https://kolorline.hu/Ma indul a vízijáték

Ma indul a vízijáték

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Július 17-én ismét elindul a megújult Fő tér közkedvelt vízijáték-show-ja. A látványosság minden este 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, és 21.30-as kezdéssel várja az érdeklődő városlakókat.

Az elmúlt napokban a szökőkút tesztüzeme megtörtént. Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy a tavaly októberi próbaüzem idején, rendkívül nagy tömegek látták a vízijátékot, ami igazi turisztikai látványossággá vált.


Fotók: Bartók Alexandra

– Az elmúlt időszakban sok megkeresést kaptunk arra vonatkozóan, hogy mikor indul újra a vízi show. A koronavírus-járvány miatt nem tudtuk beüzemelni a szökőkutat – árulta el a városvezető, aki hozzátette, hogy a próbaüzem megtörtént, a közkedvelt show-t a mai naptól, azaz péntektől lehet megtekinteni minden este 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, és 21.30-as kezdéssel.

A Fő téri szökőkút európai léptékkel mérve is kiemelkedő látványosság, de Magyarországon a margitszigeti párja után, a legtöbb vízkép-variációval rendelkező látványszökőkút az országban. A rendszer mintegy harminc köbméter szűrt és fertőtlenített vizet forgat meg, amelyet több mint 50 egyedileg és külön programozható fúvóka emel a magasba. A feltörő, látványos vízoszlopokhoz kapcsolódó fényjáték megjelenéséről 54 különálló, szintén teljesen egyedileg vezérelt lámpa gondoskodik. A zenét nyolc darab nagy teljesítményű, időjárásálló hangfal biztosítja.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk