeres pályázatnak köszönhetően – mondta el Kolumbán Gábor, aki hozzátette, hogy nagy köszönettel tartozik Kazincbarcika Város Önkormányzatának, hiszen jelentős összeggel és térkővel is támogatták a munkálatokat.
A református lelkipásztor kiemelte, hogy leginkább a gyülekezet tagjainak épült a ház, de a közösséghez tartoznak a városban működő református iskolák osztályközösségei, azok a családok, akik nem rendszeresen látogatják az istentiszteleteket, de a közösség tagjai és egy-egy esemény kapcsán szívesen járnak a gyülekezetbe.

 

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk