https://kolorline.hu/Fogjunk össze Zsomborért!

Fogjunk össze Zsomborért!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy tüneményes, kilenc hónapos kisfiú, Burinda Zsombor történetét szeretném megosztani a kedves olvasókkal. Zsombor lyukas szívvel született és mindössze öt hónapos volt, amikor életmentő műtéten esett át. A család a műtét előtt is nehéz időszakot élt át, hiszen a baba nagyon nehezen evett, teljesen megállt a súlygyarapodása, időnként fecskendővel kellett táplálni. A beavatkozás után úgy tűnt, minden rendben lesz, a szülők úgy érezték, végre fellélegezhetnek. Aztán jött a lesújtó diagnózis: a kis Zsombor egy rendkívül ritka genetikai betegségben, az SMA legsúlyosabb, 1-es típusában szenved. Jelenleg nem léteznek a betegség teljes megszüntetését szolgáló terápiás eljárások, de vannak módszerek, melyek ígéretesnek bizonyultak. A legfontosabb, hogy gyermek minél fiatalabb korban kapja meg a szükséges ellátást.

- A diagnózist követően szembesültünk vele, hogy tulajdonképpen milyen betegségről van szó. Elkezdődött a versenyfutás az idővel. A kicsi megkapta a Spinraza nevű készítményt, melyet Magyarországon 2018-tól alkalmaznak a gerincvelői eredetű izomsorvadás kezelésére. A terápia hatékonyságát nagymértékben növeli a kúra mielőbbi igénybe vétele. Ezért örültünk, hogy Zsombinál időben elkezdődött a kezelés, hiszen a kutatások igazolják, hogy minél hamarabb elkezdi a terápiát, annál biztosabb, hogy képes lesz önállóan mozogni. Ugyanez igaz a másik gyógyszerre is, amire gyűjtünk. A mielőbbi alkalmazásával nő a teljesebb életre való esélye. A két magyar kisfiúhoz hasonlóan szeretnénk, ha gyermekünk is megkapná az egyszeri Zolgensma-kezelést. Bízunk benne, hogy egy éves kora tájékán ez sikerül, hiszen a statisztikák azt mutatják, hogy két éves kor alatti gyermekek kezelésében érhető el a legtöbb fejlődés – tudtuk meg Burinda - Szűcs Szabinától.

Szerencsére Zsombornak stabil az állapota, de mint az SMA-ás betegeknek, neki szintén szüksége van a légzését támogató gép használatára, illetve a tüdőgyulladás megelőzésére köhögtető gép segítségére.

Az aggódó szülők először alapítványt hoztak létre gyermekük megsegítésére, majd jöttek a különböző sajtó –és magánszemélyi megkeresések.

- Halottunk az ország más részében történő gyűjtésről, bár hivatalosan még nem kerestek meg bennünket, de szükség van az összefogásra, mert másképp nem megy. Úgy tudjuk, hogy több helyen helyeztek ki gyűjtőpontokat, Múcsonyban pedig jótékonysági fitness napot tartanak. Felvettük a kapcsolatot Klimon István alpolgármester úrral, ő segített abban, hogy Kazincbarcikán ugyancsak létrejöhessen gyűjtőpont, ahová a kupakokat lehet vinni. Minden, műanyagból készült kupak jó. Egyelőre ötletelünk, de hál’ Istennek nagyon sok szeretetet kapunk az emberektől – tette hozzá a fiatal anyuka.

Így segíthetnek Zsombornak:

Aki segíteni szeretne, a következő módon teheti meg: Szép jövőért Zsombornak Alapítvány; Számlaszám: 11734152-21916838 Eurószámláról: IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB

Zsomborról többet az smazsombor.webnode.hu weboldalon, az Sma baby Zsombor facebook oldalon, valamint instagramon tudhatnak meg.

Érdeklődésüket köszönjük!

 

 

További híreink

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A Derkovits tér és a Paál László utca következik

Dátum: 2024. máj 07. 22:22

A kivitelező technikai fennakadásának megszűnésével május 9-től újabb városrészben kerül új aszfalt az útra. A Derkovits tér — Paál László utcák külső ívének teljes megújulása fennakadásokkal jár majd a közlekedésben, ami miatt a kivitelező és az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk