https://kolorline.hu/KÉTKERÉKEN, SZÍNESEN!

KÉTKERÉKEN, SZÍNESEN!

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft., valamint a Tour de Hongrie főszervezője, a Vuelta Sportiroda pályázatot hirdet Kazincbarcikán található lakóépületre festhető tartós, kreatív alkotás tervezésére.

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2019 között közel negyven kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg kreatív alkotások elhelyezésével. 

A program Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, amelyre 
    1.) művészeti vagy művészetközvetítési területen felsőfokú tanulmányokat folytató főiskolai vagy egyetemi hallgatók, vagy 
    2.) művészeti vagy művészetközvetítési területen szerzett vagy ezekkel egyenértékű, a bolognai rendszer előtt kiállított felsőfokú oklevéllel, vagy 
    3.) legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységgel rendelkezők vagy
    4.) felsőfokú, designeri, grafikai területen tanuló hallgatók, illetve oklevéllel rendelkezők jelentkezhetnek. 

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati adatlap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával lehet a paintedwall [kukac] kolorcity [pont] hu e-mail címen. 

A pályázati adatlap és a pályamunka beküldési határideje: 2020. augusztus 20. (csütörtök) 22.00 óra. 

A pályázat jelentkezési feltételeit igazolandó a pályázati adatlaphoz másolatban (jpg vagy pdf formátumban) csatolni szükséges: 
    1.)    hallgatói jogviszony esetén három hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást; 
    2.)     ha van, oklevélmásolatot; 
    3.)    aktív képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységet igazoló dokumentumokat pl. tagsági igazolvány(ok) másolata, saját honlap, Facebook-oldal elérhetősége, újságcikkek, linkek.


PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK 

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témához, a kerékpározáshoz.

A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület adottságait, a tereptárgyakat, az épület környezetét. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét elfoglalniuk. A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni. 

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.


Tervezett falfelület:
Kazincbarcika, Csokonai u. 20. 
A falfelület mérete: kb. 340 m2 (11,48 x 30,47 m)
 

A megvalósításhoz, a kiválasztott pályamű tekintetében a lakóközösség hozzájárulása is szükséges az elkészült kreatív tervek alapján.

Kazincbarcika, Csokonai u. 20.

Kazincbarcika, Csokonai u. 20. 

Kazincbarcika, Csokonai u. 20. 


A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA

A pályázóknak be kell nyújtaniuk: 

  • a megadott homlokzatra szánt pályaművet eredeti és A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban,
  • a kitöltött és aláírt pályázati adatlapot és a fentebb megjelölt bizonyítványt vagy hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot szkennelve.

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. A pályázat és a pályamunka megvalósítása egymástól független is lehet a zsűri döntése alapján. (Nem biztos, hogy a nyertes pályamunka kerül fel az adott felületre.)


A bírálat főbb szempontjai: 

  • Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés, 
  • a kerékpározás kreatív megjelenítése,
  • kreativitás,
  • kompozíciós elvek és részletmegoldások, 
  • kivitelezhetőség. 


Eredményhirdetés: 2020. augusztus 22.


A pályázati eredmény a www.kolorcity.hu és a www.tdh.hu honlapon lesz közzétéve.

A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak a www.kolorcity.hu és a www.tdh.hu weboldalon. 

A falfestmény kivitelezésének várható időpontja: augusztus 31.(az időjárás függvényében és a lakóközösség engedélye alapján).


DÍJAZÁS 

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka: nettó 500.000 Forint

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályaművek kivitelezésére garanciát nem vállal! További információ: paintedwall [kukac] kolorcity [pont] hu


Pályázati kiírás és jelentkezési lap letöltése

 

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 18.

Dátum: 2020. szept 18. 16:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. szept 18. 14:06

Az elmúlt héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén négy közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül három járt személyi sérüléssel. Ezenkívül két esetben rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Mindkettőt ittas járművezetés elkövetése miatt.

Nívós kitüntetéssel jutalmazták Tóthné Szepesi Éva munkásságát

Dátum: 2020. szept 18. 13:22

Rangos elismerést vehetett át a közelmúltban Tóthné Szepesi Éva, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Atlétikai Szakosztályának edzője. A Magyar Atlétikai Szövetség a Magyar Atlétika Utánpótlásáért kitüntető díjban részesítette, melyet augusztus 29-én, a Hidegkúti Nándor Stadion dísztermében kapott kézhez.

20 mázsa hal került a közkedvelt tavakba

Dátum: 2020. szept 17. 11:50

Összesen húsz mázsa halat telepített szeptember 17-án azaz a mai napon Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Park Nonprofit Kft. a Csónakázó-tóba, valamint a Herbolyán található I-es számú tóba.

KolorTV élőben

Programajánló

Kávéházi délutánok

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Slam poetry

Egressy Béni Városi Könyvtár - Kazincbarcika

Aktívan nyolcvanon túl

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika

Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk