https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Rendőrkapitányság - Heti közlekedési helyzet

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság - Heti közlekedési helyzet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén 10 közlekedési baleset helyszínén került sor rendőri intézkedésre. A balesetek közül 4 járt személyi sérüléssel.

Bánhorváti, Szabadság út 100. szám előtti útszakaszon közlekedett egy kerékpáros Dédestapolcsány irányából Nagybarca irányába, ahol ittasságából kifolyólag kerékpárját nekikormányozta egy őt előző személygépjármű jobb oldalának. A kerékpáros földre esett és könnyű sérüléseket szenvedett.

Sajószentpéter külterületén a 27-es számú főút 2 km szelvényében egy járművezető kátyúba hajtott. A gumiabroncs és a felnik sérültek.

Sajóivánka és Vadna közötti útszakaszon egy személygépjárművel közlekedő hölgy nem tartott megfelelő követési távolságot és hátulról nekiütközött egy vele azonos irányba haladó, de forgalmi okból megálló kamionnak. A személygépjárművet vezető hölgy könnyű sérüléseket szenvedett.

Kazincbarcika, Egressy Béni út 37. szám előtt egy gépjárművezető hátramenet végzése közben nekiütközött egy ott parkoló autónak, majd adatai hátrahagyása nélkül ismeretlen helyre távozott. Adatgyűjtést követően sikerült felkutatni a járművezetőt, akit rendőrség munkatársaifeljelentettek szabálysértés elkövetése miatt.

Kazincbarcika Hadak útján közlekedett egy gépjárművezető Sajóivánka irányába, amikor is neki bal kéz felől a Széchenyi útról az „Állj elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva a Hadak útján Ózd irányából közlekedő kocsisor takarásából elé hajtott. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett, illetve a vétlen sofőr mint kiderült ittas állapotban volt, ezért előállításra került a rendőrkapitányságra és 100 ezer forintos közigazgatási bírság lett kiszabva részére. A baleset okozásáért a vétkes sofőr 30 ezer forint pénzbírságot kapott.

Sajóivánka és Vadna közötti útszakaszon történt egy 3 résztvevős baleset. Egy gépjárművezető nem tartott megfelelő követési távolságot és nekiütközött egy előtte forgalmi okból megálló járműnek, majd a vétlen jármű ennek hatására nekiütközött egy előtte szintén forgalmi okból álló járműnek. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

Egy gépjárművezető Múcsony, Bartók Béla út irányából a Bem út irányába balra nagy ívben kanyarodott, azonban nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, ezért a Bem út 1. szám előtti vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a gépjármű utasa 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Ismeretlen személy, ismeretlen gépjárművel Kazincbarcika, Ízbonyó dűlő 11998/4. helyrajzi szám alatt található ingatlan nagykapujának ütközött, majd a helyszínről eltávozott. Ismeretlen személy ellen folyik szabálysértési eljárás.

Szuhakálló temető melletti útszakaszon közlekedett egy járművezető egy mezőgazdasági vontatóval és a hozzá kapcsolt vontatmánnyal. Balra kanyarodott a temető melletti útszakaszra, de közben nem vette figyelembe a jármű sajátosságait, és az út menetirány szerinti bal szélén tartózkodó gyalogos személyt elsodorta. A gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Büntetőeljárást indítottak közúti baleset okozása miatt a mezőgazdasági vontatót vezető férfival szemben.

Sajószentpéteren az új körforgalomban történt egy anyagi káros baleset, melyet 40 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a vétkes sofőrnek.


Vadnai baleset (2020. július 4.)

Két fiatal lány (ikertestvérek) indult el egy Suzuki Swift típusú személyautóval a Vadna Park előtti parkolóból Dubicsány irányába. A helyszínen feltalált sárfelhordás alapján megállapítható, hogy a jármű a parkolóból történt kifordulást követően a menetirány szerinti bal oldalon, forgalommal szembe közlekedett – az előzetes adatok szerint világítás nélkül  – éjszakai látási viszonyok között.
A nagybarcai elágazásnál a kanyarodó sávban frontálisan összeütköztek egy Dubicsány irányából közlekedő román állampolgár által vezetett kamionnal. A személygépjármű vezetője súlyos, életveszélyes, míg az utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A gépjárművezetővel szemben büntetőeljárást folytatnak közúti baleset gondatlan okozása miatt.


Az elmúlt héten két esetben rendelt el nyomozást a Kazinbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Mindkettő ittas járművezetés elkövetése miatt:

– Első esetben Kazincbarcika, Május 1. út 56. szám előtt érték tetten a gépjárművezetőt ittas vezetésen. Ezután előállításra került és gyanúsítottként hallgatták ki.
– Második esetben Dédestapolcsány, Dózsa György út 34. szám előtt vonták intézkedés alá az ittas járművezetőt, akit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgattak.

További híreink

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk