https://kolorline.hu/Ma indul a vízijáték

Ma indul a vízijáték

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Július 17-én ismét elindul a megújult Fő tér közkedvelt vízijáték-show-ja. A látványosság minden este 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, és 21.30-as kezdéssel várja az érdeklődő városlakókat.

Az elmúlt napokban a szökőkút tesztüzeme megtörtént. Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy a tavaly októberi próbaüzem idején, rendkívül nagy tömegek látták a vízijátékot, ami igazi turisztikai látványossággá vált.


Fotók: Bartók Alexandra

– Az elmúlt időszakban sok megkeresést kaptunk arra vonatkozóan, hogy mikor indul újra a vízi show. A koronavírus-járvány miatt nem tudtuk beüzemelni a szökőkutat – árulta el a városvezető, aki hozzátette, hogy a próbaüzem megtörtént, a közkedvelt show-t a mai naptól, azaz péntektől lehet megtekinteni minden este 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, és 21.30-as kezdéssel.

A Fő téri szökőkút európai léptékkel mérve is kiemelkedő látványosság, de Magyarországon a margitszigeti párja után, a legtöbb vízkép-variációval rendelkező látványszökőkút az országban. A rendszer mintegy harminc köbméter szűrt és fertőtlenített vizet forgat meg, amelyet több mint 50 egyedileg és külön programozható fúvóka emel a magasba. A feltörő, látványos vízoszlopokhoz kapcsolódó fényjáték megjelenéséről 54 különálló, szintén teljesen egyedileg vezérelt lámpa gondoskodik. A zenét nyolc darab nagy teljesítményű, időjárásálló hangfal biztosítja.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk